Advanced search

Treft de politiehervorming de gemeenten in hun portemonnee?

Carine Smolders (UGent) and Stijn Goeminne (UGent)
Author
Organization
Abstract
Op 1 januari 2005 gaan de meeste politiezones hun vierde werkjaar in. Een gelukkige verjaardag! Kunnen de gemeenten uit de zones zich een verjaardagscadeau voor hun politiezone veroorloven? Een moeilijke vraag want nog steeds vragen we ons af hoeveel de hervorming nu eigenlijk heeft gekost voor de gemeenten. De gemeenten verwijzen de laatste jaren steeds vaker naar de gevolgen van deze hervorming wanneer het erop aankomt te verklaren waarom gemeenten sinds de start van dit decennium zo uitgebreid naar nieuwe middelen hebben gezocht. Halen de gemeenten terecht de politiehervorming aan als een extra financiële last? Het uitblijven van de politierekeningen lijkt een definitief antwoord op een reeds lang gestelde vraag in de weg te staan.
Keywords
politiehervorming, gemeentelijke financiën

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

Chicago
Smolders, Carine, and Stijn Goeminne. 2004. “Treft De Politiehervorming De Gemeenten in Hun Portemonnee?” Politienieuws (mechelen) 20: 2–6.
APA
Smolders, C., & Goeminne, S. (2004). Treft de politiehervorming de gemeenten in hun portemonnee? POLITIENIEUWS (MECHELEN), 20, 2–6.
Vancouver
1.
Smolders C, Goeminne S. Treft de politiehervorming de gemeenten in hun portemonnee? POLITIENIEUWS (MECHELEN). 2004;20:2–6.
MLA
Smolders, Carine, and Stijn Goeminne. “Treft De Politiehervorming De Gemeenten in Hun Portemonnee?” POLITIENIEUWS (MECHELEN) 20 (2004): 2–6. Print.
@article{675705,
 abstract   = {Op 1 januari 2005 gaan de meeste politiezones hun vierde werkjaar in. Een gelukkige verjaardag! Kunnen de gemeenten uit de zones zich een verjaardagscadeau voor hun politiezone veroorloven? Een moeilijke vraag want nog steeds vragen we ons af hoeveel de hervorming nu eigenlijk heeft gekost voor de gemeenten. De gemeenten verwijzen de laatste jaren steeds vaker naar de gevolgen van deze hervorming wanneer het erop aankomt te verklaren waarom gemeenten sinds de start van dit decennium zo uitgebreid naar nieuwe middelen hebben gezocht. Halen de gemeenten terecht de politiehervorming aan als een extra financi{\"e}le last? Het uitblijven van de politierekeningen lijkt een definitief antwoord op een reeds lang gestelde vraag in de weg te staan.},
 author    = {Smolders, Carine and Goeminne, Stijn},
 issn     = {1780-3462},
 journal   = {POLITIENIEUWS (MECHELEN)},
 language   = {dut},
 pages    = {2--6},
 title    = {Treft de politiehervorming de gemeenten in hun portemonnee?},
 volume    = {20},
 year     = {2004},
}