Advanced search
1 file | 2.13 MB Add to list

De sociale verkiezingen uitgeplozen

Patrick Humblet (UGent) and Jan Vanthournout (UGent)
(2015)
Author
Organization
Abstract
Dit boek heeft zijn wortels in De sociale verkiezingen doorgelicht (2007) en De sociale verkiezingen ontrafeld (2011). Net zoals de vorige edities is dit geen klassieke handleiding, maar een mix van praktijk en theorie. Michel De Gols geeft als inleiding een update op het vlak van de wetgeving. Hij concentreert zich op de informatisering van de verkiezingen. Jan Vanthournout (SD Worx/Faculteit Rechten UGent) en André Leurs (ACV) hebben de drie vorige edities van de verkiezingen minutieus geanalyseerd, wat o.a. resulteert in een imposant voetnotenapparaat. Matthias Jacxsens tekent voor de statistische analyses. Twee advocaten, Herman Buyssens en Tony Van de Calseyde (balie Antwerpen), bespreken, de knelpunten op het vlak van de procedure. In 2019/2020 zal de wetgeving waarschijnlijk fundamenteel veranderen. Daar waar er nu nog aparte lijsten voor arbeiders en bedienden bestaan, zal dat verschil dan weggewerkt (moeten) zijn. Deze operatie zal tot keuzes dwingen. Er werd een beroep gedaan op professor Leonard Verburg (Radboud Universiteit Nijmegen) om een beeld te schetsen van de wijze waarop een en ander wordt geregeld bij onze noorderburen: Nederland als gidsland bij het ontwikkelen van een nieuw model. Dit cahier heeft de ambitie om een nuttig werkinstrument te zijn voor al wie betrokken is bij dit vierjaarlijkse evenement, alsook een inspiratiebron voor de beleidsmakers.
Keywords
Sociale verkiezingen, HR

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 2.13 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Humblet, Patrick, and Jan Vanthournout. De Sociale Verkiezingen Uitgeplozen. Ed. Patrick Humblet & Jan Vanthournout. 2015. Print.
APA
Humblet, P., & Vanthournout, J. (2015). De sociale verkiezingen uitgeplozen. (P. Humblet & J. Vanthournout, Eds.).
Chicago author-date
Humblet, Patrick, and Jan Vanthournout. 2015. De Sociale Verkiezingen Uitgeplozen. Ed. Patrick Humblet and Jan Vanthournout.
Chicago author-date (all authors)
Humblet, Patrick, and Jan Vanthournout. 2015. De Sociale Verkiezingen Uitgeplozen. Ed. Patrick Humblet and Jan Vanthournout.
Vancouver
1.
Humblet P, Vanthournout J. De sociale verkiezingen uitgeplozen. Humblet P, Vanthournout J, editors. 2015.
IEEE
[1]
P. Humblet and J. Vanthournout, De sociale verkiezingen uitgeplozen. 2015.
@book{6985007,
 abstract   = {Dit boek heeft zijn wortels in De sociale verkiezingen doorgelicht (2007) en De sociale verkiezingen ontrafeld (2011). Net zoals de vorige edities is dit geen klassieke handleiding, maar een mix van praktijk en theorie.

Michel De Gols geeft als inleiding een update op het vlak van de wetgeving. Hij concentreert zich op de informatisering van de verkiezingen. Jan Vanthournout (SD Worx/Faculteit Rechten UGent) en André Leurs (ACV) hebben de drie vorige edities van de verkiezingen minutieus geanalyseerd, wat o.a. resulteert in een imposant voetnotenapparaat. Matthias Jacxsens tekent voor de statistische analyses. Twee advocaten, Herman Buyssens en Tony Van de Calseyde (balie Antwerpen), bespreken, de knelpunten op het vlak van de procedure.

In 2019/2020 zal de wetgeving waarschijnlijk fundamenteel veranderen. Daar waar er nu nog aparte lijsten voor arbeiders en bedienden bestaan, zal dat verschil dan weggewerkt (moeten) zijn. Deze operatie zal tot keuzes dwingen. Er werd een beroep gedaan op professor Leonard Verburg (Radboud Universiteit Nijmegen) om een beeld te schetsen van de wijze waarop een en ander wordt geregeld bij onze noorderburen: Nederland als gidsland bij het ontwikkelen van een nieuw model.

Dit cahier heeft de ambitie om een nuttig werkinstrument te zijn voor al wie betrokken is bij dit vierjaarlijkse evenement, alsook een inspiratiebron voor de beleidsmakers.},
 author    = {Humblet, Patrick and Vanthournout, Jan},
 editor    = {Humblet, Patrick and Vanthournout, Jan},
 isbn     = {9789400006874},
 keywords   = {Sociale verkiezingen,HR},
 language   = {dut},
 pages    = {276},
 title    = {De sociale verkiezingen uitgeplozen},
 year     = {2015},
}