Advanced search
1 file | 711.79 KB Add to list

Dienstverlening voor iedereen: communicatie met anderstalige moeders in de zorgsector

Lisa Segers (UGent) , Ellen Van Praet (UGent) , July De Wilde (UGent) and Pascal Rillof
(2015) Over taal. 54(2). p.42-45
Author
Organization
Project
INTERCOMM
Abstract
Overheidsdiensten en sociale dienstverleners worden steeds vaker met een opvallende diversiteit aan cliënten geconfronteerd. De Vakgroep Vertalen, Tolken en Communicatie van Universiteit Gent ontwikkelde, naar een concept van Kruispunt Migratie-Integratie en met de medewerking van Kind en Gezin, een meetinstrument om de communicatie met anderstalige cliënten die het Nederlands niet of slechts beperkt beheersen in kaart te brengen. Met de steun van het Impulsfonds kreeg dit initiatief een vervolg en wordt een multimodale app ontwikkeld voor een Windows 8 tablet die de communicatie tussen anderstalige moeders en dienstverleners van Kind en Gezin faciliteert.
Keywords
communicatie-ondersteunende middelen, sociaal tolken, dienstverlening, multimodale communicatie, Meertaligheid

Downloads

 • Segers et al. 2015.pdf
  • full text
  • |
  • open access
  • |
  • PDF
  • |
  • 711.79 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Segers, Lisa et al. “Dienstverlening Voor Iedereen: Communicatie Met Anderstalige Moeders in De Zorgsector.” Over taal 54.2 (2015): 42–45. Print.
APA
Segers, Lisa, Van Praet, E., De Wilde, J., & Rillof, P. (2015). Dienstverlening voor iedereen: communicatie met anderstalige moeders in de zorgsector. Over taal, 54(2), 42–45.
Chicago author-date
Segers, Lisa, Ellen Van Praet, July De Wilde, and Pascal Rillof. 2015. “Dienstverlening Voor Iedereen: Communicatie Met Anderstalige Moeders in De Zorgsector.” Over Taal 54 (2): 42–45.
Chicago author-date (all authors)
Segers, Lisa, Ellen Van Praet, July De Wilde, and Pascal Rillof. 2015. “Dienstverlening Voor Iedereen: Communicatie Met Anderstalige Moeders in De Zorgsector.” Over Taal 54 (2): 42–45.
Vancouver
1.
Segers L, Van Praet E, De Wilde J, Rillof P. Dienstverlening voor iedereen: communicatie met anderstalige moeders in de zorgsector. Over taal. INNI publishers; 2015;54(2):42–5.
IEEE
[1]
L. Segers, E. Van Praet, J. De Wilde, and P. Rillof, “Dienstverlening voor iedereen: communicatie met anderstalige moeders in de zorgsector,” Over taal, vol. 54, no. 2, pp. 42–45, 2015.
@article{5866384,
 abstract   = {Overheidsdiensten en sociale dienstverleners worden steeds vaker met een opvallende diversiteit aan cliënten geconfronteerd. 

De Vakgroep Vertalen, Tolken en Communicatie van Universiteit Gent ontwikkelde, naar een concept van Kruispunt Migratie-Integratie en met de medewerking van Kind en Gezin, een meetinstrument om de communicatie met anderstalige cliënten die het Nederlands niet of slechts beperkt beheersen in kaart te brengen. Met de steun van het Impulsfonds kreeg dit initiatief een vervolg en wordt een multimodale app ontwikkeld voor een Windows 8 tablet die de communicatie tussen anderstalige moeders en dienstverleners van Kind en Gezin faciliteert.},
 author    = {Segers, Lisa and Van Praet, Ellen and De Wilde, July and Rillof, Pascal},
 issn     = {1373-5470},
 journal   = {Over taal},
 keywords   = {communicatie-ondersteunende middelen,sociaal tolken,dienstverlening,multimodale communicatie,Meertaligheid},
 language   = {dut},
 number    = {2},
 pages    = {42--45},
 publisher  = {INNI publishers},
 title    = {Dienstverlening voor iedereen: communicatie met anderstalige moeders in de zorgsector},
 volume    = {54},
 year     = {2015},
}