Advanced search
1 file | 8.77 MB

De integratief-holistische orthopedagogiek van Professor Eric Broekaert

(2017) In KOP-Serie 34.
Author
Organization
Abstract
Dit boek is opgedragen aan en belicht het levenswerk van prof. dr. Eric Broekaert (1951-2016), die gedurende zijn hele loopbaan verbonden is geweest aan de Vakgroep Orthopedagogiek van de Universiteit Gent. Het is geen ‘klasssiek’ liber amicorum geworden, maar een boek waarin een aantal belangrijke (in het Nederlands vertaalde) peer-reviewed artikelen van de hand van prof. Broekaert werden verzameld. Deze teksten geven een goed beeld van de achtergronden en evoluties in het denken van prof. Broekaert met betrekking tot de theoretische orthopedagogiek en meer specifiek met betrekking tot zijn integratief-holistische benadering van de handelingsorthopedagogiek. Daarnaast leiden een aantal hoofdstukken, geschreven door medewerkers van de Vakgroep Orthopedagogiek en jarenlange collega’s van prof. Broekaert, het boek in en uit. Het boek is relevant voor iedereen die in orthopedagogische theorievorming én ondersteuning is geïnteresseerd. Volgens de integratief-holistische benadering van prof. Broekaert zijn deze twee elementen (theorie en praktijk) immers delen van hetzelfde geheel.

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 8.77 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

Chicago
Vandevelde, Stijn, Jan Naert, Elisabeth De Schauwer, Florien Meulewaeter, Geert Van Hove, Lana De Clercq, and Wouter Vanderplasschen. 2017. De Integratief-holistische Orthopedagogiek Van Professor Eric Broekaert. Vol. 34. Antwerpen: Garant Uitgevers.
APA
Vandevelde, Stijn, Naert, J., De Schauwer, E., Meulewaeter, F., Van Hove, G., De Clercq, L., & Vanderplasschen, W. (2017). De integratief-holistische orthopedagogiek van Professor Eric Broekaert (Vol. 34). Antwerpen: Garant Uitgevers.
Vancouver
1.
Vandevelde S, Naert J, De Schauwer E, Meulewaeter F, Van Hove G, De Clercq L, et al. De integratief-holistische orthopedagogiek van Professor Eric Broekaert. Antwerpen: Garant Uitgevers; 2017.
MLA
Vandevelde, Stijn, Jan Naert, Elisabeth De Schauwer, et al. De Integratief-holistische Orthopedagogiek Van Professor Eric Broekaert. Vol. 34. Antwerpen: Garant Uitgevers, 2017. Print.
@book{8541024,
 abstract   = {Dit boek is opgedragen aan en belicht het levenswerk van prof. dr. Eric Broekaert (1951-2016), die gedurende zijn hele loopbaan verbonden is geweest aan de Vakgroep Orthopedagogiek van de Universiteit Gent. Het is geen {\textquoteleft}klasssiek{\textquoteright} liber amicorum geworden, maar een boek waarin een aantal belangrijke (in het Nederlands vertaalde) peer-reviewed artikelen van de hand van prof. Broekaert werden verzameld. Deze teksten geven een goed beeld van de achtergronden en evoluties in het denken van prof. Broekaert met betrekking tot de theoretische orthopedagogiek en meer specifiek met betrekking tot zijn integratief-holistische benadering van de handelingsorthopedagogiek. Daarnaast leiden een aantal hoofdstukken, geschreven door medewerkers van de Vakgroep Orthopedagogiek en jarenlange collega{\textquoteright}s van prof. Broekaert, het boek in en uit. Het boek is relevant voor iedereen die in orthopedagogische theorievorming {\'e}n ondersteuning is ge{\"i}nteresseerd. Volgens de integratief-holistische benadering van prof. Broekaert zijn deze twee elementen (theorie en praktijk) immers delen van hetzelfde geheel.},
 author    = {Vandevelde, Stijn and Naert, Jan and De Schauwer, Elisabeth and Meulewaeter, Florien and Van Hove, Geert and De Clercq, Lana and Vanderplasschen, Wouter},
 isbn     = {9789044135527},
 language   = {dut},
 pages    = {221},
 publisher  = {Garant Uitgevers},
 title    = {De integratief-holistische orthopedagogiek van Professor Eric Broekaert},
 volume    = {34},
 year     = {2017},
}