Advanced search
1 file | 611.54 KB Add to list

Over GeRSt en patatten: de cartografische weergave van de gewenste ruimtelijke structuur in Vlaanderen (België)

Author
Organization
Abstract
Ruimtelijke beelden zijn alomtegenwoordig in de ruimtelijke planning en worden in structuurplannen vertaald in een kaart van de gewenste ruimtelijke structuur (GeRSt), die kan uitgroeien tot een soort icoon. Het gebruik van schematische modellenkaarten in structuurplannen is zeker lovenswaardig maar desalniettemin kunnen kanttekeningen gemaakt worden bij de cartografische weergave van de GeRSt. Aan de hand van de cartografische literatuur over modellenkaarten worden de afbeeldingen van de GeRSt in het RSV en de vijf Vlaamse provinciale structuurplannen onderzocht.
Keywords
ruimtelijk structuurplan, choremen, cartografie, ruimtelijke planning

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 611.54 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Vanoutrive, Thomas, and Philippe De Maeyer. “Over GeRSt En Patatten: De Cartografische Weergave van de Gewenste Ruimtelijke Structuur in Vlaanderen (België).” Tussen Droom En Werkelijkheid : Bijdragen Aan de PlanDag 2009, edited by Geiske Bouma et al., Stichting Planologische Discussiedagen, 2009, pp. 387–97.
APA
Vanoutrive, T., & De Maeyer, P. (2009). Over GeRSt en patatten: de cartografische weergave van de gewenste ruimtelijke structuur in Vlaanderen (België). In G. Bouma, F. Filius, H. Leinfelder, & B. Waterhout (Eds.), Tussen droom en werkelijkheid : bijdragen aan de PlanDag 2009 (pp. 387–397). Amsterdam, Nederland: Stichting Planologische Discussiedagen.
Chicago author-date
Vanoutrive, Thomas, and Philippe De Maeyer. 2009. “Over GeRSt En Patatten: De Cartografische Weergave van de Gewenste Ruimtelijke Structuur in Vlaanderen (België).” In Tussen Droom En Werkelijkheid : Bijdragen Aan de PlanDag 2009, edited by Geiske Bouma, Friedel Filius, Hans Leinfelder, and Bas Waterhout, 387–97. Amsterdam, Nederland: Stichting Planologische Discussiedagen.
Chicago author-date (all authors)
Vanoutrive, Thomas, and Philippe De Maeyer. 2009. “Over GeRSt En Patatten: De Cartografische Weergave van de Gewenste Ruimtelijke Structuur in Vlaanderen (België).” In Tussen Droom En Werkelijkheid : Bijdragen Aan de PlanDag 2009, ed by. Geiske Bouma, Friedel Filius, Hans Leinfelder, and Bas Waterhout, 387–397. Amsterdam, Nederland: Stichting Planologische Discussiedagen.
Vancouver
1.
Vanoutrive T, De Maeyer P. Over GeRSt en patatten: de cartografische weergave van de gewenste ruimtelijke structuur in Vlaanderen (België). In: Bouma G, Filius F, Leinfelder H, Waterhout B, editors. Tussen droom en werkelijkheid : bijdragen aan de PlanDag 2009. Amsterdam, Nederland: Stichting Planologische Discussiedagen; 2009. p. 387–97.
IEEE
[1]
T. Vanoutrive and P. De Maeyer, “Over GeRSt en patatten: de cartografische weergave van de gewenste ruimtelijke structuur in Vlaanderen (België),” in Tussen droom en werkelijkheid : bijdragen aan de PlanDag 2009, Brussel, 2009, pp. 387–397.
@inproceedings{676248,
 abstract   = {{Ruimtelijke beelden zijn alomtegenwoordig in de ruimtelijke planning en worden in structuurplannen vertaald in een kaart van de gewenste ruimtelijke structuur (GeRSt), die kan uitgroeien tot een soort icoon. Het gebruik van schematische modellenkaarten in structuurplannen is zeker lovenswaardig maar desalniettemin kunnen kanttekeningen gemaakt worden bij de cartografische weergave van de GeRSt. Aan de hand van de cartografische literatuur over modellenkaarten worden de afbeeldingen van de GeRSt in het RSV en de vijf Vlaamse provinciale structuurplannen onderzocht.}},
 author    = {{Vanoutrive, Thomas and De Maeyer, Philippe}},
 booktitle  = {{Tussen droom en werkelijkheid : bijdragen aan de PlanDag 2009}},
 editor    = {{Bouma, Geiske and Filius, Friedel and Leinfelder, Hans and Waterhout, Bas}},
 isbn     = {{9789080854574}},
 keywords   = {{ruimtelijk structuurplan,choremen,cartografie,ruimtelijke planning}},
 language   = {{dut}},
 location   = {{Brussel}},
 pages    = {{387--397}},
 publisher  = {{Stichting Planologische Discussiedagen}},
 title    = {{Over GeRSt en patatten: de cartografische weergave van de gewenste ruimtelijke structuur in Vlaanderen (België)}},
 year     = {{2009}},
}