Advanced search
Add to list

Onderzoek naar de dynamiek in het stedelijk geluidslandschap veroorzaakt door wegverkeer

(2003)
Author
Organization
Abstract
Een recent gestart onderzoek aan de groep Akoestiek heeft tot doel de tijdsevolutie van verschillende geluidskarakteristieken te introduceren in de studie van stedelijke geluidslandschappen. Een micro-modellering van verkeersstromen wordt hierbij als basis gebruikt voor een nauwkeurige, dynamische modellering van de geluidsemissie veroorzaakt door verkeersstromen in steden. Deze dynamische emissie, gekoppeld aan een state of the art propagatiemodel, in ontwikkeling aan de onderzoeksgroep, laat vervolgens toe de tijdsvariatie in de geluisimmissie te evalueren. Het genereren van dynamische geluidskaarten, het berekenen van statistische geluidsniveau's, of het evalueren van ruimtelijke structuuringrepen behoort hiermee tot de mogelijkheden. A.d.h.v. van een aantal typesituaties zal de stand van het onderzoek worden toegelicht.

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
De Coensel, Bert, et al. Onderzoek Naar de Dynamiek in Het Stedelijk Geluidslandschap Veroorzaakt Door Wegverkeer. Belgian Acoustical Society, 2003.
APA
De Coensel, B., De Muer, T., & Botteldooren, D. (2003). Onderzoek naar de dynamiek in het stedelijk geluidslandschap veroorzaakt door wegverkeer. Presented at the General Assembly of the Belgian Acoustical Society, Leuven, Belgium.
Chicago author-date
De Coensel, Bert, Tom De Muer, and Dick Botteldooren. 2003. “Onderzoek Naar de Dynamiek in Het Stedelijk Geluidslandschap Veroorzaakt Door Wegverkeer.” In . Belgian Acoustical Society.
Chicago author-date (all authors)
De Coensel, Bert, Tom De Muer, and Dick Botteldooren. 2003. “Onderzoek Naar de Dynamiek in Het Stedelijk Geluidslandschap Veroorzaakt Door Wegverkeer.” In . Belgian Acoustical Society.
Vancouver
1.
De Coensel B, De Muer T, Botteldooren D. Onderzoek naar de dynamiek in het stedelijk geluidslandschap veroorzaakt door wegverkeer. In Belgian Acoustical Society; 2003.
IEEE
[1]
B. De Coensel, T. De Muer, and D. Botteldooren, “Onderzoek naar de dynamiek in het stedelijk geluidslandschap veroorzaakt door wegverkeer,” presented at the General Assembly of the Belgian Acoustical Society, Leuven, Belgium, 2003.
@inproceedings{7206401,
  abstract     = {{Een recent gestart onderzoek aan de groep Akoestiek heeft tot doel de tijdsevolutie van verschillende geluidskarakteristieken te introduceren in de studie van stedelijke geluidslandschappen. Een micro-modellering van verkeersstromen wordt hierbij als basis gebruikt voor een nauwkeurige, dynamische modellering van de geluidsemissie veroorzaakt door verkeersstromen in steden. Deze dynamische emissie, gekoppeld aan een state of the art propagatiemodel, in ontwikkeling aan de onderzoeksgroep, laat vervolgens toe de tijdsvariatie in de geluisimmissie te evalueren. Het genereren van dynamische geluidskaarten, het berekenen van statistische geluidsniveau's, of het evalueren van ruimtelijke structuuringrepen behoort hiermee tot de mogelijkheden. A.d.h.v. van een aantal typesituaties zal de stand van het onderzoek worden toegelicht.}},
  author       = {{De Coensel, Bert and De Muer, Tom and Botteldooren, Dick}},
  language     = {{dut}},
  location     = {{Leuven, Belgium}},
  publisher    = {{Belgian Acoustical Society}},
  title        = {{Onderzoek naar de dynamiek in het stedelijk geluidslandschap veroorzaakt door wegverkeer}},
  year         = {{2003}},
}