Ghent University Academic Bibliography

Advanced

Gemeentelijk Zakboekje Bestuur 2018

Brecht Warnez UGent (2017)
abstract
Het Gemeentelijk Zakboekje Bestuur biedt op een praktische wijze een overzicht aan van de organisatie, werking en bevoegdheden van de lokale overheden in Vlaanderen en Brussel. Deze geactualiseerde editie licht ook de laatste ontwikkelingen toe inzake de inkanteling van de OCMW's, de afslanking van de provincies of de stap naar het nieuw Decreet Lokaal Bestuur. Bijzondere aandacht gaat uit naar de (juridische) achtergrond waarop een lokale bestuurder kan terugvallen en verder kan op bouwen. Het boekje bevat niet alleen de teksten van het Gemeentedecreet en de Nieuwe Gemeentewet maar ook artikelsgewijze verwijzingstabellen voor deze en andere lokale regelgeving. ingrijpende regelgeving. Met het oog op het lang aangekondigde Decreet Lokaal Bestuur bevat deze editie reeds de krachtlijnen van die ingrijpende regelgeving. Vanuit de praktijk brengt dit zakboekje naast commentaren ook voorbeelden, schema's, tabellen en de noodzakelijk administratieve gegevens aan. Daarnaast worden ook voorbeschouwingen gegeven op de toekomstige wijzigingen zoals o.a. de hervormingen bij het gemeente- en stedenfonds en de verdere afslanking van de provincies. Het Gemeentelijk Zakboekje Bestuur beoogt een onmisbare gids te zijn voor ieder die met de gemeente of een ander lokaal bestuur te maken heeft. Samen met 'Gemeentelijk zakboekje Databank' - de volledige databank van Vlaamse en Brusselse lokale besturen - vormt het de ideale praktijkgids voor elke lokale mandataris en ambtenaar.
Please use this url to cite or link to this publication:
author
organization
year
type
book
publication status
published
subject
pages
776 pages
publisher
Kluwer
place of publication
Mechelen
ISBN
978-90-46-58990-8
language
Dutch
UGent publication?
yes
classification
B1
copyright statement
I have transferred the copyright for this publication to the publisher
id
8546010
handle
http://hdl.handle.net/1854/LU-8546010
date created
2018-01-23 17:32:34
date last changed
2018-07-09 12:46:30
@book{8546010,
 abstract   = {Het Gemeentelijk Zakboekje Bestuur biedt op een praktische wijze een overzicht aan van de organisatie, werking en bevoegdheden van de lokale overheden in Vlaanderen en Brussel. Deze geactualiseerde editie licht ook de laatste ontwikkelingen toe inzake de inkanteling van de OCMW's, de afslanking van de provincies of de stap naar het nieuw Decreet Lokaal Bestuur.

Bijzondere aandacht gaat uit naar de (juridische) achtergrond waarop een lokale bestuurder kan terugvallen en verder kan op bouwen. Het boekje bevat niet alleen de teksten van het Gemeentedecreet en de Nieuwe Gemeentewet maar ook artikelsgewijze verwijzingstabellen voor deze en andere lokale regelgeving. ingrijpende regelgeving. Met het oog op het lang aangekondigde Decreet Lokaal Bestuur bevat deze editie reeds de krachtlijnen van die ingrijpende regelgeving.

Vanuit de praktijk brengt dit zakboekje naast commentaren ook voorbeelden, schema's, tabellen en de noodzakelijk administratieve gegevens aan. Daarnaast worden ook voorbeschouwingen gegeven op de toekomstige wijzigingen zoals o.a. de hervormingen bij het gemeente- en stedenfonds en de verdere afslanking van de provincies.

Het Gemeentelijk Zakboekje Bestuur beoogt een onmisbare gids te zijn voor ieder die met de gemeente of een ander lokaal bestuur te maken heeft. Samen met 'Gemeentelijk zakboekje Databank' - de volledige databank van Vlaamse en Brusselse lokale besturen - vormt het de ideale praktijkgids voor elke lokale mandataris en ambtenaar.},
 author    = {Warnez, Brecht},
 isbn     = {978-90-46-58990-8},
 language   = {dut},
 pages    = {776},
 publisher  = {Kluwer},
 title    = {Gemeentelijk Zakboekje Bestuur 2018},
 year     = {2017},
}

Chicago
Warnez, Brecht. 2017. Gemeentelijk Zakboekje Bestuur 2018. Mechelen: Kluwer.
APA
Warnez, B. (2017). Gemeentelijk Zakboekje Bestuur 2018. Mechelen: Kluwer.
Vancouver
1.
Warnez B. Gemeentelijk Zakboekje Bestuur 2018. Mechelen: Kluwer; 2017.
MLA
Warnez, Brecht. Gemeentelijk Zakboekje Bestuur 2018. Mechelen: Kluwer, 2017. Print.