Ghent University Academic Bibliography

Advanced

Van laken tot linnen: de textielhandel Bethune & Fils, tweede helft achttiende eeuw: een analyse op basis van het bedrijfsarchief

Annik Adriaenssens UGent (2016)
abstract
De manier van werken van de negotianten die deze linnenhandel runden, bewijst dat zij wel degelijk pre-industriële "ondernemers" én "handelskapitalisten" waren, hoewel zij nauwelijks investeerden in het productieproces van linnen. Een pleidooi voor herziening van de definities die dienaangaande in de bedrijfs- en ondernemersgeschiedenis worden gehanteerd.
Please use this url to cite or link to this publication:
author
promoter
UGent
organization
year
type
dissertation
publication status
published
subject
keyword
wollegoederen, smokkel, handelskapitalisme, 18e eeuw, linnenhandel, ondernemers, negotianten
pages
XXIII, 1295 pages
publisher
Universiteit Gent. Faculteit Letteren en Wijsbegeerte
place of publication
Gent
defense location
Gent : Het Pand
defense date
2016-04-27 16:00
language
Dutch
UGent publication?
yes
classification
D1
copyright statement
I have retained and own the full copyright for this publication
id
7178597
handle
http://hdl.handle.net/1854/LU-7178597
date created
2016-04-09 12:53:50
date last changed
2017-01-16 10:50:55
@phdthesis{7178597,
 abstract   = {De manier van werken van de negotianten die deze linnenhandel runden, bewijst dat zij wel degelijk pre-industri{\"e}le {\textacutedbl}ondernemers{\textacutedbl} {\'e}n {\textacutedbl}handelskapitalisten{\textacutedbl} waren, hoewel zij nauwelijks investeerden in het productieproces van linnen. Een pleidooi voor herziening van de definities die dienaangaande in de bedrijfs- en ondernemersgeschiedenis worden gehanteerd.},
 author    = {Adriaenssens, Annik},
 keyword   = {wollegoederen,smokkel,handelskapitalisme,18e eeuw,linnenhandel,ondernemers,negotianten},
 language   = {dut},
 pages    = {XXIII, 1295},
 publisher  = {Universiteit Gent. Faculteit Letteren en Wijsbegeerte},
 school    = {Ghent University},
 title    = {Van laken tot linnen: de textielhandel Bethune \& Fils, tweede helft achttiende eeuw: een analyse op basis van het bedrijfsarchief},
 year     = {2016},
}

Chicago
Adriaenssens, Annik. 2016. “Van Laken Tot Linnen: De Textielhandel Bethune & Fils, Tweede Helft Achttiende Eeuw: Een Analyse Op Basis Van Het Bedrijfsarchief”. Gent: Universiteit Gent. Faculteit Letteren en Wijsbegeerte.
APA
Adriaenssens, A. (2016). Van laken tot linnen: de textielhandel Bethune & Fils, tweede helft achttiende eeuw: een analyse op basis van het bedrijfsarchief. Universiteit Gent. Faculteit Letteren en Wijsbegeerte, Gent.
Vancouver
1.
Adriaenssens A. Van laken tot linnen: de textielhandel Bethune & Fils, tweede helft achttiende eeuw: een analyse op basis van het bedrijfsarchief. [Gent]: Universiteit Gent. Faculteit Letteren en Wijsbegeerte; 2016.
MLA
Adriaenssens, Annik. “Van Laken Tot Linnen: De Textielhandel Bethune & Fils, Tweede Helft Achttiende Eeuw: Een Analyse Op Basis Van Het Bedrijfsarchief.” 2016 : n. pag. Print.