Advanced search
1 file | 2.39 MB Add to list

Is er nood aan een tabel van Mendeljev?

Author
Organization
Abstract
Het niet of gebrekkig doorwerken van planologische visie(s) kent meerdere oorzaken. Eén van de oorzaken van dit falen situeert zich in het Vlaamse (Belgische) systeem van beleidsvoering. Bovendien wordt het versterkt door het ontbreken van een maatschappelijke vraag naar planologische visie. Een kans om de vicieuze cirkel te doorbreken zou kunnen bestaan uit het aanreiken van een mentaal beeld waardoor visie gecommuniceerd en draagvlak verworven kan worden. De paper heeft als doelstelling af te tasten of en hoe dit mentaal beeld ingang kan vinden bij de burger zodat participatie aan het debat op een geïnformeerde manier kan plaatsvinden.
Keywords
participatie, mentaal frame, Politiek systeem & cultuur, communicatie, Ruimtelijke planning, consensusdemocratie

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 2.39 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Verhofstede, Björn. “Is Er Nood Aan Een Tabel van Mendeljev?” Tussen Droom En Werkelijkheid : Bijdragen Aan de PlanDag 2009, edited by Geiske Bouma et al., Stichting Planologische Discussiedagen, 2009, pp. 161–69.
APA
Verhofstede, B. (2009). Is er nood aan een tabel van Mendeljev? In G. Bouma, F. Filius, H. Leinfelder, & B. Waterhout (Eds.), Tussen droom en werkelijkheid : bijdragen aan de PlanDag 2009 (pp. 161–169). Amsterdam, Nederland: Stichting Planologische Discussiedagen.
Chicago author-date
Verhofstede, Björn. 2009. “Is Er Nood Aan Een Tabel van Mendeljev?” In Tussen Droom En Werkelijkheid : Bijdragen Aan de PlanDag 2009, edited by Geiske Bouma, Friedel Filius, Hans Leinfelder, and Bas Waterhout, 161–69. Amsterdam, Nederland: Stichting Planologische Discussiedagen.
Chicago author-date (all authors)
Verhofstede, Björn. 2009. “Is Er Nood Aan Een Tabel van Mendeljev?” In Tussen Droom En Werkelijkheid : Bijdragen Aan de PlanDag 2009, ed by. Geiske Bouma, Friedel Filius, Hans Leinfelder, and Bas Waterhout, 161–169. Amsterdam, Nederland: Stichting Planologische Discussiedagen.
Vancouver
1.
Verhofstede B. Is er nood aan een tabel van Mendeljev? In: Bouma G, Filius F, Leinfelder H, Waterhout B, editors. Tussen droom en werkelijkheid : bijdragen aan de PlanDag 2009. Amsterdam, Nederland: Stichting Planologische Discussiedagen; 2009. p. 161–9.
IEEE
[1]
B. Verhofstede, “Is er nood aan een tabel van Mendeljev?,” in Tussen droom en werkelijkheid : bijdragen aan de PlanDag 2009, Brussel, 2009, pp. 161–169.
@inproceedings{664395,
 abstract   = {{Het niet of gebrekkig doorwerken van planologische visie(s) kent meerdere oorzaken. Eén van de oorzaken van dit falen situeert zich in het Vlaamse (Belgische) systeem van beleidsvoering. Bovendien wordt het versterkt door het ontbreken van een maatschappelijke vraag naar planologische visie.  
Een kans om de vicieuze cirkel te doorbreken zou kunnen bestaan uit het aanreiken van een mentaal beeld waardoor visie gecommuniceerd en draagvlak verworven kan worden. De paper heeft als doelstelling af te tasten of en hoe dit mentaal beeld ingang kan vinden bij de burger zodat participatie aan het debat op een geïnformeerde manier kan plaatsvinden.}},
 author    = {{Verhofstede, Björn}},
 booktitle  = {{Tussen droom en werkelijkheid : bijdragen aan de PlanDag 2009}},
 editor    = {{Bouma, Geiske and Filius, Friedel and Leinfelder, Hans and Waterhout, Bas}},
 isbn     = {{9789080854574}},
 keywords   = {{participatie,mentaal frame,Politiek systeem & cultuur,communicatie,Ruimtelijke planning,consensusdemocratie}},
 language   = {{dut}},
 location   = {{Brussel}},
 pages    = {{161--169}},
 publisher  = {{Stichting Planologische Discussiedagen}},
 title    = {{Is er nood aan een tabel van Mendeljev?}},
 year     = {{2009}},
}