Advanced search
1 file | 793.89 KB Add to list

Valkuil in de stagering van prostaatcarcinoom

Author
Organization
Abstract
Toegenomen traceropname op botscintigrafie bij de stagering van prostaatcarcinoom doet metastasen vermoeden, maar kan ook het gevolg zijn van de ziekte van Paget. Botscintigrafie heeft een hoge sensitiviteit voor het aantonen van verhoogde botombouw. Nadeel is de lage specificiteit van de aangetoonde letsels. De signaalintensiteiten van pagetletsels op magnetische-resonantiebeeldvorming (MRI) verschillen naargelang het ziektestadium en kunnen daarom soms misleidend zijn. Door de kenschetsende bevindingen zijn standaardradiografie en/of een computertomografie (CT) het voorkeursonderzoek.

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 793.89 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Woussen, Sofie, PIETER HOSTE, Filip Vanhoenacker, et al. “Valkuil in De Stagering Van Prostaatcarcinoom.” ANDROLOGIC (NEDERLANDSE EDITIE) 11.6 (2015): 26–29. Print.
APA
Woussen, Sofie, HOSTE, P., Vanhoenacker, F., Bosmans, J., & De Backer, A. (2015). Valkuil in de stagering van prostaatcarcinoom. ANDROLOGIC (NEDERLANDSE EDITIE), 11(6), 26–29.
Chicago author-date
Woussen, Sofie, PIETER HOSTE, Filip Vanhoenacker, Jan Bosmans, and Adelard De Backer. 2015. “Valkuil in De Stagering Van Prostaatcarcinoom.” Andrologic (nederlandse Editie) 11 (6): 26–29.
Chicago author-date (all authors)
Woussen, Sofie, PIETER HOSTE, Filip Vanhoenacker, Jan Bosmans, and Adelard De Backer. 2015. “Valkuil in De Stagering Van Prostaatcarcinoom.” Andrologic (nederlandse Editie) 11 (6): 26–29.
Vancouver
1.
Woussen S, HOSTE P, Vanhoenacker F, Bosmans J, De Backer A. Valkuil in de stagering van prostaatcarcinoom. ANDROLOGIC (NEDERLANDSE EDITIE). Kraainem: Reflexion Medical Network; 2015;11(6):26–9.
IEEE
[1]
S. Woussen, P. HOSTE, F. Vanhoenacker, J. Bosmans, and A. De Backer, “Valkuil in de stagering van prostaatcarcinoom,” ANDROLOGIC (NEDERLANDSE EDITIE), vol. 11, no. 6, pp. 26–29, 2015.
@article{7076769,
 abstract   = {Toegenomen traceropname op botscintigrafie bij de stagering van prostaatcarcinoom doet metastasen vermoeden, maar kan ook het gevolg zijn van de ziekte van Paget. Botscintigrafie heeft een hoge sensitiviteit voor het aantonen van verhoogde botombouw. Nadeel is de lage specificiteit van de aangetoonde letsels. De signaalintensiteiten van pagetletsels op magnetische-resonantiebeeldvorming (MRI) verschillen naargelang het ziektestadium en kunnen daarom soms misleidend zijn. Door de kenschetsende bevindingen zijn standaardradiografie en/of een computertomografie (CT) het voorkeursonderzoek.},
 author    = {Woussen, Sofie and HOSTE, PIETER and Vanhoenacker, Filip and Bosmans, Jan and De Backer, Adelard},
 journal   = {ANDROLOGIC (NEDERLANDSE EDITIE)},
 language   = {dut},
 number    = {6},
 pages    = {26--29},
 publisher  = {Reflexion Medical Network},
 title    = {Valkuil in de stagering van prostaatcarcinoom},
 volume    = {11},
 year     = {2015},
}