Advanced search
1 file | 4.77 MB Add to list

Openbare financiën: theorie en praktijk in België

(2016)
Author
Organization
Abstract
De leer der openbare financiën is een veelzijdig en multidisciplinair vakgebied dat de financiën van overheden bestudeert. Dit boek vertrekt vanuit een economische analyse, maar heeft ook aandacht voor juridische, politieke, beleidsmatige en bestuurskundige aspecten. In het eerste deel worden de functies van de overheid in de economie uitgebreid toegelicht. Het tweede deel bestudeert de economische aspecten van belastingen, overheidsuitgaven, begrotingssaldi en schuld. In het derde deel wordt het institutionele en wettelijke kader van de begrotingen van de federale, regionale en lokale overheden grondig doorgelicht. Daarbij wordt telkens stilgestaan bij de situatie in België en Vlaanderen.
Keywords
overheidstekorten, overheidsschulden, begrotingen, openbare financiën, overheidsuitgaven, belastingen

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 4.77 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Naert, Frank, Koen Algoed, John Crombez, et al. Openbare Financiën: Theorie En Praktijk in België. Antwerpen, Cambridge: Intersentia, 2016. Print.
APA
Naert, F., Algoed, K., Crombez, J., Marneffe, W., & Verbeeck, L. (2016). Openbare financiën: theorie en praktijk in België. Antwerpen, Cambridge: Intersentia.
Chicago author-date
Naert, Frank, Koen Algoed, John Crombez, Wim Marneffe, and Lode Verbeeck. 2016. Openbare Financiën: Theorie En Praktijk in België. Antwerpen, Cambridge: Intersentia.
Chicago author-date (all authors)
Naert, Frank, Koen Algoed, John Crombez, Wim Marneffe, and Lode Verbeeck. 2016. Openbare Financiën: Theorie En Praktijk in België. Antwerpen, Cambridge: Intersentia.
Vancouver
1.
Naert F, Algoed K, Crombez J, Marneffe W, Verbeeck L. Openbare financiën: theorie en praktijk in België. Antwerpen, Cambridge: Intersentia; 2016.
IEEE
[1]
F. Naert, K. Algoed, J. Crombez, W. Marneffe, and L. Verbeeck, Openbare financiën: theorie en praktijk in België. Antwerpen, Cambridge: Intersentia, 2016.
@book{7166927,
 abstract   = {De leer der openbare financiën is een veelzijdig en multidisciplinair vakgebied dat de financiën van overheden bestudeert. Dit boek vertrekt vanuit een economische analyse, maar heeft ook aandacht voor juridische, politieke, beleidsmatige en bestuurskundige aspecten. In het eerste deel worden de functies van de overheid in de economie uitgebreid toegelicht. Het tweede deel bestudeert de economische aspecten van belastingen, overheidsuitgaven, begrotingssaldi en schuld. In het derde deel wordt het institutionele en wettelijke kader van de begrotingen van de federale, regionale en lokale overheden grondig doorgelicht. Daarbij wordt telkens stilgestaan bij de situatie in België en Vlaanderen.},
 author    = {Naert, Frank and Algoed, Koen and Crombez, John and Marneffe, Wim and Verbeeck, Lode},
 isbn     = {978-94-000-0611-9},
 keywords   = {overheidstekorten,overheidsschulden,begrotingen,openbare financiën,overheidsuitgaven,belastingen},
 language   = {dut},
 pages    = {396},
 publisher  = {Intersentia},
 title    = {Openbare financiën: theorie en praktijk in België},
 year     = {2016},
}