Advanced search
1 file | 73.21 KB Add to list

Percepties van leerlingen en docenten omtrent tabletgebruik in het onderwijs

Author
Organization
Abstract
Ondanks de gestage adoptie van tablets door het onderwijs, hebben leerlingen diezelfde tablet al gedomesticeerd in een huiselijke context. Dit onderzoek tracht een brug te slaan tussen de percepties van zowel leraren als leerlingen om zo een meer effectieve en efficiënte implementatie van tablets in het onderwijs na te kunnen streven. Binnen het EduTablet-project werden deze percepties op basis van schalen uit het Technology Acceptance Model (Davis, 1989) bevraagd d.m.v een online vragenlijst. Op basis van structural equation modeling tonen de resultaten aan dat zowel voor leerlingen als leraren het nut en plezier belangrijke predictoren zijn voor een positieve attitude, maar daarnaast wordt de attitude van leraren ook bepaald door het gebruiksgemak.
Keywords
leerlingen, percepties, leraren, technology acceptance model, tablet, secundair onderwijs

Downloads

  • (...).pdf
    • full text
    • |
    • UGent only
    • |
    • PDF
    • |
    • 73.21 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Vanderhoven, Ellen, and Stephanie Van Hove. “Percepties van Leerlingen En Docenten Omtrent Tabletgebruik in Het Onderwijs.” Onderwijs Research Dagen, Abstracts, 2015.
APA
Vanderhoven, E., & Van Hove, S. (2015). Percepties van leerlingen en docenten omtrent tabletgebruik in het onderwijs. Onderwijs Research Dagen, Abstracts. Presented at the Onderwijs Research Dagen (ORD2015), Leiden.
Chicago author-date
Vanderhoven, Ellen, and Stephanie Van Hove. 2015. “Percepties van Leerlingen En Docenten Omtrent Tabletgebruik in Het Onderwijs.” In Onderwijs Research Dagen, Abstracts.
Chicago author-date (all authors)
Vanderhoven, Ellen, and Stephanie Van Hove. 2015. “Percepties van Leerlingen En Docenten Omtrent Tabletgebruik in Het Onderwijs.” In Onderwijs Research Dagen, Abstracts.
Vancouver
1.
Vanderhoven E, Van Hove S. Percepties van leerlingen en docenten omtrent tabletgebruik in het onderwijs. In: Onderwijs Research Dagen, Abstracts. 2015.
IEEE
[1]
E. Vanderhoven and S. Van Hove, “Percepties van leerlingen en docenten omtrent tabletgebruik in het onderwijs,” in Onderwijs Research Dagen, Abstracts, Leiden, 2015.
@inproceedings{6896201,
  abstract     = {{Ondanks de gestage adoptie van tablets door het onderwijs, hebben leerlingen diezelfde tablet al gedomesticeerd  in een huiselijke context. Dit onderzoek tracht een brug te slaan tussen de percepties van zowel leraren als leerlingen om zo een meer effectieve en efficiënte implementatie van tablets in het onderwijs na te kunnen streven. Binnen het EduTablet-project werden deze percepties op basis van schalen uit het Technology Acceptance Model (Davis, 1989) bevraagd d.m.v een online vragenlijst. Op basis van structural equation modeling tonen de resultaten aan dat zowel voor leerlingen als leraren het nut en plezier belangrijke predictoren zijn voor een positieve attitude, maar daarnaast wordt de attitude van leraren ook bepaald door het gebruiksgemak.}},
  author       = {{Vanderhoven, Ellen and Van Hove, Stephanie}},
  booktitle    = {{Onderwijs Research Dagen, Abstracts}},
  keywords     = {{leerlingen,percepties,leraren,technology acceptance model,tablet,secundair onderwijs}},
  language     = {{eng}},
  location     = {{Leiden}},
  title        = {{Percepties van leerlingen en docenten omtrent tabletgebruik in het onderwijs}},
  year         = {{2015}},
}