Advanced search
1 file | 4.70 MB Add to list

Procesbelang bij de Raad van State en het recht op toegang tot een rechter

(2018)
Author
Promoter
(UGent)
Organization
Abstract
Het procesbelang in het annulatiecontentieux van de Raad van State is al jaren het onderwerp van discussie in zowel de rechtsleer als de rechtspraak. In dit onderzoek wordt deze discussie geobjectiveerd aan de hand van een extern referentiekade: het recht op toegang tot een rechter. Om een duidelijk beeld te krijgen van de interpretatie van het procesbelang van de Raad van State, wordt in dit onderzoek gekozen voor een empirische inhoudsanalyse van de rechtspraak van de Raad van State. De resultaten van deze analyse worden getoetst aan de rechtspraak van het EHRM inzake art. 6 EVRM. Op basis van deze toetsing wordt een praktische maar structurele aanpassing van de invulling van het procesbelang voorgesteld.

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 4.70 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Vandaele, Ann-Sophie. Procesbelang Bij de Raad van State En Het Recht Op Toegang Tot Een Rechter. Universiteit Gent, Faculteit Recht en criminologie, 2018.
APA
Vandaele, A.-S. (2018). Procesbelang bij de Raad van State en het recht op toegang tot een rechter. Universiteit Gent, Faculteit Recht en criminologie, Gent.
Chicago author-date
Vandaele, Ann-Sophie. 2018. “Procesbelang Bij de Raad van State En Het Recht Op Toegang Tot Een Rechter.” Gent: Universiteit Gent, Faculteit Recht en criminologie.
Chicago author-date (all authors)
Vandaele, Ann-Sophie. 2018. “Procesbelang Bij de Raad van State En Het Recht Op Toegang Tot Een Rechter.” Gent: Universiteit Gent, Faculteit Recht en criminologie.
Vancouver
1.
Vandaele A-S. Procesbelang bij de Raad van State en het recht op toegang tot een rechter. [Gent]: Universiteit Gent, Faculteit Recht en criminologie; 2018.
IEEE
[1]
A.-S. Vandaele, “Procesbelang bij de Raad van State en het recht op toegang tot een rechter,” Universiteit Gent, Faculteit Recht en criminologie, Gent, 2018.
@phdthesis{8568945,
 abstract   = {{Het procesbelang in het annulatiecontentieux van de Raad van State is al jaren het onderwerp van discussie in zowel de rechtsleer als de rechtspraak. In dit onderzoek wordt deze discussie geobjectiveerd aan de hand van een extern referentiekade: het recht op toegang tot een rechter. Om een duidelijk beeld te krijgen van de interpretatie van het procesbelang van de Raad van State, wordt in dit onderzoek gekozen voor een empirische inhoudsanalyse van de rechtspraak van de Raad van State. De resultaten van deze analyse worden getoetst aan de rechtspraak van het EHRM inzake art. 6 EVRM. Op basis van deze toetsing wordt een praktische maar structurele aanpassing van de invulling van het procesbelang voorgesteld.}},
 author    = {{Vandaele, Ann-Sophie}},
 language   = {{dut}},
 pages    = {{327}},
 publisher  = {{Universiteit Gent, Faculteit Recht en criminologie}},
 school    = {{Ghent University}},
 title    = {{Procesbelang bij de Raad van State en het recht op toegang tot een rechter}},
 year     = {{2018}},
}