Ghent University Academic Bibliography

Advanced

Internationaal Strafhof kan misdaden van agressie vervolgen: exit straffeloosheid?

Tom Ruys UGent and Luca Ferro UGent (2018) Juristenkrant.
abstract
Het Internationaal Strafhof in Den Haag zal vanaf 17 juli 2018 rechtsmacht kunnen uitoefenen over ‘misdaden van agressie’. Dat is exact 20 jaar na de ondertekening van het Statuut van Rome ter oprichting van het Strafhof en meer dan 70 jaar nadat personen voor het eerst - en meteen ook het laatst - voor zulke misdaden werden vervolgd. Op 14 december 2017 gaven de verdragspartijen daarvoor finaal groen licht tijdens hun zestiende jaarlijkse bijeenkomst in New York. Volgens Tom Ruys en Luca Ferro van de UGent blaast de beslissing de erfenis van het naoorlogse Neurenbergtribunaal nieuw leven in, en brengt ze een einde aan meer dan twintig jaar van moeizame onderhandelingen rond een politiek uiterst heikel punt.
Please use this url to cite or link to this publication:
author
organization
year
type
misc
publication status
published
subject
in
Juristenkrant
publisher
Wolters Kluwer
UGent publication?
yes
classification
V
copyright statement
I have transferred the copyright for this publication to the publisher
id
8551784
handle
http://hdl.handle.net/1854/LU-8551784
date created
2018-02-23 16:36:10
date last changed
2018-05-14 07:54:50
@misc{8551784,
 abstract   = {Het Internationaal Strafhof in Den Haag zal vanaf 17 juli 2018 rechtsmacht kunnen uitoefenen over {\textquoteleft}misdaden van agressie{\textquoteright}. Dat is exact 20 jaar na de ondertekening van het Statuut van Rome ter oprichting van het Strafhof en meer dan 70 jaar nadat personen voor het eerst - en meteen ook het laatst - voor zulke misdaden werden vervolgd. Op 14 december 2017 gaven de verdragspartijen daarvoor finaal groen licht tijdens hun zestiende jaarlijkse bijeenkomst in New York. Volgens Tom Ruys en Luca Ferro van de UGent blaast de beslissing de erfenis van het naoorlogse Neurenbergtribunaal nieuw leven in, en brengt ze een einde aan meer dan twintig jaar van moeizame onderhandelingen rond een politiek uiterst heikel punt.},
 author    = {Ruys, Tom and Ferro, Luca},
 publisher  = {Wolters Kluwer},
 series    = {Juristenkrant},
 title    = {Internationaal Strafhof kan misdaden van agressie vervolgen: exit straffeloosheid?},
 year     = {2018},
}

Chicago
Ruys, Tom, and Luca Ferro. 2018. “Internationaal Strafhof Kan Misdaden Van Agressie Vervolgen: Exit Straffeloosheid?” Juristenkrant. Wolters Kluwer.
APA
Ruys, T., & Ferro, L. (2018). Internationaal Strafhof kan misdaden van agressie vervolgen: exit straffeloosheid? Juristenkrant. Wolters Kluwer.
Vancouver
1.
Ruys T, Ferro L. Internationaal Strafhof kan misdaden van agressie vervolgen: exit straffeloosheid? Juristenkrant. Wolters Kluwer; 2018.
MLA
Ruys, Tom, and Luca Ferro. “Internationaal Strafhof Kan Misdaden Van Agressie Vervolgen: Exit Straffeloosheid?” Juristenkrant 2018 : n. pag. Print.