Ghent University Academic Bibliography

Advanced

Verhalen uit de open ruimte

Valerie Dewaelheyns, Lies Messely, Els Belmans, Eva Kersaelaers, Filip De Rynck UGent and Joris Voets UGent (2017) Imago Toolobox.
abstract
De verhalen uit de open ruimte zijn een synthese van een aantal kansen en problemen bij gebiedsgerichte processen in de open ruimte. Deze kwamen naar boven tijdens de interviews, focusgroepen en overleg­momenten met experten, die werden uitgevoerd tijdens het IMAGO-­project (www.imagotoolbox.be). Via story­telling willen we verschillende discussies over de open ruimte op een creatieve manier toegankelijk maken, met kadering, nuancering, quotes en anekdotes uit de Mechelse regio en het landschaps­park Bulskampveld. De verhalen zijn een eerlijke weergave van hoe mensen op het terrein gebieds­gerichte processen in de open ruimte ervaren in de Mechelse regio en het landschaps­park Bulskampveld. Hoewel de vorm van de verhalen niet wetenschappelijk is, kan de inhoud van de verhalen volledig wetenschappelijk gestaafd worden met de analyse en het achtergrondmateriaal. Afhankelijk van de eigen voorkennis over het thema zullen bepaalde verhalen meer of minder herkenbaar zijn voor de lezer. De verhalen kunnen de lezer inspireren en helpen om de keuzes of standpunten van anderen te begrijpen. Via de verhalen willen we prikkelen, vragen oproepen, en het debat over de open ruimte openen.
Please use this url to cite or link to this publication:
author
organization
year
type
misc (newsArticle)
publication status
published
subject
in
Imago Toolobox
issue
1
language
Dutch
UGent publication?
yes
classification
V
copyright statement
I have retained and own the full copyright for this publication
id
8522091
handle
http://hdl.handle.net/1854/LU-8522091
alternative location
http://www.imagotoolbox.be
date created
2017-06-02 07:56:44
date last changed
2017-06-08 08:16:34
@misc{8522091,
 abstract   = {De verhalen uit de open ruimte zijn een synthese van een aantal kansen en problemen bij gebiedsgerichte processen in de open ruimte. Deze kwamen naar boven tijdens de interviews, focusgroepen en overleg\-momenten met experten, die werden uitgevoerd tijdens het IMAGO-\-project (www.imagotoolbox.be). Via story\-telling willen we verschillende discussies over de open ruimte op een creatieve manier toegankelijk maken, met kadering, nuancering, quotes en anekdotes uit de Mechelse regio en het landschaps\-park Bulskampveld.

De verhalen zijn een eerlijke weergave van hoe mensen op het terrein gebieds\-gerichte processen in de open ruimte ervaren in de Mechelse regio en het landschaps\-park Bulskampveld. Hoewel de vorm van de verhalen niet wetenschappelijk is, kan de inhoud van de verhalen volledig wetenschappelijk gestaafd worden met de analyse en het achtergrondmateriaal. Afhankelijk van de eigen voorkennis over het thema zullen bepaalde verhalen meer of minder herkenbaar zijn voor de lezer. De verhalen kunnen de lezer inspireren en helpen om de keuzes of standpunten van anderen te begrijpen. Via de verhalen willen we prikkelen, vragen oproepen, en het debat over de open ruimte openen.},
 author    = {Dewaelheyns, Valerie and Messely, Lies and Belmans, Els and Kersaelaers, Eva and De Rynck, Filip and Voets, Joris},
 language   = {dut},
 number    = {1},
 series    = {Imago Toolobox},
 title    = {Verhalen uit de open ruimte},
 url     = {http://www.imagotoolbox.be},
 year     = {2017},
}

Chicago
Dewaelheyns, Valerie, Lies Messely, Els Belmans, Eva Kersaelaers, Filip De Rynck, and Joris Voets. 2017. “Verhalen Uit De Open Ruimte.” Imago Toolobox.
APA
Dewaelheyns, Valerie, Messely, L., Belmans, E., Kersaelaers, E., De Rynck, F., & Voets, J. (2017). Verhalen uit de open ruimte. Imago Toolobox.
Vancouver
1.
Dewaelheyns V, Messely L, Belmans E, Kersaelaers E, De Rynck F, Voets J. Verhalen uit de open ruimte. Imago Toolobox. 2017.
MLA
Dewaelheyns, Valerie, Lies Messely, Els Belmans, et al. “Verhalen Uit De Open Ruimte.” Imago Toolobox 2017 : n. pag. Print.