Advanced search
1 file | 799.12 KB Add to list

Wanneer en waarom gebruiken stadsbesturen de Stadsmonitor? Een kwalitatief onderzoek naar de impact en het gebruik van de Stadsmonitor voor leefbare en duurzame Vlaamse steden

Joke Van Assche (UGent) and Thomas Block (UGent)
(2015)
Author
Organization
Abstract
In 2014 werd een SBOV-onderzoek opgezet om na te gaan hoe de Stadsmonitor (na vijf edities) in Vlaamse steden gebruikt wordt. Aan de hand van kwalitatieve onderzoeksmethoden (gesprekken met vijfentwintig sleutelpersonen uit drie steden, en de bespreking van tussentijdse resultaten in een focusgroep) werd het gebruik van de Stadsmonitor in beeld gebracht. Het onderzoek wijst op gelijkaardige gebruikspatronen in Vlaamse steden, en wijst op institutionele factoren die het gebruik beïnvloeden.
Keywords
indicatorengebruik, monitoringpraktijk, strategisch stadsbeleid

Downloads

 • SBOV rapport - gebruik van stadsmonitor.pdf
  • full text
  • |
  • open access
  • |
  • PDF
  • |
  • 799.12 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Van Assche, Joke, and Thomas Block. Wanneer En Waarom Gebruiken Stadsbesturen De Stadsmonitor? Een Kwalitatief Onderzoek Naar De Impact En Het Gebruik Van De Stadsmonitor Voor Leefbare En Duurzame Vlaamse Steden. Leuven: SBOV, 2015. Print.
APA
Van Assche, Joke, & Block, T. (2015). Wanneer en waarom gebruiken stadsbesturen de Stadsmonitor? Een kwalitatief onderzoek naar de impact en het gebruik van de Stadsmonitor voor leefbare en duurzame Vlaamse steden. Leuven: SBOV.
Chicago author-date
Van Assche, Joke, and Thomas Block. 2015. Wanneer En Waarom Gebruiken Stadsbesturen De Stadsmonitor? Een Kwalitatief Onderzoek Naar De Impact En Het Gebruik Van De Stadsmonitor Voor Leefbare En Duurzame Vlaamse Steden. Leuven: SBOV.
Chicago author-date (all authors)
Van Assche, Joke, and Thomas Block. 2015. Wanneer En Waarom Gebruiken Stadsbesturen De Stadsmonitor? Een Kwalitatief Onderzoek Naar De Impact En Het Gebruik Van De Stadsmonitor Voor Leefbare En Duurzame Vlaamse Steden. Leuven: SBOV.
Vancouver
1.
Van Assche J, Block T. Wanneer en waarom gebruiken stadsbesturen de Stadsmonitor? Een kwalitatief onderzoek naar de impact en het gebruik van de Stadsmonitor voor leefbare en duurzame Vlaamse steden. Leuven: SBOV; 2015.
IEEE
[1]
J. Van Assche and T. Block, Wanneer en waarom gebruiken stadsbesturen de Stadsmonitor? Een kwalitatief onderzoek naar de impact en het gebruik van de Stadsmonitor voor leefbare en duurzame Vlaamse steden. Leuven: SBOV, 2015.
@book{6955308,
 abstract   = {In 2014 werd een SBOV-onderzoek opgezet om na te gaan hoe de Stadsmonitor (na vijf edities) in Vlaamse steden gebruikt wordt. Aan de hand van kwalitatieve onderzoeksmethoden (gesprekken met vijfentwintig sleutelpersonen uit drie steden, en de bespreking van tussentijdse resultaten in een focusgroep) werd het gebruik van de Stadsmonitor in beeld gebracht. Het onderzoek wijst op gelijkaardige gebruikspatronen in Vlaamse steden, en wijst op institutionele factoren die het gebruik beïnvloeden.},
 author    = {Van Assche, Joke and Block, Thomas},
 keywords   = {indicatorengebruik,monitoringpraktijk,strategisch stadsbeleid},
 language   = {dut},
 pages    = {110},
 publisher  = {SBOV},
 title    = {Wanneer en waarom gebruiken stadsbesturen de Stadsmonitor? Een kwalitatief onderzoek naar de impact en het gebruik van de Stadsmonitor voor leefbare en duurzame Vlaamse steden},
 year     = {2015},
}