Advanced search
1 file | 309.56 KB Add to list

Gokken en (online) gokverslaving

(2015) Internetverslaving. p.95-106
Author
Organization
Abstract
Online gokverslaving is een nieuw fenomeen. In dit hoofdstuk staan we stil bij gokverslaving in brede zin, maar kijken we ook naar de trends in het denken over gokken en het behandelen van gokproblemen. Gokverslaving heeft de nodige overeenkomsten met andere verslavingen, maar kent ook een aantal eigen kenmerken. Ook staan we stil bij online gokken in het bijzonder: wat zijn hier de ontwikkelingen? Is er een verschil tussen ‘real-life’ gokken en gokken op internet? Het onderzoek naar de risico’s en gevolgen van online gokken staat nog in kinderschoenen. Dit is zorgwekkend, want online gokken is mogelijk extra riskant door zijn anonieme aard en laagdrempeligheid. Daarnaast is online gokken vanaf 2015 legaal in Nederland, waarmee we mogelijk een toename gaan zien in de gokproblemen. Ten slotte wordt er (kort) aandacht besteed aan de toenemende integratie tussen videogames en gokmogelijkheden.
Keywords
Internetgokken, E-gambling, Prevalentie, Behandeling, Gokken, Gokverslaving

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 309.56 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Van Rooij, Antonius J, Herm Kisjes, and Ronny Willemen. “Gokken En (online) Gokverslaving.” Internetverslaving. Ed. Herm Kisjes, Davy Nijs, & Antonius J Van Rooij. Amsterdam, Nederland: Boom, 2015. 95–106. Print.
APA
Van Rooij, A. J., Kisjes, H., & Willemen, R. (2015). Gokken en (online) gokverslaving. In H. Kisjes, D. Nijs, & A. J. Van Rooij (Eds.), Internetverslaving (pp. 95–106). Amsterdam, Nederland: Boom.
Chicago author-date
Van Rooij, Antonius J, Herm Kisjes, and Ronny Willemen. 2015. “Gokken En (online) Gokverslaving.” In Internetverslaving, ed. Herm Kisjes, Davy Nijs, and Antonius J Van Rooij, 95–106. Amsterdam, Nederland: Boom.
Chicago author-date (all authors)
Van Rooij, Antonius J, Herm Kisjes, and Ronny Willemen. 2015. “Gokken En (online) Gokverslaving.” In Internetverslaving, ed. Herm Kisjes, Davy Nijs, and Antonius J Van Rooij, 95–106. Amsterdam, Nederland: Boom.
Vancouver
1.
Van Rooij AJ, Kisjes H, Willemen R. Gokken en (online) gokverslaving. In: Kisjes H, Nijs D, Van Rooij AJ, editors. Internetverslaving. Amsterdam, Nederland: Boom; 2015. p. 95–106.
IEEE
[1]
A. J. Van Rooij, H. Kisjes, and R. Willemen, “Gokken en (online) gokverslaving,” in Internetverslaving, H. Kisjes, D. Nijs, and A. J. Van Rooij, Eds. Amsterdam, Nederland: Boom, 2015, pp. 95–106.
@incollection{6888768,
 abstract   = {Online gokverslaving is een nieuw fenomeen. In dit hoofdstuk staan we stil bij gokverslaving in brede zin, maar kijken we ook naar de trends in het denken over gokken en het behandelen van gokproblemen. Gokverslaving heeft de nodige overeenkomsten met andere verslavingen, maar kent ook een aantal eigen kenmerken. Ook staan we stil bij online gokken in het bijzonder: wat zijn hier de ontwikkelingen? Is er een verschil tussen ‘real-life’ gokken en gokken op internet? Het onderzoek naar de risico’s en gevolgen van online gokken staat nog in kinderschoenen. Dit is zorgwekkend, want online gokken is mogelijk extra riskant door zijn anonieme aard en laagdrempeligheid. Daarnaast is online gokken vanaf 2015 legaal in Nederland, waarmee we mogelijk een toename gaan zien in de gokproblemen. Ten slotte wordt er (kort) aandacht besteed aan de toenemende integratie tussen videogames en gokmogelijkheden.},
 author    = {Van Rooij, Antonius J and Kisjes, Herm and Willemen, Ronny},
 booktitle  = {Internetverslaving},
 editor    = {Kisjes, Herm and Nijs, Davy and Van Rooij, Antonius J},
 isbn     = {908953380X},
 keywords   = {Internetgokken,E-gambling,Prevalentie,Behandeling,Gokken,Gokverslaving},
 language   = {dut},
 pages    = {95--106},
 publisher  = {Boom},
 title    = {Gokken en (online) gokverslaving},
 url     = {http://dx.doi.org/10.13140/RG.2.1.1123.5681},
 year     = {2015},
}

Altmetric
View in Altmetric