Advanced search
1 file | 6.03 MB Add to list

De draagwijdte van het recht op privéleven bij de informatie-inzameling door de fisale administratie

Sylvie De Raedt (UGent)
(2017)
Author
Promoter
(UGent)
Organization
Abstract
In dit proefschrift wordt de stelling verdedigd dat wanneer het recht op privéleven wordt geschonden bij de informatie-inzameling door de fiscale administratie, deze informatie altijd van de bewijsvoering moet worden uitgesloten. Wanneer bij de informatie-inzameling een andere onregelmatigheid wordt begaan, is dit niet steeds het geval. Het is dus van belang na te gaan hoe ver het recht op privéleven bij de informatie-inzameling door de fiscale administratie reikt. Diverse problemen kunnen in dat kader worden vastgesteld. Zo lijkt het wetgevend kader op meerdere vlakken onvoldoende voorzienbaar in de zin van de vereisten van artikel 8 EVRM en mist de informatie-inzameling transparantie, zoals voorgeschreven door het persoonsgegevensbeschermingsrecht.

Downloads

 • proefschriftSylvieDeRaedt.pdf
  • full text
  • |
  • open access
  • |
  • PDF
  • |
  • 6.03 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
De Raedt, Sylvie. De Draagwijdte van Het Recht Op Privéleven Bij de Informatie-Inzameling Door de Fisale Administratie. 2017.
APA
De Raedt, S. (2017). De draagwijdte van het recht op privéleven bij de informatie-inzameling door de fisale administratie.
Chicago author-date
De Raedt, Sylvie. 2017. “De Draagwijdte van Het Recht Op Privéleven Bij de Informatie-Inzameling Door de Fisale Administratie.”
Chicago author-date (all authors)
De Raedt, Sylvie. 2017. “De Draagwijdte van Het Recht Op Privéleven Bij de Informatie-Inzameling Door de Fisale Administratie.”
Vancouver
1.
De Raedt S. De draagwijdte van het recht op privéleven bij de informatie-inzameling door de fisale administratie. 2017.
IEEE
[1]
S. De Raedt, “De draagwijdte van het recht op privéleven bij de informatie-inzameling door de fisale administratie,” 2017.
@phdthesis{8563980,
 abstract   = {{In dit proefschrift wordt de stelling verdedigd dat wanneer het recht op privéleven wordt geschonden bij de informatie-inzameling door de fiscale administratie, deze informatie altijd van de bewijsvoering moet worden uitgesloten. Wanneer bij de informatie-inzameling een andere onregelmatigheid wordt begaan, is dit niet steeds het geval. Het is dus van belang na te gaan hoe ver het recht op privéleven bij de informatie-inzameling door de fiscale administratie reikt. Diverse problemen kunnen in dat kader worden vastgesteld. Zo lijkt het wetgevend kader op meerdere vlakken onvoldoende voorzienbaar in de zin van de vereisten van artikel 8 EVRM en mist de informatie-inzameling transparantie, zoals voorgeschreven door het persoonsgegevensbeschermingsrecht.}},
 author    = {{De Raedt, Sylvie}},
 language   = {{dut}},
 pages    = {{682}},
 school    = {{Ghent University}},
 title    = {{De draagwijdte van het recht op privéleven bij de informatie-inzameling door de fisale administratie}},
 year     = {{2017}},
}