Advanced search
1 file | 18.53 MB Add to list

Van laken tot linnen: de textielhandel Bethune & Fils, tweede helft achttiende eeuw: een analyse op basis van het bedrijfsarchief

(2016)
Author
Promoter
(UGent)
Organization
Abstract
De manier van werken van de negotianten die deze linnenhandel runden, bewijst dat zij wel degelijk pre-industriële "ondernemers" én "handelskapitalisten" waren, hoewel zij nauwelijks investeerden in het productieproces van linnen. Een pleidooi voor herziening van de definities die dienaangaande in de bedrijfs- en ondernemersgeschiedenis worden gehanteerd.
Keywords
wollegoederen, smokkel, handelskapitalisme, 18e eeuw, linnenhandel, ondernemers, negotianten

Downloads

 • Doctoraat Annik 14jan.16 boek1en2 GC corr.pdf
  • full text
  • |
  • open access
  • |
  • PDF
  • |
  • 18.53 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Adriaenssens, Annik. “Van Laken Tot Linnen: De Textielhandel Bethune & Fils, Tweede Helft Achttiende Eeuw: Een Analyse Op Basis Van Het Bedrijfsarchief.” 2016 : n. pag. Print.
APA
Adriaenssens, A. (2016). Van laken tot linnen: de textielhandel Bethune & Fils, tweede helft achttiende eeuw: een analyse op basis van het bedrijfsarchief. Universiteit Gent. Faculteit Letteren en Wijsbegeerte, Gent.
Chicago author-date
Adriaenssens, Annik. 2016. “Van Laken Tot Linnen: De Textielhandel Bethune & Fils, Tweede Helft Achttiende Eeuw: Een Analyse Op Basis Van Het Bedrijfsarchief”. Gent: Universiteit Gent. Faculteit Letteren en Wijsbegeerte.
Chicago author-date (all authors)
Adriaenssens, Annik. 2016. “Van Laken Tot Linnen: De Textielhandel Bethune & Fils, Tweede Helft Achttiende Eeuw: Een Analyse Op Basis Van Het Bedrijfsarchief”. Gent: Universiteit Gent. Faculteit Letteren en Wijsbegeerte.
Vancouver
1.
Adriaenssens A. Van laken tot linnen: de textielhandel Bethune & Fils, tweede helft achttiende eeuw: een analyse op basis van het bedrijfsarchief. [Gent]: Universiteit Gent. Faculteit Letteren en Wijsbegeerte; 2016.
IEEE
[1]
A. Adriaenssens, “Van laken tot linnen: de textielhandel Bethune & Fils, tweede helft achttiende eeuw: een analyse op basis van het bedrijfsarchief,” Universiteit Gent. Faculteit Letteren en Wijsbegeerte, Gent, 2016.
@phdthesis{7178597,
 abstract   = {De manier van werken van de negotianten die deze linnenhandel runden, bewijst dat zij wel degelijk pre-industriële "ondernemers" én "handelskapitalisten" waren, hoewel zij nauwelijks investeerden in het productieproces van linnen. Een pleidooi voor herziening van de definities die dienaangaande in de bedrijfs- en ondernemersgeschiedenis worden gehanteerd.},
 author    = {Adriaenssens, Annik},
 keywords   = {wollegoederen,smokkel,handelskapitalisme,18e eeuw,linnenhandel,ondernemers,negotianten},
 language   = {dut},
 pages    = {XXIII, 1295},
 publisher  = {Universiteit Gent. Faculteit Letteren en Wijsbegeerte},
 school    = {Ghent University},
 title    = {Van laken tot linnen: de textielhandel Bethune & Fils, tweede helft achttiende eeuw: een analyse op basis van het bedrijfsarchief},
 year     = {2016},
}