Advanced search
1 file | 1.45 MB Add to list

Discrimibrux - Discriminatie door vastgoedmakelaars op de private huurwoningmarkt van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

(2017)
Author
Organization
Abstract
Deze studie onderzoekt het voorkomen van discriminatie door vastgoedmakelaars op de private huurmarkt in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest door middel van praktijktesten en mystery shopping. Discriminatie verwijst in deze studie naar de nadelige en niet te rechtvaardigen behandeling van kandidaat-huurders omwille hun etnische afkomst, leeftijd, mentale of fysieke handicap, inkomensbron, gezinssamenstelling en gender. Deze discriminatiestudie is vrij uniek in Europa omwille van haar grootschaligheid op het vlak van het aantal uitgevoerde praktijktesten en mystery calls en het aantal onderzochte discriminatiegronden.
Keywords
Discriminatie, Praktijktesten, Mystery shopping, Correspondentietiesten, Huurmarkt, Makelaars, Brussel

Downloads

 • Discrimibrux - Discriminatie door makelaars op de private huurwoningmarkt van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest - Finaal onderzoeksrapport - verbeterd - zonder track changes.pdf
  • full text
  • |
  • open access
  • |
  • PDF
  • |
  • 1.45 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Verhaeghe, Pieter-Paul, Ad Coenen, Sarah Demart, et al. “Discrimibrux - Discriminatie Door Vastgoedmakelaars Op De Private Huurwoningmarkt Van Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.” 2017 : n. pag. Print.
APA
Verhaeghe, P.-P., Coenen, A., Demart, S., Van der Bracht, K., & Van de Putte, B. (2017). Discrimibrux - Discriminatie door vastgoedmakelaars op de private huurwoningmarkt van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
Chicago author-date
Verhaeghe, Pieter-Paul, Ad Coenen, Sarah Demart, Koen Van der Bracht, and Bart Van de Putte. 2017. “Discrimibrux - Discriminatie Door Vastgoedmakelaars Op De Private Huurwoningmarkt Van Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.”
Chicago author-date (all authors)
Verhaeghe, Pieter-Paul, Ad Coenen, Sarah Demart, Koen Van der Bracht, and Bart Van de Putte. 2017. “Discrimibrux - Discriminatie Door Vastgoedmakelaars Op De Private Huurwoningmarkt Van Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.”
Vancouver
1.
Verhaeghe P-P, Coenen A, Demart S, Van der Bracht K, Van de Putte B. Discrimibrux - Discriminatie door vastgoedmakelaars op de private huurwoningmarkt van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. 2017.
IEEE
[1]
P.-P. Verhaeghe, A. Coenen, S. Demart, K. Van der Bracht, and B. Van de Putte, “Discrimibrux - Discriminatie door vastgoedmakelaars op de private huurwoningmarkt van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.” 2017.
@misc{8522418,
 abstract   = {Deze studie onderzoekt het voorkomen van discriminatie door vastgoedmakelaars op de private huurmarkt in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest door middel van praktijktesten en mystery shopping. Discriminatie verwijst in deze studie naar de nadelige en niet te rechtvaardigen behandeling van kandidaat-huurders omwille hun etnische afkomst, leeftijd, mentale of fysieke handicap, inkomensbron, gezinssamenstelling en gender. Deze discriminatiestudie is vrij uniek in Europa omwille van haar grootschaligheid op het vlak van het aantal uitgevoerde praktijktesten en mystery calls en het aantal onderzochte discriminatiegronden.},
 author    = {Verhaeghe, Pieter-Paul and Coenen, Ad and Demart, Sarah and Van der Bracht, Koen and Van de Putte, Bart},
 keywords   = {Discriminatie,Praktijktesten,Mystery shopping,Correspondentietiesten,Huurmarkt,Makelaars,Brussel},
 language   = {dut},
 pages    = {78},
 title    = {Discrimibrux - Discriminatie door vastgoedmakelaars op de private huurwoningmarkt van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest},
 year     = {2017},
}