Advanced search

Analytisch boekhouden en kostencalculatie

(2016)
Author
Organization
Abstract
Binnen het vakgebied boekhouden behandelt dit werk uitgebreid de problematiek van de analytische boekhouding en de kostencalculatie. Het boek vangt aan met een algemene afbakening van het terrein van de analytische boekhouding en de kostencalculatie (deel 1) en met een studie van de kostensoorten (deel 2). Daarna wordt de traditionele benadering van full costing besproken in deel 3, waarbij zowel de techniek van de kostenverdeelstaat, de resultaatbepaling als de journaalposten uit een autonome analytische boekhouding stapsgewijs aan bod komen. Het vierde deel herneemt de full costing-benadering, maar met een uitbreiding naar verschillende typologieën van industriële productieprocessen. In deel 5 wordt de techniek van activity-based costing besproken en geïntegreerd in de kostenverdeelstaat en de autonome analytische boekhouding. Ten slotte behandelen de auteurs direct costing (deel 6) en standaardkostencalculatie (deel 7). In dit laatste deel komt ook de verschillenanalyse uitgebreid aan bod. Door zijn opzet blijft Analytisch boekhouden en kostencalculatie het handboek bij uitstek voor verschillende richtingen in het economisch hoger onderwijs en voor mensen uit de praktijk die wat meer achtergrond willen bij de implementatie van een costing- of controlling-module in een ERP-pakket.
Keywords
kostencalculatie, analytisch boekhouden, kostenverdeelstaat, verschillenanalyse

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

Chicago
Bruggeman, Werner, Erik De Lembre, Patricia Everaert, Sophie Hoozée, and Carine Patfoort. 2016. Analytisch Boekhouden En Kostencalculatie. 14th ed. Antwerpen, Cambridge: Intersentia.
APA
Bruggeman, Werner, De Lembre, E., Everaert, P., Hoozée, S., & Patfoort, C. (2016). Analytisch boekhouden en kostencalculatie (14th ed.). Antwerpen, Cambridge: Intersentia.
Vancouver
1.
Bruggeman W, De Lembre E, Everaert P, Hoozée S, Patfoort C. Analytisch boekhouden en kostencalculatie. 14th ed. Antwerpen, Cambridge: Intersentia; 2016.
MLA
Bruggeman, Werner, Erik De Lembre, Patricia Everaert, et al. Analytisch Boekhouden En Kostencalculatie. 14th ed. Antwerpen, Cambridge: Intersentia, 2016. Print.
@book{8053498,
 abstract   = {Binnen het vakgebied boekhouden behandelt dit werk uitgebreid de problematiek van de analytische boekhouding en de kostencalculatie.
Het boek vangt aan met een algemene afbakening van het terrein van de analytische boekhouding en de kostencalculatie (deel 1) en met een studie van de kostensoorten (deel 2). Daarna wordt de traditionele benadering van full costing besproken in deel 3, waarbij zowel de techniek van de kostenverdeelstaat, de resultaatbepaling als de journaalposten uit een autonome analytische boekhouding stapsgewijs aan bod komen. Het vierde deel herneemt de full costing-benadering, maar met een uitbreiding naar verschillende typologie{\"e}n van industri{\"e}le productieprocessen. In deel 5 wordt de techniek van activity-based costing besproken en ge{\"i}ntegreerd in de kostenverdeelstaat en de autonome analytische boekhouding. Ten slotte behandelen de auteurs direct costing (deel 6) en standaardkostencalculatie (deel 7). In dit laatste deel komt ook de verschillenanalyse uitgebreid aan bod.
Door zijn opzet blijft Analytisch boekhouden en kostencalculatie het handboek bij uitstek voor verschillende richtingen in het economisch hoger onderwijs en voor mensen uit de praktijk die wat meer achtergrond willen bij de implementatie van een costing- of controlling-module in een ERP-pakket.},
 author    = {Bruggeman, Werner and De Lembre, Erik and Everaert, Patricia and Hooz{\'e}e, Sophie and Patfoort, Carine},
 isbn     = {978-94-000-0759-8},
 keyword   = {kostencalculatie,analytisch boekhouden,kostenverdeelstaat,verschillenanalyse},
 language   = {dut},
 pages    = {532},
 publisher  = {Intersentia},
 title    = {Analytisch boekhouden en kostencalculatie},
 year     = {2016},
}