Advanced search
1 file | 5.82 MB Add to list

Macroscopic assessment of material flows in Flanders based on input-output tables

(2018)
Author
Promoter
(UGent) and Karl Vrancken
Organization
Abstract
Het doctoraat geeft inzichten op de onderzoeksvraag: “Welke toepassingen maken van het Vlaams uitgebreid milieu input-output model, verder uitgebreid met regionale, nationale en internationale economische data en materiaalgegevens, een belangrijke macro-economische tool voor beleidsvorming rond duurzaam materiaalbeheer in Vlaanderen?”. Het doctoraat zet in op de ontwikkeling van een methodologie voor het koppelen van het Vlaams input-output model met multiregionale input-output modellen. Het behouden van de lokale statistieken als vertrekpunt in analyses is een belangrijke meerwaarde naar de interesse en acceptatie van resultaten door beleidsmakers. Het doctoraat demonstreert de toepassing van dit model ter ondersteuning van een duurzaam materialenbeleid. De uitbreiding van het Vlaamse EE-IO-model met zowel monetaire als fysieke multiregionale gegevens laat toe een kwantitatief beeld te schetsen van de mondiaal verspreide productienetwerken, inclusief de economische en ecologische impact die deze genereren. Hiervan is de schatting van de materialenvoetafdruk van Vlaamse consumptie een belangrijk voorbeeld. Tevens is een top-down methodologie uitgewerkt voor het schatten van het substitutiepotentieel van intensivering in specifieke SMM-strategieën en strategieën voor materiaal-efficiëntie.

Downloads

  • PhD MaartenChristis ps greyscale proefdruk.pdf
    • full text
    • |
    • open access
    • |
    • PDF
    • |
    • 5.82 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Christis, Maarten. Macroscopic Assessment of Material Flows in Flanders Based on Input-Output Tables. Ghent University. Faculty of Bioscience Engineering, 2018.
APA
Christis, M. (2018). Macroscopic assessment of material flows in Flanders based on input-output tables. Ghent University. Faculty of Bioscience Engineering, Ghent, Belgium.
Chicago author-date
Christis, Maarten. 2018. “Macroscopic Assessment of Material Flows in Flanders Based on Input-Output Tables.” Ghent, Belgium: Ghent University. Faculty of Bioscience Engineering.
Chicago author-date (all authors)
Christis, Maarten. 2018. “Macroscopic Assessment of Material Flows in Flanders Based on Input-Output Tables.” Ghent, Belgium: Ghent University. Faculty of Bioscience Engineering.
Vancouver
1.
Christis M. Macroscopic assessment of material flows in Flanders based on input-output tables. [Ghent, Belgium]: Ghent University. Faculty of Bioscience Engineering; 2018.
IEEE
[1]
M. Christis, “Macroscopic assessment of material flows in Flanders based on input-output tables,” Ghent University. Faculty of Bioscience Engineering, Ghent, Belgium, 2018.
@phdthesis{8577516,
  abstract     = {{Het doctoraat geeft inzichten op de onderzoeksvraag: “Welke toepassingen maken van het Vlaams uitgebreid milieu input-output model, verder uitgebreid met regionale, nationale en internationale economische data en materiaalgegevens, een belangrijke macro-economische tool voor beleidsvorming rond duurzaam materiaalbeheer in Vlaanderen?”. 
Het doctoraat zet in op de ontwikkeling van een methodologie voor het koppelen van het Vlaams input-output model met multiregionale input-output modellen. Het behouden van de lokale statistieken als vertrekpunt in analyses is een belangrijke meerwaarde naar de interesse en acceptatie van resultaten door beleidsmakers.
Het doctoraat demonstreert de toepassing van dit model ter ondersteuning van een duurzaam materialenbeleid. De uitbreiding van het Vlaamse EE-IO-model met zowel monetaire als fysieke multiregionale gegevens laat toe een kwantitatief beeld te schetsen van de mondiaal verspreide productienetwerken, inclusief de economische en ecologische impact die deze genereren. Hiervan is de schatting van de materialenvoetafdruk van Vlaamse consumptie een belangrijk voorbeeld. Tevens is een top-down methodologie uitgewerkt voor het schatten van het substitutiepotentieel van intensivering in specifieke SMM-strategieën en strategieën voor materiaal-efficiëntie.}},
  author       = {{Christis, Maarten}},
  isbn         = {{9789463571418}},
  language     = {{eng}},
  pages        = {{XXVIII, 267}},
  publisher    = {{Ghent University. Faculty of Bioscience Engineering}},
  school       = {{Ghent University}},
  title        = {{Macroscopic assessment of material flows in Flanders based on input-output tables}},
  year         = {{2018}},
}