Advanced search
Add to list

De warme professional

Jan Peeters (UGent)
(2008) 1.
Author
Organization
Abstract
Het verhogen van de professionaliteit van de mensen die met jonge kinderen werken staat hoog op de Europese politieke agenda. In de meeste West-Europese landen maakt het zorgconcept, het louter vervangen van de moeder, plaats voor een kinderopvang die wordt ingebed in een bredere pedagogische sector. Daarin staan de sociale functie en het samen opvoeden met de ouders, centraal. Als gevolg van deze ontwikkelingen worden de beroepen voor de jongste kinderen in veel landen radicaal hervormd. Dit boek is het boeiende relaas van landen en mensen die op zoek gaan naar een democratische professionaliteit, waarin praktijkmedewerkers samen met andere betrokkenen een nieuwe invulling geven aan hun beroep. Aan de hand van videonarratieven op de bijhorende DVD wordt een beeld geschetst van hoe praktijkmedewerkers als ‘actors of change’ een nieuwe invulling hebben gegeven aan het beroep medewerker kinderopvang, van de jaren zeventig tot nu. Het is een aanhoudend pleidooi voor een ‘warme’ professional met een emotionele betrokkenheid ten aanzien van ouders en kinderen, die centraal staan in dit verhaal.
Keywords
professionaliteit, kinderopvang, European overview

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Peeters, Jan. De Warme Professional. 1e ed., vol. 1, Academia Press, 2008.
APA
Peeters, J. (2008). De warme professional (1e ed., Vol. 1). Academia Press.
Chicago author-date
Peeters, Jan. 2008. De Warme Professional. 1e ed. Vol. 1. Gent ; BELGIUM: Academia Press.
Chicago author-date (all authors)
Peeters, Jan. 2008. De Warme Professional. 1e ed. Vol. 1. Gent ; BELGIUM: Academia Press.
Vancouver
1.
Peeters J. De warme professional. 1e ed. Vol. 1. Gent ; BELGIUM: Academia Press; 2008. 450 p.
IEEE
[1]
J. Peeters, De warme professional, 1e ed., vol. 1. Gent ; BELGIUM: Academia Press, 2008.
@book{691253,
  abstract     = {{Het verhogen van de professionaliteit van de mensen die met jonge kinderen werken staat hoog op de Europese politieke agenda. In de meeste West-Europese landen maakt het zorgconcept, het louter vervangen van de moeder, plaats voor een kinderopvang die wordt ingebed in een bredere pedagogische sector. Daarin staan de sociale functie en het samen opvoeden met de ouders, centraal. Als gevolg van deze ontwikkelingen worden de beroepen voor de jongste kinderen in veel landen radicaal hervormd. Dit boek is het boeiende relaas van landen en mensen die op zoek gaan naar een democratische professionaliteit, waarin praktijkmedewerkers samen met andere betrokkenen een nieuwe invulling geven aan hun beroep. 

Aan de hand van videonarratieven op de bijhorende DVD wordt een beeld geschetst van hoe praktijkmedewerkers als ‘actors of change’ een nieuwe invulling hebben gegeven aan het beroep medewerker kinderopvang, van de jaren zeventig tot nu. Het is een aanhoudend pleidooi voor een ‘warme’ professional met een emotionele betrokkenheid ten aanzien van ouders en kinderen, die centraal staan in dit verhaal.}},
  author       = {{Peeters, Jan}},
  isbn         = {{9789038213651}},
  keywords     = {{professionaliteit,kinderopvang,European overview}},
  language     = {{dut}},
  pages        = {{450}},
  publisher    = {{Academia Press}},
  title        = {{De warme professional}},
  volume       = {{1}},
  year         = {{2008}},
}