Advanced search
1 file | 3.55 MB Add to list

Rechtsbescherming in het publiekrecht: kan er nog gebouwd worden in Vlaanderen?

Johan Vande Lanotte (UGent) , Jurgen Goossens (UGent) and Pieter Cannoot (UGent)
Editor
(UGent) , (UGent) and (UGent)
Organization
Abstract
Burgers en actiecomités vechten de laatste tijd in toenemende mate overheidshandelingen aan voor de rechter. De XLIIste Postuniversitaire Cyclus Willy Delva besteedde dan ook aandacht aan de vraag of er nog kan gebouwd worden in Vlaanderen, gelet op de toegenomen rechtsbescherming tegen de overheid en de invloed van het zogenaamde NIMBY-beginsel. In deze editie worden verschillende zaken besproken, zoals rechtsherstel en overheidsaansprakelijkheid, (alternatieve) geschilbeslechting, burgerparticipatie en de techniek van legislatieve validatie. Verder wordt er een analyse gemaakt van de nieuwe rechtsinstrumenten van de bestuursrechter met het oog op een finale geschilbeslechting, zoals de bestuurlijke lus. Ook het toegenomen belang van het omgevingsrecht wordt besproken, waarbij wordt stilgestaan bij de invloed van internationaal en Europees recht, de milieueffectrapportage en de omgevingsvergunning.

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 3.55 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Vande Lanotte, Johan, Jurgen Goossens, and Pieter Cannoot, eds. “Rechtsbescherming in Het Publiekrecht: Kan Er Nog Gebouwd Worden in Vlaanderen?” Postuniversitaire Cyclus Willy Delva 2016 : n. pag. Print.
APA
Vande Lanotte, J., Goossens, J., & Cannoot, P. (Eds.). (2016). Rechtsbescherming in het publiekrecht: kan er nog gebouwd worden in Vlaanderen? Postuniversitaire Cyclus Willy Delva. Mechelen: Wolters Kluwer.
Chicago author-date
Vande Lanotte, Johan, Jurgen Goossens, and Pieter Cannoot, eds. 2016. “Rechtsbescherming in Het Publiekrecht: Kan Er Nog Gebouwd Worden in Vlaanderen?” Postuniversitaire Cyclus Willy Delva. Mechelen: Wolters Kluwer.
Chicago author-date (all authors)
Vande Lanotte, Johan, Jurgen Goossens, and Pieter Cannoot, eds. 2016. “Rechtsbescherming in Het Publiekrecht: Kan Er Nog Gebouwd Worden in Vlaanderen?” Postuniversitaire Cyclus Willy Delva. Mechelen: Wolters Kluwer.
Vancouver
1.
Vande Lanotte J, Goossens J, Cannoot P, editors. Rechtsbescherming in het publiekrecht: kan er nog gebouwd worden in Vlaanderen? Postuniversitaire Cyclus Willy Delva. Mechelen: Wolters Kluwer; 2016.
IEEE
[1]
J. Vande Lanotte, J. Goossens, and P. Cannoot, Eds., “Rechtsbescherming in het publiekrecht: kan er nog gebouwd worden in Vlaanderen?,” Postuniversitaire Cyclus Willy Delva. Wolters Kluwer, Mechelen, 2016.
@book{8051391,
 abstract   = {Burgers en actiecomités vechten de laatste tijd in toenemende mate overheidshandelingen aan voor de rechter. De XLIIste Postuniversitaire Cyclus Willy Delva besteedde dan ook aandacht aan de vraag of er nog kan gebouwd worden in Vlaanderen, gelet op de toegenomen rechtsbescherming tegen de overheid en de invloed van het zogenaamde NIMBY-beginsel. 

In deze editie worden verschillende zaken besproken, zoals rechtsherstel en overheidsaansprakelijkheid, (alternatieve) geschilbeslechting, burgerparticipatie en de techniek van legislatieve validatie. Verder wordt er een analyse gemaakt van de nieuwe rechtsinstrumenten van de bestuursrechter met het oog op een finale geschilbeslechting, zoals de bestuurlijke lus. Ook het toegenomen belang van het omgevingsrecht wordt besproken, waarbij wordt stilgestaan bij de invloed van internationaal en Europees recht, de milieueffectrapportage en de omgevingsvergunning.},
 editor    = {Vande Lanotte, Johan and Goossens, Jurgen and Cannoot, Pieter},
 isbn     = {9789046588642},
 language   = {dut},
 pages    = {676},
 publisher  = {Wolters Kluwer},
 series    = {Postuniversitaire Cyclus Willy Delva},
 title    = {Rechtsbescherming in het publiekrecht: kan er nog gebouwd worden in Vlaanderen?},
 year     = {2016},
}