Advanced search
1 file | 81.57 KB Add to list

Jongereninformatie- en -advieswerk

Willy Faché (UGent)
(2016)
Editor
(UGent)
Organization
Abstract
In talrijke sectoren, die op grond van hun functie direct contact hebben met jongeren, zoals het jeugdwerk, jeugdhulpverlening, bibliotheken, onderwijs bestaat reeds lang aandacht voor informatie- en hulpvragen in verband met dagdagelijkse levenssituaties van kinderen en jongeren. Maar dit is dikwijls op een impliciete wijze. Het was midden de zestiger jaren dat zich internationaal binnen het jeugdwelzijnswerk een nieuw werkterrein aftekende, dat expliciet aandacht besteedde aan de informatie- en adviesbehoeften van kinderen en jongeren. Dit is het eerste handboek in het Nederlandse taalgebied waarin alle aspecten van het jongereninformatie- en -advieswerk worden behandeld. Het boek focust op de doelgroep, de motiveringen, de diagnostiek en de hulpverleningsprincipes en –methodes van deze werkvorm in Nederland en Vlaanderen. De auteurs zijn praktijkdeskundigen en wetenschappers, die vanuit hun jongereninformatie- en adviespraktijk en –onderzoek, de ontwikkelingen en diverse visies op dit gebied op een systematische, geïntegreerde en alle aspecten omvattende wijze behandelen. Dit boek besteedt niet alleen aandacht aan de actuele praktijk, maar ook aan de evolutie van de jongereninformatie en adviesfunctie.
Keywords
jongerenadvies, jongereninformatie, jeugdwerk, jeugdhulpverlening

Downloads

  • (...).pdf
    • table of contents
    • |
    • UGent only
    • |
    • PDF
    • |
    • 81.57 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Faché, Willy, editor. Jongereninformatie- En -Advieswerk. Garant, 2016.
APA
Faché, W. (Ed.). (2016). Jongereninformatie- en -advieswerk. Antwerpen: Garant.
Chicago author-date
Faché, Willy, ed. 2016. “Jongereninformatie- En -Advieswerk.” Antwerpen: Garant.
Chicago author-date (all authors)
Faché, Willy, ed. 2016. “Jongereninformatie- En -Advieswerk.” Antwerpen: Garant.
Vancouver
1.
Faché W, editor. Jongereninformatie- en -advieswerk. Antwerpen: Garant; 2016.
IEEE
[1]
W. Faché, Ed., “Jongereninformatie- en -advieswerk.” Garant, Antwerpen, 2016.
@book{7145682,
  abstract     = {{In talrijke sectoren, die op grond van hun functie direct contact hebben met jongeren, zoals het jeugdwerk, jeugdhulpverlening, bibliotheken, onderwijs bestaat reeds lang aandacht voor informatie- en hulpvragen in verband met dagdagelijkse levenssituaties van kinderen en jongeren. Maar dit is dikwijls op een impliciete wijze. Het was midden de zestiger jaren dat zich internationaal binnen het jeugdwelzijnswerk een nieuw werkterrein aftekende, dat expliciet aandacht besteedde aan de informatie- en adviesbehoeften van kinderen en jongeren. 
Dit is het eerste handboek in het Nederlandse taalgebied waarin  alle aspecten van het jongereninformatie- en -advieswerk worden behandeld. Het boek focust op de doelgroep, de motiveringen, de diagnostiek en de hulpverleningsprincipes en –methodes van deze werkvorm in Nederland en Vlaanderen. 
De auteurs zijn praktijkdeskundigen en wetenschappers, die vanuit hun jongereninformatie- en adviespraktijk en –onderzoek, de ontwikkelingen en diverse visies op dit gebied op een systematische, geïntegreerde en alle aspecten omvattende wijze behandelen. Dit boek besteedt niet alleen aandacht aan de actuele praktijk, maar ook aan de evolutie van de jongereninformatie en adviesfunctie.}},
  editor       = {{Faché, Willy}},
  isbn         = {{9789044133707}},
  keywords     = {{jongerenadvies,jongereninformatie,jeugdwerk,jeugdhulpverlening}},
  language     = {{dut}},
  pages        = {{269}},
  publisher    = {{Garant}},
  title        = {{Jongereninformatie- en -advieswerk}},
  year         = {{2016}},
}