Ghent University Academic Bibliography

Advanced

Het Volk in Beweging: beweging voor het Volk: 125 jaar ACW Gent-Eeklo

Stijn Knuts, Koenraad De Ceuninck UGent and Herwig Reynaert UGent (2016)
abstract
Waarom zijn VDK Spaarbank en Beweging.net partners? Hoe werd Rerum Novarum vroeger gevierd? En…wat is een domper? Beweging.net Gent-Eeklo kan terugkijken op een goed gevulde geschiedenis. Gent was in de late negentiende eeuw één van de geboorteplaatsen van de Belgische christelijke arbeidersbeweging, en heeft in de loop van de twintigste eeuw steeds een invloedrijke rol gespeeld in de sociale, politieke en economische ontwikkeling van de regio Gent-Eeklo. Als buitenbeentje binnen het Algemeen Christelijk Werkersverbond heeft ACW Gent-Eeklo bovendien voortdurend een eigenzinnige koers gevaren. Dit rijkelijk geïllustreerd boek vertelt het verhaal van de Gentse christelijke arbeiders en hun koepelorganisatie, van de negentiende eeuw tot vandaag. Het geeft een uitgebreide en soms verrassende inkijk in hun idealen, werking en sociale en politieke invloed. Markante figuren als baron Arthur Verhaegen krijgen speciale aandacht. Maar niet alleen de voormannen- en vrouwen komen in beeld. Beweging.net is een huis met vele kamers en bewoners. VDK Spaarbank, huisvestingsmaatschappij Volkshaard, de vele vrijwilligers in de lokale ACW-afdelingen en initiatieven als Wereldsolidariteit en Pasar… allemaal treden ze voor het voetlicht. Boeiend leesmateriaal dus, voor iedereen met een interesse in de geschiedenis van de Gentse regio.
Please use this url to cite or link to this publication:
author
organization
year
type
book
publication status
published
subject
keyword
Gent, Eeklo, ACW, Beweging.net
pages
297 pages
publisher
Vanden Broele
place of publication
Brugge
ISBN
978-90-496-1433-1
language
Dutch
UGent publication?
yes
classification
B1
copyright statement
I have transferred the copyright for this publication to the publisher
id
7235059
handle
http://hdl.handle.net/1854/LU-7235059
date created
2016-05-27 08:58:34
date last changed
2017-01-02 09:57:04
@book{7235059,
 abstract   = {Waarom zijn VDK Spaarbank en Beweging.net partners? Hoe werd Rerum Novarum vroeger gevierd? En{\textellipsis}wat is een domper? Beweging.net Gent-Eeklo kan terugkijken op een goed gevulde geschiedenis. Gent was in de late negentiende eeuw {\'e}{\'e}n van de geboorteplaatsen van de Belgische christelijke arbeidersbeweging, en heeft in de loop van de twintigste eeuw steeds een invloedrijke rol gespeeld in de sociale, politieke en economische ontwikkeling van de regio Gent-Eeklo. Als buitenbeentje binnen het Algemeen Christelijk Werkersverbond heeft ACW Gent-Eeklo bovendien voortdurend een eigenzinnige koers gevaren. Dit rijkelijk ge{\"i}llustreerd boek vertelt het verhaal van de Gentse christelijke arbeiders en hun koepelorganisatie, van de negentiende eeuw tot vandaag. Het geeft een uitgebreide en soms verrassende inkijk in hun idealen, werking en sociale en politieke invloed. Markante figuren als baron Arthur Verhaegen krijgen speciale aandacht. Maar niet alleen de voormannen- en vrouwen komen in beeld. Beweging.net is een huis met vele kamers en bewoners. VDK Spaarbank, huisvestingsmaatschappij Volkshaard, de vele vrijwilligers in de lokale ACW-afdelingen en initiatieven als Wereldsolidariteit en Pasar{\textellipsis} allemaal treden ze voor het voetlicht. Boeiend leesmateriaal dus, voor iedereen met een interesse in de geschiedenis van de Gentse regio.},
 author    = {Knuts, Stijn and De Ceuninck, Koenraad and Reynaert, Herwig},
 isbn     = {978-90-496-1433-1},
 keyword   = {Gent,Eeklo,ACW,Beweging.net},
 language   = {dut},
 pages    = {297},
 publisher  = {Vanden Broele},
 title    = {Het Volk in Beweging: beweging voor het Volk: 125 jaar ACW Gent-Eeklo},
 year     = {2016},
}

Chicago
Knuts, Stijn, Koenraad De Ceuninck, and Herwig Reynaert. 2016. Het Volk in Beweging: Beweging Voor Het Volk: 125 Jaar ACW Gent-Eeklo. Brugge: Vanden Broele.
APA
Knuts, S., De Ceuninck, K., & Reynaert, H. (2016). Het Volk in Beweging: beweging voor het Volk: 125 jaar ACW Gent-Eeklo. Brugge: Vanden Broele.
Vancouver
1.
Knuts S, De Ceuninck K, Reynaert H. Het Volk in Beweging: beweging voor het Volk: 125 jaar ACW Gent-Eeklo. Brugge: Vanden Broele; 2016.
MLA
Knuts, Stijn, Koenraad De Ceuninck, and Herwig Reynaert. Het Volk in Beweging: Beweging Voor Het Volk: 125 Jaar ACW Gent-Eeklo. Brugge: Vanden Broele, 2016. Print.