Advanced search
1 file | 4.87 MB

Gemeentelijk Zakboekje Bestuur 2018

Brecht Warnez (UGent)
(2017)
Author
Organization
Abstract
Het Gemeentelijk Zakboekje Bestuur biedt op een praktische wijze een overzicht aan van de organisatie, werking en bevoegdheden van de lokale overheden in Vlaanderen en Brussel. Deze geactualiseerde editie licht ook de laatste ontwikkelingen toe inzake de inkanteling van de OCMW's, de afslanking van de provincies of de stap naar het nieuw Decreet Lokaal Bestuur. Bijzondere aandacht gaat uit naar de (juridische) achtergrond waarop een lokale bestuurder kan terugvallen en verder kan op bouwen. Het boekje bevat niet alleen de teksten van het Gemeentedecreet en de Nieuwe Gemeentewet maar ook artikelsgewijze verwijzingstabellen voor deze en andere lokale regelgeving. ingrijpende regelgeving. Met het oog op het lang aangekondigde Decreet Lokaal Bestuur bevat deze editie reeds de krachtlijnen van die ingrijpende regelgeving. Vanuit de praktijk brengt dit zakboekje naast commentaren ook voorbeelden, schema's, tabellen en de noodzakelijk administratieve gegevens aan. Daarnaast worden ook voorbeschouwingen gegeven op de toekomstige wijzigingen zoals o.a. de hervormingen bij het gemeente- en stedenfonds en de verdere afslanking van de provincies. Het Gemeentelijk Zakboekje Bestuur beoogt een onmisbare gids te zijn voor ieder die met de gemeente of een ander lokaal bestuur te maken heeft. Samen met 'Gemeentelijk zakboekje Databank' - de volledige databank van Vlaamse en Brusselse lokale besturen - vormt het de ideale praktijkgids voor elke lokale mandataris en ambtenaar.

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 4.87 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

Chicago
Warnez, Brecht. 2017. Gemeentelijk Zakboekje Bestuur 2018. Mechelen: Kluwer.
APA
Warnez, B. (2017). Gemeentelijk Zakboekje Bestuur 2018. Mechelen: Kluwer.
Vancouver
1.
Warnez B. Gemeentelijk Zakboekje Bestuur 2018. Mechelen: Kluwer; 2017.
MLA
Warnez, Brecht. Gemeentelijk Zakboekje Bestuur 2018. Mechelen: Kluwer, 2017. Print.
@book{8546010,
 abstract   = {Het Gemeentelijk Zakboekje Bestuur biedt op een praktische wijze een overzicht aan van de organisatie, werking en bevoegdheden van de lokale overheden in Vlaanderen en Brussel. Deze geactualiseerde editie licht ook de laatste ontwikkelingen toe inzake de inkanteling van de OCMW's, de afslanking van de provincies of de stap naar het nieuw Decreet Lokaal Bestuur.

Bijzondere aandacht gaat uit naar de (juridische) achtergrond waarop een lokale bestuurder kan terugvallen en verder kan op bouwen. Het boekje bevat niet alleen de teksten van het Gemeentedecreet en de Nieuwe Gemeentewet maar ook artikelsgewijze verwijzingstabellen voor deze en andere lokale regelgeving. ingrijpende regelgeving. Met het oog op het lang aangekondigde Decreet Lokaal Bestuur bevat deze editie reeds de krachtlijnen van die ingrijpende regelgeving.

Vanuit de praktijk brengt dit zakboekje naast commentaren ook voorbeelden, schema's, tabellen en de noodzakelijk administratieve gegevens aan. Daarnaast worden ook voorbeschouwingen gegeven op de toekomstige wijzigingen zoals o.a. de hervormingen bij het gemeente- en stedenfonds en de verdere afslanking van de provincies.

Het Gemeentelijk Zakboekje Bestuur beoogt een onmisbare gids te zijn voor ieder die met de gemeente of een ander lokaal bestuur te maken heeft. Samen met 'Gemeentelijk zakboekje Databank' - de volledige databank van Vlaamse en Brusselse lokale besturen - vormt het de ideale praktijkgids voor elke lokale mandataris en ambtenaar.},
 author    = {Warnez, Brecht},
 isbn     = {978-90-46-58990-8},
 language   = {dut},
 pages    = {776},
 publisher  = {Kluwer},
 title    = {Gemeentelijk Zakboekje Bestuur 2018},
 year     = {2017},
}