Ghent University Academic Bibliography

Advanced

Analytisch boekhouden en kostencalculatie

Werner Bruggeman UGent, Erik De Lembre UGent, Patricia Everaert UGent, Sophie Hoozée UGent and Carine Patfoort (2016)
abstract
Binnen het vakgebied boekhouden behandelt dit werk uitgebreid de problematiek van de analytische boekhouding en de kostencalculatie. Het boek vangt aan met een algemene afbakening van het terrein van de analytische boekhouding en de kostencalculatie (deel 1) en met een studie van de kostensoorten (deel 2). Daarna wordt de traditionele benadering van full costing besproken in deel 3, waarbij zowel de techniek van de kostenverdeelstaat, de resultaatbepaling als de journaalposten uit een autonome analytische boekhouding stapsgewijs aan bod komen. Het vierde deel herneemt de full costing-benadering, maar met een uitbreiding naar verschillende typologieën van industriële productieprocessen. In deel 5 wordt de techniek van activity-based costing besproken en geïntegreerd in de kostenverdeelstaat en de autonome analytische boekhouding. Ten slotte behandelen de auteurs direct costing (deel 6) en standaardkostencalculatie (deel 7). In dit laatste deel komt ook de verschillenanalyse uitgebreid aan bod. Door zijn opzet blijft Analytisch boekhouden en kostencalculatie het handboek bij uitstek voor verschillende richtingen in het economisch hoger onderwijs en voor mensen uit de praktijk die wat meer achtergrond willen bij de implementatie van een costing- of controlling-module in een ERP-pakket.
Please use this url to cite or link to this publication:
author
organization
year
type
book
publication status
published
subject
keyword
kostencalculatie, analytisch boekhouden, kostenverdeelstaat, verschillenanalyse
edition
14
pages
532 pages
publisher
Intersentia
place of publication
Antwerpen, Cambridge
ISBN
978-94-000-0759-8
language
Dutch
UGent publication?
yes
classification
B1
copyright statement
I have transferred the copyright for this publication to the publisher
id
8053498
handle
http://hdl.handle.net/1854/LU-8053498
date created
2016-08-23 09:46:49
date last changed
2017-01-02 09:54:58
@book{8053498,
 abstract   = {Binnen het vakgebied boekhouden behandelt dit werk uitgebreid de problematiek van de analytische boekhouding en de kostencalculatie.
Het boek vangt aan met een algemene afbakening van het terrein van de analytische boekhouding en de kostencalculatie (deel 1) en met een studie van de kostensoorten (deel 2). Daarna wordt de traditionele benadering van full costing besproken in deel 3, waarbij zowel de techniek van de kostenverdeelstaat, de resultaatbepaling als de journaalposten uit een autonome analytische boekhouding stapsgewijs aan bod komen. Het vierde deel herneemt de full costing-benadering, maar met een uitbreiding naar verschillende typologie{\"e}n van industri{\"e}le productieprocessen. In deel 5 wordt de techniek van activity-based costing besproken en ge{\"i}ntegreerd in de kostenverdeelstaat en de autonome analytische boekhouding. Ten slotte behandelen de auteurs direct costing (deel 6) en standaardkostencalculatie (deel 7). In dit laatste deel komt ook de verschillenanalyse uitgebreid aan bod.
Door zijn opzet blijft Analytisch boekhouden en kostencalculatie het handboek bij uitstek voor verschillende richtingen in het economisch hoger onderwijs en voor mensen uit de praktijk die wat meer achtergrond willen bij de implementatie van een costing- of controlling-module in een ERP-pakket.},
 author    = {Bruggeman, Werner and De Lembre, Erik and Everaert, Patricia and Hooz{\'e}e, Sophie and Patfoort, Carine},
 isbn     = {978-94-000-0759-8},
 keyword   = {kostencalculatie,analytisch boekhouden,kostenverdeelstaat,verschillenanalyse},
 language   = {dut},
 pages    = {532},
 publisher  = {Intersentia},
 title    = {Analytisch boekhouden en kostencalculatie},
 year     = {2016},
}

Chicago
Bruggeman, Werner, Erik De Lembre, Patricia Everaert, Sophie Hoozée, and Carine Patfoort. 2016. Analytisch Boekhouden En Kostencalculatie. 14th ed. Antwerpen, Cambridge: Intersentia.
APA
Bruggeman, Werner, De Lembre, E., Everaert, P., Hoozée, S., & Patfoort, C. (2016). Analytisch boekhouden en kostencalculatie (14th ed.). Antwerpen, Cambridge: Intersentia.
Vancouver
1.
Bruggeman W, De Lembre E, Everaert P, Hoozée S, Patfoort C. Analytisch boekhouden en kostencalculatie. 14th ed. Antwerpen, Cambridge: Intersentia; 2016.
MLA
Bruggeman, Werner, Erik De Lembre, Patricia Everaert, et al. Analytisch Boekhouden En Kostencalculatie. 14th ed. Antwerpen, Cambridge: Intersentia, 2016. Print.