Advanced search
1 file | 5.09 MB Add to list

Onderzoek naar de impact van de regelgeving inzake ruimtelijke ordening op de totstandkoming en de uitvoering van privaatrechtelijke overeenkomsten

(2015)
Author
Promoter
(UGent)
Organization
Abstract
Het onderzoek naar de impact van het ruimtelijk ordeningsrecht op de totstandkoming, uitvoering en beëindiging van privaatrechtelijke overeenkomsten is zeer verwant aan enerzijds de ruimtelijke ordening en anderzijds het verbintenissen- en contractenrecht. Dit onderwerp heeft reeds aandacht genoten in de Belgische rechtleer, evenwel slechts fragmentarisch. Het huidig doctoraatsonderzoek beoogt daarentegen de impact van het ruimtelijk ordeningsrecht op de totstandkoming en uitvoering van privaatrechtelijke overeenkomsten in zijn geheel te onderzoeken. Het onderzoek is m.a.w. interdisciplinair en wil nagaan in welke mate een bepaalde sector van het publiekrecht (ruimtelijk ordeningsrecht) doorwerkt in een bepaalde sector van het privaatrecht (verbintenissen- en overeenkomstenrecht). Het onderzoek zal zich beperken tot koopverkoop-, huur- en aannemingsovereenkomsten. Het onderzoek is gericht op de regelgeving in het Vlaamse Gewest.

Downloads

  • Finale tekst.pdf
    • full text
    • |
    • open access
    • |
    • PDF
    • |
    • 5.09 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Haentjens, Frederik. Onderzoek Naar de Impact van de Regelgeving Inzake Ruimtelijke Ordening Op de Totstandkoming En de Uitvoering van Privaatrechtelijke Overeenkomsten. Universiteit Gent. Faculteit Rechtsgeleerdheid, 2015.
APA
Haentjens, F. (2015). Onderzoek naar de impact van de regelgeving inzake ruimtelijke ordening op de totstandkoming en de uitvoering van privaatrechtelijke overeenkomsten. Universiteit Gent. Faculteit Rechtsgeleerdheid, Gent.
Chicago author-date
Haentjens, Frederik. 2015. “Onderzoek Naar de Impact van de Regelgeving Inzake Ruimtelijke Ordening Op de Totstandkoming En de Uitvoering van Privaatrechtelijke Overeenkomsten.” Gent: Universiteit Gent. Faculteit Rechtsgeleerdheid.
Chicago author-date (all authors)
Haentjens, Frederik. 2015. “Onderzoek Naar de Impact van de Regelgeving Inzake Ruimtelijke Ordening Op de Totstandkoming En de Uitvoering van Privaatrechtelijke Overeenkomsten.” Gent: Universiteit Gent. Faculteit Rechtsgeleerdheid.
Vancouver
1.
Haentjens F. Onderzoek naar de impact van de regelgeving inzake ruimtelijke ordening op de totstandkoming en de uitvoering van privaatrechtelijke overeenkomsten. [Gent]: Universiteit Gent. Faculteit Rechtsgeleerdheid; 2015.
IEEE
[1]
F. Haentjens, “Onderzoek naar de impact van de regelgeving inzake ruimtelijke ordening op de totstandkoming en de uitvoering van privaatrechtelijke overeenkomsten,” Universiteit Gent. Faculteit Rechtsgeleerdheid, Gent, 2015.
@phdthesis{6902109,
  abstract     = {{Het onderzoek naar de impact van het ruimtelijk ordeningsrecht op de totstandkoming, uitvoering en beëindiging van privaatrechtelijke overeenkomsten is zeer verwant aan enerzijds de ruimtelijke ordening en anderzijds het verbintenissen- en contractenrecht. Dit onderwerp heeft reeds aandacht genoten in de Belgische rechtleer, evenwel slechts fragmentarisch. Het huidig doctoraatsonderzoek beoogt daarentegen de impact van het ruimtelijk ordeningsrecht op de totstandkoming en uitvoering van privaatrechtelijke overeenkomsten in zijn geheel te onderzoeken. Het onderzoek is m.a.w. interdisciplinair en wil nagaan in welke mate een bepaalde sector van het publiekrecht (ruimtelijk ordeningsrecht) doorwerkt in een bepaalde sector van het privaatrecht (verbintenissen- en overeenkomstenrecht). Het onderzoek zal zich beperken tot koopverkoop-, huur- en aannemingsovereenkomsten. Het onderzoek is gericht op de regelgeving in het Vlaamse Gewest.}},
  author       = {{Haentjens, Frederik}},
  language     = {{dut}},
  pages        = {{XXXVIII, 565}},
  publisher    = {{Universiteit Gent. Faculteit Rechtsgeleerdheid}},
  school       = {{Ghent University}},
  title        = {{Onderzoek naar de impact van de regelgeving inzake ruimtelijke ordening op de totstandkoming en de uitvoering van privaatrechtelijke overeenkomsten}},
  year         = {{2015}},
}