Advanced search
1 file | 800.51 KB Add to list

Vervolgstudie Project A3a: Voorspellingsmodellen Vlaamse Registratierechten

Carine Smolders (UGent) and Hannes Stieperaere (UGent)
(2014)
Author
Organization
Abstract
In dit rapport worden de prestaties van de eerder voorgestelde voorspellingsmodellen (Smolders & Stieperaere, 2014) voor de registratierechten vergeleken met random walk modellen en een model dat ontwikkeld werd door de Vlaamse administratie. Deze modellen dienen als benchmark om de prestaties van de verschillende modellen te vergelijken. We concluderen dat de modellen uit Smolders en Stieperaere (2014) er in slagen betere prognoses te genereren dan deze benchmark, en dit over verschillende voorspellingshorizonten. We merken op dat de ADL, elasticiteitenmodellen, en vooral ook de combinaties van de voorspellingen het best presteren. Natuurlijk moeten we wel stilstaan bij de beperking dat optimale voorspellingsmodellen aan verandering onderhevig zijn, waarbij de gebruikte onderzoeksperiode bepalend is voor de resultaten.
Keywords
Forecasting, Stamp Duties

Downloads

  • (...).pdf
    • full text
    • |
    • UGent only
    • |
    • PDF
    • |
    • 800.51 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Smolders, Carine, and Hannes Stieperaere. Vervolgstudie Project A3a: Voorspellingsmodellen Vlaamse Registratierechten. Steunpunt Fiscaliteit en Begroting, 2014.
APA
Smolders, C., & Stieperaere, H. (2014). Vervolgstudie Project A3a: Voorspellingsmodellen Vlaamse Registratierechten. Gent: Steunpunt Fiscaliteit en Begroting.
Chicago author-date
Smolders, Carine, and Hannes Stieperaere. 2014. “Vervolgstudie Project A3a: Voorspellingsmodellen Vlaamse Registratierechten.” Gent: Steunpunt Fiscaliteit en Begroting.
Chicago author-date (all authors)
Smolders, Carine, and Hannes Stieperaere. 2014. “Vervolgstudie Project A3a: Voorspellingsmodellen Vlaamse Registratierechten.” Gent: Steunpunt Fiscaliteit en Begroting.
Vancouver
1.
Smolders C, Stieperaere H. Vervolgstudie Project A3a: Voorspellingsmodellen Vlaamse Registratierechten. Gent: Steunpunt Fiscaliteit en Begroting; 2014.
IEEE
[1]
C. Smolders and H. Stieperaere, “Vervolgstudie Project A3a: Voorspellingsmodellen Vlaamse Registratierechten.” Steunpunt Fiscaliteit en Begroting, Gent, 2014.
@misc{7175676,
  abstract     = {{In dit rapport worden de prestaties van de eerder voorgestelde voorspellingsmodellen (Smolders & Stieperaere, 2014) voor de registratierechten vergeleken met random walk modellen en een model dat ontwikkeld werd door de Vlaamse administratie. Deze modellen dienen als benchmark om de prestaties van de verschillende modellen te vergelijken. We concluderen dat de modellen  uit Smolders en Stieperaere (2014) er in slagen betere prognoses te genereren dan deze benchmark, en dit over verschillende voorspellingshorizonten. We merken op dat de ADL, elasticiteitenmodellen, en vooral ook de combinaties van de voorspellingen het best presteren. Natuurlijk moeten we wel stilstaan bij de beperking dat optimale voorspellingsmodellen aan verandering onderhevig zijn, waarbij de gebruikte onderzoeksperiode bepalend is voor de resultaten.}},
  author       = {{Smolders, Carine and Stieperaere, Hannes}},
  keywords     = {{Forecasting,Stamp Duties}},
  language     = {{dut}},
  pages        = {{14}},
  publisher    = {{Steunpunt Fiscaliteit en Begroting}},
  title        = {{Vervolgstudie Project A3a: Voorspellingsmodellen Vlaamse Registratierechten}},
  year         = {{2014}},
}