Ghent University Academic Bibliography

Advanced

Kleinhandel in centra en subcentra: de sleutel tot leefbaarheid en nabijheid?

Kobe Boussauw UGent and Frank Witlox UGent (2015)
abstract
Binnen het denkkader van polycentrische ruimtelijke systemen gaan we in dit verkennende onderzoek op zoek naar een antwoord op de kwestie van de rol van kleinhandel in het functioneren van centra en subcentra als lokale attractiepolen. Deze onderzoeksvraag moet als deel van een ruimere vraagstelling gezien worden, waarbij de rol van hiërarchische centrumvorming op de lagere schaalniveaus onderzocht wordt in relatie tot korte (en dus wellicht relatief duurzame) verplaatsingspatronen. In dit rapport onderscheiden we drie deelvragen, die te maken hebben met leefbaarheid van kernen (1), omvang van verzorgingsgebieden en daaraan gekoppelde woon-winkelafstanden (2), en waardering van de nabijheid tot kleinhandel (3). We baseren ons daarvoor enerzijds op de studie van internationaal gepubliceerde literatuur, en anderzijds op relevante gegevens die voor Vlaanderen beschikbaar zijn.
Please use this url to cite or link to this publication:
author
organization
year
type
misc (report)
publication status
published
subject
keyword
kleinhandel, centrumvorming, verzorgingsgebieden, locatiebeleid
pages
29 pages
publisher
Steunpunt Ruimte
place of publication
Heverlee
language
Dutch
UGent publication?
yes
classification
V
copyright statement
I have transferred the copyright for this publication to the publisher
id
6994194
handle
http://hdl.handle.net/1854/LU-6994194
date created
2015-11-27 13:06:21
date last changed
2017-01-02 09:57:30
@misc{6994194,
 abstract   = {Binnen het denkkader van polycentrische ruimtelijke systemen gaan we in dit verkennende onderzoek op zoek naar een antwoord op de kwestie van de rol van kleinhandel in het functioneren van centra en subcentra als lokale attractiepolen. Deze onderzoeksvraag moet als deel van een ruimere vraagstelling gezien worden, waarbij de rol van hi{\"e}rarchische centrumvorming op de lagere schaalniveaus onderzocht wordt in relatie tot korte (en dus wellicht relatief duurzame) verplaatsingspatronen. In dit rapport onderscheiden we drie deelvragen, die te maken hebben met leefbaarheid van kernen (1), omvang van verzorgingsgebieden en daaraan gekoppelde woon-winkelafstanden (2), en waardering van de nabijheid tot kleinhandel (3). We baseren ons daarvoor enerzijds op de studie van internationaal gepubliceerde literatuur, en anderzijds op relevante gegevens die voor Vlaanderen beschikbaar zijn.},
 author    = {Boussauw, Kobe and Witlox, Frank},
 keyword   = {kleinhandel,centrumvorming,verzorgingsgebieden,locatiebeleid},
 language   = {dut},
 pages    = {29},
 publisher  = {Steunpunt Ruimte},
 title    = {Kleinhandel in centra en subcentra: de sleutel tot leefbaarheid en nabijheid?},
 year     = {2015},
}

Chicago
Boussauw, Kobe, and Frank Witlox. 2015. “Kleinhandel in Centra En Subcentra: De Sleutel Tot Leefbaarheid En Nabijheid?” Heverlee: Steunpunt Ruimte.
APA
Boussauw, K., & Witlox, F. (2015). Kleinhandel in centra en subcentra: de sleutel tot leefbaarheid en nabijheid? Heverlee: Steunpunt Ruimte.
Vancouver
1.
Boussauw K, Witlox F. Kleinhandel in centra en subcentra: de sleutel tot leefbaarheid en nabijheid? Heverlee: Steunpunt Ruimte; 2015.
MLA
Boussauw, Kobe, and Frank Witlox. “Kleinhandel in Centra En Subcentra: De Sleutel Tot Leefbaarheid En Nabijheid?” 2015 : n. pag. Print.