Advanced search
1 file | 4.77 MB

A mirror for the sultan: state ideology in the early Ottoman chronicles, 1410-1502

Hilmi Kaçar (UGent)
(2015)
Author
Promoter
(UGent)
Organization
Abstract
In deze studie onderneem ik een kritische discoursanalyse (Critical Discourse Analysis of CDA) van de eerste Osmaanse kronieken, geschreven in de vijftiende eeuw. Op die manier probeert de studie een dieper inzicht te krijgen in de ideeën en concepten die een cruciale rol speelden in de vroegste staatsvorming en bij de opbouw van legitimiteit van de Osmaanse staat en dynastie. De vroeg-Osmaanse staatsvorming was een complex proces dat ondersteund werd door de ontwikkeling van een specifieke staatsideologie. Wat voor een staatsideologie vinden we terug in vijftiende-eeuwse Osmaanse historische teksten? Wat waren de centrale ‘betekenaars’? En hoe droegen die bij tot de constructie van de politieke taal? Daarvoor doe ik een beroep op de etymologische en semantische ontwikkeling van die concepten, alsook op de manier waarop deze termen gebruikt en begrepen werden door de vijftiende-eeuwse Osmaanse kroniekschrijvers.
Keywords
Ottoman history, Early Ottoman Historiography, Ottoman Empire, Political Ideas, State Ideology

Downloads

 • PhD 15.04.27 versie 3.pdf
  • full text
  • |
  • open access
  • |
  • PDF
  • |
  • 4.77 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

Chicago
Kaçar, Hilmi. 2015. “A Mirror for the Sultan: State Ideology in the Early Ottoman Chronicles, 1410-1502”. Ghent, Belgium: University Press.
APA
Kaçar, H. (2015). A mirror for the sultan: state ideology in the early Ottoman chronicles, 1410-1502. University Press, Ghent, Belgium.
Vancouver
1.
Kaçar H. A mirror for the sultan: state ideology in the early Ottoman chronicles, 1410-1502. [Ghent, Belgium]: University Press; 2015.
MLA
Kaçar, Hilmi. “A Mirror for the Sultan: State Ideology in the Early Ottoman Chronicles, 1410-1502.” 2015 : n. pag. Print.
@phdthesis{6871346,
 abstract   = {In deze studie onderneem ik een kritische discoursanalyse (Critical Discourse Analysis of CDA) van de eerste Osmaanse kronieken, geschreven in de vijftiende eeuw. Op die manier probeert de studie een dieper inzicht te krijgen in de idee{\"e}n en concepten die een cruciale rol speelden in de vroegste staatsvorming en bij de opbouw van legitimiteit van de Osmaanse staat en dynastie. De vroeg-Osmaanse staatsvorming was een complex proces dat ondersteund werd door de ontwikkeling van een specifieke staatsideologie. Wat voor een staatsideologie vinden we terug in vijftiende-eeuwse Osmaanse historische teksten? Wat waren de centrale {\textquoteleft}betekenaars{\textquoteright}? En hoe droegen die bij tot de constructie van de politieke taal? Daarvoor doe ik een beroep op de etymologische en semantische ontwikkeling van die concepten, alsook op de manier waarop deze termen gebruikt en begrepen werden door de vijftiende-eeuwse Osmaanse kroniekschrijvers.},
 author    = {Ka\c{c}ar, Hilmi},
 language   = {eng},
 pages    = {376},
 publisher  = {University Press},
 school    = {Ghent University},
 title    = {A mirror for the sultan: state ideology in the early Ottoman chronicles, 1410-1502},
 year     = {2015},
}