Advanced search
1 file | 1.57 MB Add to list

Een GPS voor de politieke wetenschapper : handleiding bij de voornaamste bronnen, literatuuronderzoek en refereren in de politieke wetenschappen

(2018)
Editor
(UGent) , (UGent) and Kristof Steyvers
Organization
Abstract
De informatiemaatschappij waarin we leven heeft ook gevolgen voor wie aan politiek-wetenschappelijk onderzoek wil doen. Dit werk is opgebouwd uit drie delen. In een eerste deel krijgt de lezer een inleiding op het literatuuronderzoek in de politieke wetenschappen. Naast een beschouwend hoofdstuk komt o.m. het zoeken naar, lezen en integreren van literatuur in het eigen werk aan bod. In het tweede deel wordt dan een overzicht gegeven van de voornaamste bronnentypes en de plaatsen waar deze bewaard worden. Praktische bruikbaarheid staat voorop: wat zijn de basiskenmerken van deze types of bewaarplaatsen en op welke manier beïnvloedt dat hun beoordeling en gebruik? In het derde deel wordt dan een overzicht gegeven van de voornaamste literatuur in de politieke wetenschappen, zowel algemeen als per vakgebied. De opgenomen referenties helpen de lezer op weg die zich wil verdiepen in een bepaald politicologisch onderwerp.
Keywords
Literatuuronderzoek, Wetenschappelijk schrijven, Refereren, Brontypes

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 1.57 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Valcke, Tony, Koenraad De Ceuninck, and Kristof Steyvers, eds. “Een GPS Voor De Politieke Wetenschapper : Handleiding Bij De Voornaamste Bronnen, Literatuuronderzoek En Refereren in De Politieke Wetenschappen.” 2018 : n. pag. Print.
APA
Valcke, T., De Ceuninck, K., & Steyvers, K. (Eds.). (2018). Een GPS voor de politieke wetenschapper : handleiding bij de voornaamste bronnen, literatuuronderzoek en refereren in de politieke wetenschappen. Gent: Academia Press.
Chicago author-date
Valcke, Tony, Koenraad De Ceuninck, and Kristof Steyvers, eds. 2018. “Een GPS Voor De Politieke Wetenschapper : Handleiding Bij De Voornaamste Bronnen, Literatuuronderzoek En Refereren in De Politieke Wetenschappen”. Gent: Academia Press.
Chicago author-date (all authors)
Valcke, Tony, Koenraad De Ceuninck, and Kristof Steyvers, eds. 2018. “Een GPS Voor De Politieke Wetenschapper : Handleiding Bij De Voornaamste Bronnen, Literatuuronderzoek En Refereren in De Politieke Wetenschappen”. Gent: Academia Press.
Vancouver
1.
Valcke T, De Ceuninck K, Steyvers K, editors. Een GPS voor de politieke wetenschapper : handleiding bij de voornaamste bronnen, literatuuronderzoek en refereren in de politieke wetenschappen. Gent: Academia Press; 2018.
IEEE
[1]
T. Valcke, K. De Ceuninck, and K. Steyvers, Eds., “Een GPS voor de politieke wetenschapper : handleiding bij de voornaamste bronnen, literatuuronderzoek en refereren in de politieke wetenschappen.” Academia Press, Gent, 2018.
@book{8552908,
 abstract   = {De informatiemaatschappij waarin we leven heeft ook gevolgen voor wie aan politiek-wetenschappelijk onderzoek wil doen. Dit werk is opgebouwd uit drie delen. In een eerste deel krijgt de lezer een inleiding op het literatuuronderzoek in de politieke wetenschappen. Naast een beschouwend hoofdstuk komt o.m. het zoeken naar, lezen en integreren van literatuur in het eigen werk aan bod. In het tweede deel wordt dan een overzicht gegeven van de voornaamste bronnentypes en de plaatsen waar deze bewaard worden. Praktische bruikbaarheid staat voorop: wat zijn de basiskenmerken van deze types of bewaarplaatsen en op welke manier beïnvloedt dat hun beoordeling en gebruik? In het derde deel wordt dan een overzicht gegeven van de voornaamste literatuur in de politieke wetenschappen, zowel algemeen als per vakgebied. De opgenomen referenties helpen de lezer op weg die zich wil verdiepen in een bepaald politicologisch onderwerp.},
 editor    = {Valcke, Tony and De Ceuninck, Koenraad and Steyvers, Kristof},
 isbn     = {5410574904324},
 keywords   = {Literatuuronderzoek,Wetenschappelijk schrijven,Refereren,Brontypes},
 language   = {dut},
 pages    = {298},
 publisher  = {Academia Press},
 title    = {Een GPS voor de politieke wetenschapper : handleiding bij de voornaamste bronnen, literatuuronderzoek en refereren in de politieke wetenschappen},
 year     = {2018},
}