Ghent University Academic Bibliography

Advanced

Openbare financiën: theorie en praktijk in België

Frank Naert UGent, Koen Algoed, John Crombez UGent, Wim Marneffe and Lode Verbeeck (2016)
abstract
De leer der openbare financiën is een veelzijdig en multidisciplinair vakgebied dat de financiën van overheden bestudeert. Dit boek vertrekt vanuit een economische analyse, maar heeft ook aandacht voor juridische, politieke, beleidsmatige en bestuurskundige aspecten. In het eerste deel worden de functies van de overheid in de economie uitgebreid toegelicht. Het tweede deel bestudeert de economische aspecten van belastingen, overheidsuitgaven, begrotingssaldi en schuld. In het derde deel wordt het institutionele en wettelijke kader van de begrotingen van de federale, regionale en lokale overheden grondig doorgelicht. Daarbij wordt telkens stilgestaan bij de situatie in België en Vlaanderen.
Please use this url to cite or link to this publication:
author
organization
year
type
book
publication status
published
subject
keyword
overheidstekorten, overheidsschulden, begrotingen, openbare financiën, overheidsuitgaven, belastingen
pages
396 pages
publisher
Intersentia
place of publication
Antwerpen, Cambridge
ISBN
978-94-000-0611-9
language
Dutch
UGent publication?
yes
classification
B1
copyright statement
I have transferred the copyright for this publication to the publisher
id
7166927
handle
http://hdl.handle.net/1854/LU-7166927
date created
2016-03-29 17:04:19
date last changed
2017-01-02 09:55:31
@book{7166927,
 abstract   = {De leer der openbare financi{\"e}n is een veelzijdig en multidisciplinair vakgebied dat de financi{\"e}n van overheden bestudeert. Dit boek vertrekt vanuit een economische analyse, maar heeft ook aandacht voor juridische, politieke, beleidsmatige en bestuurskundige aspecten. In het eerste deel worden de functies van de overheid in de economie uitgebreid toegelicht. Het tweede deel bestudeert de economische aspecten van belastingen, overheidsuitgaven, begrotingssaldi en schuld. In het derde deel wordt het institutionele en wettelijke kader van de begrotingen van de federale, regionale en lokale overheden grondig doorgelicht. Daarbij wordt telkens stilgestaan bij de situatie in Belgi{\"e} en Vlaanderen.},
 author    = {Naert, Frank and Algoed, Koen and Crombez, John and Marneffe, Wim and Verbeeck, Lode},
 isbn     = {978-94-000-0611-9},
 keyword   = {overheidstekorten,overheidsschulden,begrotingen,openbare financi{\"e}n,overheidsuitgaven,belastingen},
 language   = {dut},
 pages    = {396},
 publisher  = {Intersentia},
 title    = {Openbare financi{\"e}n: theorie en praktijk in Belgi{\"e}},
 year     = {2016},
}

Chicago
Naert, Frank, Koen Algoed, John Crombez, Wim Marneffe, and Lode Verbeeck. 2016. Openbare Financiën: Theorie En Praktijk in België. Antwerpen, Cambridge: Intersentia.
APA
Naert, F., Algoed, K., Crombez, J., Marneffe, W., & Verbeeck, L. (2016). Openbare financiën: theorie en praktijk in België. Antwerpen, Cambridge: Intersentia.
Vancouver
1.
Naert F, Algoed K, Crombez J, Marneffe W, Verbeeck L. Openbare financiën: theorie en praktijk in België. Antwerpen, Cambridge: Intersentia; 2016.
MLA
Naert, Frank, Koen Algoed, John Crombez, et al. Openbare Financiën: Theorie En Praktijk in België. Antwerpen, Cambridge: Intersentia, 2016. Print.