Advanced search
1 file | 69.33 KB

Critical appraisals : een meerwaarde in het kader van scoping reviews?

Yinthe Feys (UGent) and Antoinette Verhage (UGent)
(2018) PANOPTICON. 39(3). p.254-269
Author
Organization
Abstract
In deze bijdrage wordt een zicht geworpen op het belang van een critical appraisal in het kader van reviews. Er wordt ingegaan op de vraag of het uitsluiten van studies waarin minder goed gerapporteerd wordt over de gehanteerde methodologie, een impact heeft op de resultaten van de thematische synthese. Dit wordt nagegaan aan de hand van twee sensitiviteitsanalyses die werden uitgevoerd naar aanleiding van twee (gesystematiseerde) verkennende reviews binnen het criminologische onderzoeksveld. Algemeen kon opgemerkt worden dat er nog (te) weinig gerapporteerd wordt over gemaakte methodologische keuzes. Op basis van de sensitiviteitsanalyses kan besloten worden dat publicaties die geacht werden onvoldoende methodologische informatie te bevatten, een substantiële bijdrage leverden aan de thematische synthese, zowel wat betreft het aantal thema’s dat geïdentificeerd werd als de informatie binnen deze thema’s. Het uitsluiten van deze studies is mogelijks dus niet de beste keuze bij het uitvoeren van een verkennende review.
Keywords
Critical appraisal, Scoping review, Systematic review, Sensitivity analysis, Kwaliteitsanalyse, Verkennende review, Systematische review, Sensitiviteitsanalyse, Public policing, Police accountability

Downloads

 • (...).docx
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • Word
  • |
  • 69.33 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

Chicago
Feys, Yinthe, and Antoinette Verhage. 2018. “Critical Appraisals : Een Meerwaarde in Het Kader Van Scoping Reviews?” Panopticon 39 (3): 254–269.
APA
Feys, Y., & Verhage, A. (2018). Critical appraisals : een meerwaarde in het kader van scoping reviews? PANOPTICON, 39(3), 254–269.
Vancouver
1.
Feys Y, Verhage A. Critical appraisals : een meerwaarde in het kader van scoping reviews? PANOPTICON. 2018;39(3):254–69.
MLA
Feys, Yinthe, and Antoinette Verhage. “Critical Appraisals : Een Meerwaarde in Het Kader Van Scoping Reviews?” PANOPTICON 39.3 (2018): 254–269. Print.
@article{8575315,
 abstract   = {In deze bijdrage wordt een zicht geworpen op het belang van een critical appraisal in het kader van reviews. Er wordt ingegaan op de vraag of het uitsluiten van studies waarin minder goed gerapporteerd wordt over de gehanteerde methodologie, een impact heeft op de resultaten van de thematische synthese. Dit wordt nagegaan aan de hand van twee sensitiviteitsanalyses die werden uitgevoerd naar aanleiding van twee (gesystematiseerde) verkennende reviews binnen het criminologische onderzoeksveld. Algemeen kon opgemerkt worden dat er nog (te) weinig gerapporteerd wordt over gemaakte methodologische keuzes. Op basis van de sensitiviteitsanalyses kan besloten worden dat publicaties die geacht werden onvoldoende methodologische informatie te bevatten, een substantiële bijdrage leverden aan de thematische synthese, zowel wat betreft het aantal thema’s dat geïdentificeerd werd als de informatie binnen deze thema’s. Het uitsluiten van deze studies is mogelijks dus niet de beste keuze bij het uitvoeren van een verkennende review. },
 author    = {Feys, Yinthe and Verhage, Antoinette},
 issn     = {0771-1409},
 journal   = {PANOPTICON},
 keywords   = {Critical appraisal,Scoping review,Systematic review,Sensitivity analysis,Kwaliteitsanalyse,Verkennende review,Systematische review,Sensitiviteitsanalyse,Public policing,Police accountability},
 language   = {dut},
 number    = {3},
 pages    = {254--269},
 title    = {Critical appraisals : een meerwaarde in het kader van scoping reviews?},
 volume    = {39},
 year     = {2018},
}