Advanced search
1 file | 13.37 MB

Effects of particle characteristics on the behavior of calcareous sand

(2018)
Author
Promoter
(UGent) and Peter Omer Van Impe
Organization
Abstract
De karakteristieken van de gronddeeltjes zoals de mineralogie, vorm en grootte hebben een belangrijke invloed op het mechanische gedrag van grond. Dit doctoraatsonderzoek bespreekt de resultaten van 3D meetproeven, van directe schuifproeven en van triaxiaalproeven met bender element metingen op kalkhoudende gronddeeltjes om het spannings-vervormingsgedrag van kalkhoudend zand te bepalen. Het eerste deel van het onderzoek beschrijft het ontwerp en de constructie van de testapparatuur voor de experimenten. Vervolgens concludeert de studie op basis van de resultaten van de 3D analyse dat de deeltjes van het kalkhoudende zand minder bolvormig zijn dan die van het siliciumdioxidezand. De resultaten van directe schuifproeven tonen aan dat de vorm en samenstelling van de korrels de belangrijkste factoren zijn die de verschillen in afschuifgedrag tussen het kalkhoudende zand en het siliciumdioxidezand veroorzaken. Uiteindelijk worden op basis van bender elementmetingen voor het kalkzand correlaties voor de maximale glijdingsmodulus voorgesteld en wordt het effect van de korreleigenschappen op het verband tussen cyclische weerstandsratio (CRR) en schuifgolfsnelheid (Vs1) onderzocht. De cyclische testresultaten tonen aan dat hoewel het kalkhoudende zand een hoger poriëngetal heeft, het een veel hogere cyclische weerstand heeft dan het siliciumdioxidezand.
Keywords
particle characteristics, shear wave velocity, liquefaction

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 13.37 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

Chicago
Pham, Huu Ha Giang. 2018. “Effects of Particle Characteristics on the Behavior of Calcareous Sand.”
APA
Pham, H. H. G. (2018). Effects of particle characteristics on the behavior of calcareous sand.
Vancouver
1.
Pham HHG. Effects of particle characteristics on the behavior of calcareous sand. 2018.
MLA
Pham, Huu Ha Giang. “Effects of Particle Characteristics on the Behavior of Calcareous Sand.” 2018 : n. pag. Print.
@phdthesis{8551458,
 abstract   = {De karakteristieken van de gronddeeltjes zoals de mineralogie, vorm en grootte hebben een belangrijke invloed op het mechanische gedrag van grond. Dit doctoraatsonderzoek bespreekt de resultaten van 3D meetproeven, van directe schuifproeven en van triaxiaalproeven met bender element metingen op kalkhoudende gronddeeltjes om het spannings-vervormingsgedrag van kalkhoudend zand te bepalen. 
Het eerste deel van het onderzoek beschrijft het ontwerp en de constructie van de testapparatuur voor de experimenten. Vervolgens concludeert de studie op basis van de resultaten van de 3D analyse dat de deeltjes van het kalkhoudende zand minder bolvormig zijn dan die van het siliciumdioxidezand. De resultaten van directe schuifproeven tonen aan dat de vorm en samenstelling van de korrels de belangrijkste factoren zijn die de verschillen in afschuifgedrag tussen het kalkhoudende zand en het siliciumdioxidezand veroorzaken. Uiteindelijk worden op basis van bender elementmetingen voor het kalkzand correlaties voor de maximale glijdingsmodulus voorgesteld en wordt het effect van de korreleigenschappen op het verband tussen cyclische weerstandsratio (CRR) en schuifgolfsnelheid (Vs1) onderzocht. De cyclische testresultaten tonen aan dat hoewel het kalkhoudende zand een hoger pori{\"e}ngetal heeft, het een veel hogere cyclische weerstand heeft dan het siliciumdioxidezand. 
},
 author    = {Pham, Huu Ha Giang},
 isbn     = {9789463550956},
 keyword   = {particle characteristics,shear wave velocity,liquefaction},
 language   = {eng},
 school    = {Ghent University},
 title    = {Effects of particle characteristics on the behavior of calcareous sand},
 year     = {2018},
}