Advanced search
1 file | 502.81 KB Add to list

Erfgoed in beweging: over de dynamiek van erfgoed en geschiedenis

Author
Organization
Abstract
De 'cultural' en 'Chronological' turn van de geschiedenisbeoefening bracht de nood aan het licht voor nieuwe bronnen. De culturele archieven hebben doormiddel van de opbouw van omvangrijke collecties analoog en digitaal erfgoed hierin voorzien. Dit heeft op zijn beurt incentives gegevens aan de verdieping en vernieuwing van het historisch onderzoek.
Keywords
Liberaal Archief., geschiedenis, Cultureel erfgoed, archieven

Downloads

 • 35 jaar erfgoedbeleid.pdf
  • full text
  • |
  • open access
  • |
  • PDF
  • |
  • 502.81 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
De Maeyer, Jan, et al. “Erfgoed in Beweging: Over de Dynamiek van Erfgoed En Geschiedenis.” 35 Jaar Erfgoedbeleid : 35 Jaar Liberaal Archief, edited by Jan Kerremans et al., Liberaal Archief, 2016, pp. 31–41.
APA
De Maeyer, J., Van Goethem, G., & De Scheemaeker, K. (2016). Erfgoed in beweging: over de dynamiek van erfgoed en geschiedenis. In J. Kerremans, P. Laroy, & W. Prevenier (Eds.), 35 jaar erfgoedbeleid : 35 jaar Liberaal Archief (pp. 31–41). Gent: Liberaal Archief.
Chicago author-date
De Maeyer, Jan, Geert Van Goethem, and Koen De Scheemaeker. 2016. “Erfgoed in Beweging: Over de Dynamiek van Erfgoed En Geschiedenis.” In 35 Jaar Erfgoedbeleid : 35 Jaar Liberaal Archief, edited by Jan Kerremans, Peter Laroy, and Walter Prevenier, 31–41. Gent: Liberaal Archief.
Chicago author-date (all authors)
De Maeyer, Jan, Geert Van Goethem, and Koen De Scheemaeker. 2016. “Erfgoed in Beweging: Over de Dynamiek van Erfgoed En Geschiedenis.” In 35 Jaar Erfgoedbeleid : 35 Jaar Liberaal Archief, ed by. Jan Kerremans, Peter Laroy, and Walter Prevenier, 31–41. Gent: Liberaal Archief.
Vancouver
1.
De Maeyer J, Van Goethem G, De Scheemaeker K. Erfgoed in beweging: over de dynamiek van erfgoed en geschiedenis. In: Kerremans J, Laroy P, Prevenier W, editors. 35 jaar erfgoedbeleid : 35 jaar Liberaal Archief. Gent: Liberaal Archief; 2016. p. 31–41.
IEEE
[1]
J. De Maeyer, G. Van Goethem, and K. De Scheemaeker, “Erfgoed in beweging: over de dynamiek van erfgoed en geschiedenis,” in 35 jaar erfgoedbeleid : 35 jaar Liberaal Archief, J. Kerremans, P. Laroy, and W. Prevenier, Eds. Gent: Liberaal Archief, 2016, pp. 31–41.
@incollection{7901868,
 abstract   = {{De 'cultural' en 'Chronological' turn van de geschiedenisbeoefening bracht de nood aan het licht voor nieuwe bronnen. De culturele archieven hebben doormiddel van de opbouw van omvangrijke collecties analoog en digitaal erfgoed hierin voorzien. Dit heeft op zijn beurt incentives gegevens aan de verdieping en vernieuwing van het historisch onderzoek.}},
 author    = {{De Maeyer, Jan and Van Goethem, Geert and De Scheemaeker, Koen}},
 booktitle  = {{35 jaar erfgoedbeleid : 35 jaar Liberaal Archief}},
 editor    = {{Kerremans, Jan and Laroy, Peter and Prevenier, Walter}},
 isbn     = {{9789074791144}},
 keywords   = {{Liberaal Archief.,geschiedenis,Cultureel erfgoed,archieven}},
 language   = {{dut}},
 pages    = {{31--41}},
 publisher  = {{Liberaal Archief}},
 title    = {{Erfgoed in beweging: over de dynamiek van erfgoed en geschiedenis}},
 year     = {{2016}},
}