Advanced search
1 file | 9.16 MB

JERTS-studie rond kleine en middelgrote windturbines

(2015)
Author
Organization
Project
Windkracht 13
Abstract
Het project Windkracht 13 is gericht op het openbreken van de markt voor kleine en middelgrote windturbines (KMWT). Dit wordt gefundeerd door het uitvoeren van een JERTS-studie (Juridisch, Economisch, Ruimtelijk, Technisch, Sociaal) die de bestaande barrières duidelijk in kaart brengt en aan de hand hiervan ook aanbevelingen doet voor het verlagen van drempels verbonden met deze barrières. Al dusdoende worden nieuwe opportuniteiten geformuleerd en worden ‘best-case’ opportuniteiten in verband met de installatie van KMWT’s duidelijk in kaart gebracht die leiden tot de installatie van de broodnodige demonstraties. Dit is dan ook het uiteindelijke doel van dit project. Naast het openbreken van de bestaande maar beperkte markt is het de bedoeling om uitgaande van realistische en pragmatische criteria nieuwe locaties in kaart te brengen en zodoende de marktintroductie van KMWT’s te versterken. Bij de uitvoering van deze studie wordt vertrokken van de bestaande regelgeving, ondersteuningsmechanismen en normen. Doch is het de bedoeling hier niet op vast te pinnen maar door een specifieke benadering hier van los te koppelen om het mogelijk te maken een nieuwe wind te laten blazen in het Vlaamse en lokale energiebeleid. Het project maakt deel uit van een oproep in het kader van het Nieuw Industrieel Beleid. De economische pijler van het NIB focust op de ‘Fabriek van de Toekomst’ als het knooppunt van het nieuwe productiviteitsoffensief.
Keywords
KMWT's, JERTS-studie, Kleine en middelgrote windturbines

Downloads

 • JERTS-studie rond kleine en middelgrote windturbines.pdf
  • full text
  • |
  • open access
  • |
  • PDF
  • |
  • 9.16 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

Chicago
Van Ackere, Samuel, Karel Van Wyngene, Greet Van Eetvelde, and Lieven Vandevelde. 2015. JERTS-studie Rond Kleine En Middelgrote Windturbines. Gent: Universiteit Gent.
APA
Van Ackere, S., Van Wyngene, K., Van Eetvelde, G., & Vandevelde, L. (2015). JERTS-studie rond kleine en middelgrote windturbines. Gent: Universiteit Gent.
Vancouver
1.
Van Ackere S, Van Wyngene K, Van Eetvelde G, Vandevelde L. JERTS-studie rond kleine en middelgrote windturbines. Gent: Universiteit Gent; 2015.
MLA
Van Ackere, Samuel, Karel Van Wyngene, Greet Van Eetvelde, et al. JERTS-studie Rond Kleine En Middelgrote Windturbines. Gent: Universiteit Gent, 2015. Print.
@book{6914339,
 abstract   = {Het project Windkracht 13 is gericht op het openbreken van de markt voor kleine en middelgrote windturbines (KMWT). Dit wordt gefundeerd door het uitvoeren van een JERTS-studie (Juridisch, Economisch, Ruimtelijk, Technisch, Sociaal) die de bestaande barri{\`e}res duidelijk in kaart brengt en aan de hand hiervan ook aanbevelingen doet voor het verlagen van drempels verbonden met deze barri{\`e}res. Al dusdoende worden nieuwe opportuniteiten geformuleerd en worden {\textquoteleft}best-case{\textquoteright} opportuniteiten in verband met de installatie van KMWT{\textquoteright}s duidelijk in kaart gebracht die leiden tot de installatie van de broodnodige demonstraties. Dit is dan ook het uiteindelijke doel van dit project.
Naast het openbreken van de bestaande maar beperkte markt is het de bedoeling om uitgaande van realistische en pragmatische criteria nieuwe locaties in kaart te brengen en zodoende de marktintroductie van KMWT{\textquoteright}s te versterken. Bij de uitvoering van deze studie wordt vertrokken van de bestaande regelgeving, ondersteuningsmechanismen en normen. Doch is het de bedoeling hier niet op vast te pinnen maar door een specifieke benadering hier van los te koppelen om het mogelijk te maken een nieuwe wind te laten blazen in het Vlaamse en lokale energiebeleid.
Het project maakt deel uit van een oproep in het kader van het Nieuw Industrieel Beleid. De economische pijler van het NIB focust op de {\textquoteleft}Fabriek van de Toekomst{\textquoteright} als het knooppunt van het nieuwe productiviteitsoffensief.},
 author    = {Van Ackere, Samuel and Van Wyngene, Karel and Van Eetvelde, Greet and Vandevelde, Lieven},
 isbn     = {9789082233032},
 language   = {dut},
 pages    = {100},
 publisher  = {Universiteit Gent},
 title    = {JERTS-studie rond kleine en middelgrote windturbines},
 year     = {2015},
}