Advanced search
1 file | 1.62 MB

Het schrijn van de Z. Idesbald in de O.L.V.-Ter-Potterie: wie ligt er in de kist?

Author
Organization
Abstract
In 2015 werd de loden kist van de vermeende reliek van de Z. Idesbald (†1167), derde abt van de vermaarde abdij Ten Duinen, geopend voor onderzoek. Zowel de kist als de inhoud (het skelet, textiel, plantenresten) kon gedateerd worden in de tweede helft 15de-16de eeuw en vormen één geheel. De vraag rest nu: als het niet Idesbald is, wie ligt er dan wel in de kist? Daarvoor werd een uitgebreid onderzoeksprogramma opgezet met historisch, fysisch-antropologisch en DNA-onderzoek.
Keywords
Duinenabdij, Brugge, cisterciënzers, Relieken, 17de eeuw

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 1.62 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

Chicago
Lehouck, Alexander, Jan Van Acker, Dirk Vanclooster, Ronny Decorte, Jennifer Gonissen, Maarten Larmuseau, Caroline Polet, Patrick Storme, Fanny Van Cleven, and Mark Van Strydonck. 2016. “Het Schrijn Van De Z. Idesbald in De O.L.V.-Ter-Potterie: Wie Ligt Er in De Kist?” In Archaeologia Mediaevalis, 39:93–96. vzw Archaeologia Mediaevalis asbl.
APA
Lehouck, A., Van Acker, J., Vanclooster, D., Decorte, R., Gonissen, J., Larmuseau, M., Polet, C., et al. (2016). Het schrijn van de Z. Idesbald in de O.L.V.-Ter-Potterie: wie ligt er in de kist? Archaeologia Mediaevalis (Vol. 39, pp. 93–96). Presented at the Archaeologia Mediaevalis, vzw Archaeologia Mediaevalis asbl.
Vancouver
1.
Lehouck A, Van Acker J, Vanclooster D, Decorte R, Gonissen J, Larmuseau M, et al. Het schrijn van de Z. Idesbald in de O.L.V.-Ter-Potterie: wie ligt er in de kist? Archaeologia Mediaevalis. vzw Archaeologia Mediaevalis asbl; 2016. p. 93–6.
MLA
Lehouck, Alexander, Jan Van Acker, Dirk Vanclooster, et al. “Het Schrijn Van De Z. Idesbald in De O.L.V.-Ter-Potterie: Wie Ligt Er in De Kist?” Archaeologia Mediaevalis. Vol. 39. vzw Archaeologia Mediaevalis asbl, 2016. 93–96. Print.
@inproceedings{7145173,
 abstract   = {In 2015 werd de loden kist van de vermeende reliek van de Z. Idesbald ({\textdagger}1167), derde abt van de vermaarde abdij Ten Duinen, geopend voor onderzoek. Zowel de kist als de inhoud (het skelet, textiel, plantenresten) kon gedateerd worden in de tweede helft 15de-16de eeuw en vormen {\'e}{\'e}n geheel. De vraag rest nu: als het niet Idesbald is, wie ligt er dan wel in de kist? Daarvoor werd een uitgebreid onderzoeksprogramma opgezet met historisch, fysisch-antropologisch en DNA-onderzoek.},
 author    = {Lehouck, Alexander and Van Acker, Jan and Vanclooster, Dirk and Decorte, Ronny and Gonissen, Jennifer and Larmuseau, Maarten and Polet, Caroline and Storme, Patrick and Van Cleven, Fanny and Van Strydonck, Mark},
 booktitle  = {Archaeologia Mediaevalis},
 keyword   = {Duinenabdij,Brugge,cisterci{\"e}nzers,Relieken,17de eeuw},
 language   = {dut},
 location   = {Brussel},
 pages    = {93--96},
 publisher  = {vzw Archaeologia Mediaevalis asbl},
 title    = {Het schrijn van de Z. Idesbald in de O.L.V.-Ter-Potterie: wie ligt er in de kist?},
 volume    = {39},
 year     = {2016},
}