Advanced search
1 file | 2.50 MB

Kleinhandel in centra en subcentra: de sleutel tot leefbaarheid en nabijheid?

Kobe Boussauw (UGent) and Frank Witlox (UGent)
(2015)
Author
Organization
Abstract
Binnen het denkkader van polycentrische ruimtelijke systemen gaan we in dit verkennende onderzoek op zoek naar een antwoord op de kwestie van de rol van kleinhandel in het functioneren van centra en subcentra als lokale attractiepolen. Deze onderzoeksvraag moet als deel van een ruimere vraagstelling gezien worden, waarbij de rol van hiërarchische centrumvorming op de lagere schaalniveaus onderzocht wordt in relatie tot korte (en dus wellicht relatief duurzame) verplaatsingspatronen. In dit rapport onderscheiden we drie deelvragen, die te maken hebben met leefbaarheid van kernen (1), omvang van verzorgingsgebieden en daaraan gekoppelde woon-winkelafstanden (2), en waardering van de nabijheid tot kleinhandel (3). We baseren ons daarvoor enerzijds op de studie van internationaal gepubliceerde literatuur, en anderzijds op relevante gegevens die voor Vlaanderen beschikbaar zijn.
Keywords
kleinhandel, centrumvorming, verzorgingsgebieden, locatiebeleid

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 2.50 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

Chicago
Boussauw, Kobe, and Frank Witlox. 2015. “Kleinhandel in Centra En Subcentra: De Sleutel Tot Leefbaarheid En Nabijheid?” Heverlee: Steunpunt Ruimte.
APA
Boussauw, K., & Witlox, F. (2015). Kleinhandel in centra en subcentra: de sleutel tot leefbaarheid en nabijheid? Heverlee: Steunpunt Ruimte.
Vancouver
1.
Boussauw K, Witlox F. Kleinhandel in centra en subcentra: de sleutel tot leefbaarheid en nabijheid? Heverlee: Steunpunt Ruimte; 2015.
MLA
Boussauw, Kobe, and Frank Witlox. “Kleinhandel in Centra En Subcentra: De Sleutel Tot Leefbaarheid En Nabijheid?” 2015 : n. pag. Print.
@misc{6994194,
 abstract   = {Binnen het denkkader van polycentrische ruimtelijke systemen gaan we in dit verkennende onderzoek op zoek naar een antwoord op de kwestie van de rol van kleinhandel in het functioneren van centra en subcentra als lokale attractiepolen. Deze onderzoeksvraag moet als deel van een ruimere vraagstelling gezien worden, waarbij de rol van hi{\"e}rarchische centrumvorming op de lagere schaalniveaus onderzocht wordt in relatie tot korte (en dus wellicht relatief duurzame) verplaatsingspatronen. In dit rapport onderscheiden we drie deelvragen, die te maken hebben met leefbaarheid van kernen (1), omvang van verzorgingsgebieden en daaraan gekoppelde woon-winkelafstanden (2), en waardering van de nabijheid tot kleinhandel (3). We baseren ons daarvoor enerzijds op de studie van internationaal gepubliceerde literatuur, en anderzijds op relevante gegevens die voor Vlaanderen beschikbaar zijn.},
 author    = {Boussauw, Kobe and Witlox, Frank},
 keyword   = {kleinhandel,centrumvorming,verzorgingsgebieden,locatiebeleid},
 language   = {dut},
 pages    = {29},
 publisher  = {Steunpunt Ruimte},
 title    = {Kleinhandel in centra en subcentra: de sleutel tot leefbaarheid en nabijheid?},
 year     = {2015},
}