Ghent University Academic Bibliography

Advanced

Discrimibrux - Discriminatie door vastgoedmakelaars op de private huurwoningmarkt van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Pieter-Paul Verhaeghe UGent, Ad Coenen UGent, Sarah Demart, Koen Van der Bracht UGent and Bart Van de Putte UGent (2017)
abstract
Deze studie onderzoekt het voorkomen van discriminatie door vastgoedmakelaars op de private huurmarkt in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest door middel van praktijktesten en mystery shopping. Discriminatie verwijst in deze studie naar de nadelige en niet te rechtvaardigen behandeling van kandidaat-huurders omwille hun etnische afkomst, leeftijd, mentale of fysieke handicap, inkomensbron, gezinssamenstelling en gender. Deze discriminatiestudie is vrij uniek in Europa omwille van haar grootschaligheid op het vlak van het aantal uitgevoerde praktijktesten en mystery calls en het aantal onderzochte discriminatiegronden.
Please use this url to cite or link to this publication:
author
organization
year
type
misc (report)
publication status
published
subject
keyword
Discriminatie, Praktijktesten, Mystery shopping, Correspondentietiesten, Huurmarkt, Makelaars, Brussel
pages
78 pages
language
Dutch
UGent publication?
yes
classification
V
copyright statement
I have retained and own the full copyright for this publication
id
8522418
handle
http://hdl.handle.net/1854/LU-8522418
date created
2017-06-05 13:12:04
date last changed
2017-06-16 13:06:53
@misc{8522418,
 abstract   = {Deze studie onderzoekt het voorkomen van discriminatie door vastgoedmakelaars op de private huurmarkt in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest door middel van praktijktesten en mystery shopping. Discriminatie verwijst in deze studie naar de nadelige en niet te rechtvaardigen behandeling van kandidaat-huurders omwille hun etnische afkomst, leeftijd, mentale of fysieke handicap, inkomensbron, gezinssamenstelling en gender. Deze discriminatiestudie is vrij uniek in Europa omwille van haar grootschaligheid op het vlak van het aantal uitgevoerde praktijktesten en mystery calls en het aantal onderzochte discriminatiegronden.},
 author    = {Verhaeghe, Pieter-Paul and Coenen, Ad and Demart, Sarah and Van der Bracht, Koen and Van de Putte, Bart},
 keyword   = {Discriminatie,Praktijktesten,Mystery shopping,Correspondentietiesten,Huurmarkt,Makelaars,Brussel},
 language   = {dut},
 pages    = {78},
 title    = {Discrimibrux - Discriminatie door vastgoedmakelaars op de private huurwoningmarkt van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest},
 year     = {2017},
}

Chicago
Verhaeghe, Pieter-Paul, Ad Coenen, Sarah Demart, Koen Van der Bracht, and Bart Van de Putte. 2017. “Discrimibrux - Discriminatie Door Vastgoedmakelaars Op De Private Huurwoningmarkt Van Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.”
APA
Verhaeghe, P.-P., Coenen, A., Demart, S., Van der Bracht, K., & Van de Putte, B. (2017). Discrimibrux - Discriminatie door vastgoedmakelaars op de private huurwoningmarkt van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
Vancouver
1.
Verhaeghe P-P, Coenen A, Demart S, Van der Bracht K, Van de Putte B. Discrimibrux - Discriminatie door vastgoedmakelaars op de private huurwoningmarkt van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. 2017.
MLA
Verhaeghe, Pieter-Paul, Ad Coenen, Sarah Demart, et al. “Discrimibrux - Discriminatie Door Vastgoedmakelaars Op De Private Huurwoningmarkt Van Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.” 2017 : n. pag. Print.