Advanced search

Vrouweninvloed in het literaire veld: de medewerking van vrouwen aan katholieke Vlaamse tijdschriften, weekbladen en kranten, 1900-1940

(2005)
Author
Promoter
(UGent)
Organization
Abstract
Kortom deze studie rondom Marie Belpaire leest als een gedetailleerd, fijnmazig verhaal van een sterke persoonlijkheid. Via Marie-Elisabeth Belpaire zoekt Geraldine Reymenants naar de mechanismen waardoor vrouwen hun literaire creaties nauwelijks kunnen gepubliceerd krijgen, laat staan er succes mee oogsten. Niet nodig vindt u? "Bij de feestelijkheden in 2005 naar aanleiding van 150 jaar DWB zou zij (Marie Belpaire) zelfs volledig over het hoofd worden gezien". Het boek is een wetenschappelijke studie. De onderzoeksresultaten en conclusies zijn daarin belangrijk en de lezer moet zich daar – terecht - aan aanpassen. Maar toch moet het mogelijk zijn dit nauwkeurig, intrigerend portret te omkaderen met meer dan alleen de éne foto op de kaft van het boek. Hoe graag had ik foto’s bekeken waarop Marie Belpaire staat naast plaatjes waarop August Van Cauwelaert, August Vermeylen of Jules Persyn poseren… om slechts een paar namen te noemen. Het leesplezier zou verveelvoudigd worden.
Keywords
Flanders, gender, nineteenth century, history

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

Chicago
Reymenants, Geraldine. 2005. “Vrouweninvloed in Het Literaire Veld: De Medewerking Van Vrouwen Aan Katholieke Vlaamse Tijdschriften, Weekbladen En Kranten, 1900-1940”. Gent: Universiteit Gent. Faculteit Letteren en Wijsbegeerte.
APA
Reymenants, G. (2005). Vrouweninvloed in het literaire veld: de medewerking van vrouwen aan katholieke Vlaamse tijdschriften, weekbladen en kranten, 1900-1940. Universiteit Gent. Faculteit Letteren en Wijsbegeerte, Gent.
Vancouver
1.
Reymenants G. Vrouweninvloed in het literaire veld: de medewerking van vrouwen aan katholieke Vlaamse tijdschriften, weekbladen en kranten, 1900-1940. [Gent]: Universiteit Gent. Faculteit Letteren en Wijsbegeerte; 2005.
MLA
Reymenants, Geraldine. “Vrouweninvloed in Het Literaire Veld: De Medewerking Van Vrouwen Aan Katholieke Vlaamse Tijdschriften, Weekbladen En Kranten, 1900-1940.” 2005 : n. pag. Print.
@phdthesis{7010524,
 abstract   = {Kortom deze studie rondom Marie Belpaire leest als een gedetailleerd, fijnmazig verhaal van een sterke persoonlijkheid. Via Marie-Elisabeth Belpaire zoekt Geraldine Reymenants naar de mechanismen waardoor vrouwen hun literaire creaties nauwelijks kunnen gepubliceerd krijgen, laat staan er succes mee oogsten. Niet nodig vindt u? {\textacutedbl}Bij de feestelijkheden in 2005 naar aanleiding van 150 jaar DWB zou zij (Marie Belpaire) zelfs volledig over het hoofd worden gezien{\textacutedbl}.
Het boek is een wetenschappelijke studie. De onderzoeksresultaten en conclusies zijn daarin belangrijk en de lezer moet zich daar -- terecht - aan aanpassen. Maar toch moet het mogelijk zijn dit nauwkeurig, intrigerend portret te omkaderen met meer dan alleen de {\'e}ne foto op de kaft van het boek. Hoe graag had ik foto{\textquoteright}s bekeken waarop Marie Belpaire staat naast plaatjes waarop August Van Cauwelaert, August Vermeylen of Jules Persyn poseren{\textellipsis} om slechts een paar namen te noemen. Het leesplezier zou verveelvoudigd worden.},
 author    = {Reymenants, Geraldine},
 keyword   = {Flanders,gender,nineteenth century,history},
 language   = {dut},
 pages    = {2 v},
 publisher  = {Universiteit Gent. Faculteit Letteren en Wijsbegeerte},
 school    = {Ghent University},
 title    = {Vrouweninvloed in het literaire veld: de medewerking van vrouwen aan katholieke Vlaamse tijdschriften, weekbladen en kranten, 1900-1940},
 year     = {2005},
}