Advanced search
1 file | 2.58 MB

'Ook word ik de poëzie niet ontrouw': het theaterwerk van Gust Gils

Author
Organization
Abstract
Begin jaren zestig stort Gust Gils zich als bezeten op het theater. De secundaire literatuur, zo die Gils’ theaterwerk überhaupt vermeldt, maakt gewag van een viertal stukken. In het archief van het Antwerpse Letterenhuis vonden wij echter zesentwintig afgewerkte eenakters terug, allemaal gedateerd tussen ‘59 en ‘67. Deze bijdrage biedt een algemene context en karakterisering van dat werk. Daarnaast zoomt ze in op Gils’ eerste theatercreatie Muizen (de opvoeringgeschiedenis, de vertaling van tekst naar scène, de kritische receptie). Met een beknopt overzicht van de receptie door toneelcritici besluiten wij deze eerste aanzet tot onderzoek naar het theaterwerk van Gils.
Keywords
'Muizen', Gust Gils, theater

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 2.58 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

Chicago
Vanhoutte, Kurt, and Matthias Velle. 2015. “‘Ook Word Ik De Poëzie Niet Ontrouw’: Het Theaterwerk Van Gust Gils.” In Gust Gils in Zijn Experiment, ed. Matthias Velle, Hans Vandevoorde, Els Van Damme, and Yves T’Sjoen, 147–162. Gent: Academia Press.
APA
Vanhoutte, Kurt, & Velle, M. (2015). “Ook word ik de poëzie niet ontrouw”: het theaterwerk van Gust Gils. In M. Velle, H. Vandevoorde, E. Van Damme, & Y. T’Sjoen (Eds.), Gust Gils in zijn experiment (pp. 147–162). Gent: Academia Press.
Vancouver
1.
Vanhoutte K, Velle M. “Ook word ik de poëzie niet ontrouw”: het theaterwerk van Gust Gils. In: Velle M, Vandevoorde H, Van Damme E, T’Sjoen Y, editors. Gust Gils in zijn experiment. Gent: Academia Press; 2015. p. 147–62.
MLA
Vanhoutte, Kurt, and Matthias Velle. “‘Ook Word Ik De Poëzie Niet Ontrouw’: Het Theaterwerk Van Gust Gils.” Gust Gils in Zijn Experiment. Ed. Matthias Velle et al. Gent: Academia Press, 2015. 147–162. Print.
@incollection{5916223,
 abstract   = {Begin jaren zestig stort Gust Gils zich als bezeten op het theater. De secundaire literatuur, zo die Gils’ theaterwerk überhaupt vermeldt, maakt gewag van een viertal stukken. In het archief van het Antwerpse Letterenhuis vonden wij echter zesentwintig afgewerkte eenakters terug, allemaal gedateerd tussen ‘59 en ‘67. Deze bijdrage biedt een algemene context en karakterisering van dat werk. Daarnaast zoomt ze in op Gils’ eerste theatercreatie Muizen (de opvoeringgeschiedenis, de vertaling van tekst naar scène, de kritische receptie). Met een beknopt overzicht van de receptie door toneelcritici besluiten wij deze eerste aanzet tot onderzoek naar het theaterwerk van Gils.},
 author    = {Vanhoutte, Kurt and Velle, Matthias},
 booktitle  = {Gust Gils in zijn experiment},
 editor    = {Velle, Matthias and Vandevoorde, Hans and Van Damme, Els and T'Sjoen, Yves},
 isbn     = {9789038224763},
 keywords   = {'Muizen',Gust Gils,theater},
 language   = {dut},
 pages    = {147--162},
 publisher  = {Academia Press},
 series    = {SEL-reeks 7},
 title    = {'Ook word ik de poëzie niet ontrouw': het theaterwerk van Gust Gils},
 year     = {2015},
}