Advanced search
1 file | 1.33 MB Add to list

Inventaris van het archief van het controlekantoor Beringen van de administratie van het kadaster : overdracht 2010

Author
Organization
Project
3G0B4312
Abstract
De belastingdienst ondernam begin negentiende eeuw het reusachtige werk om het onroerend vermogen van elke familie te registreren. Deze inventarisatie wordt tot op heden geactualiseerd. Het kadaster brengt deze informatie ook nog eens in kaart. Het resultaat van al dit werk is een belangrijke bron voor het historisch onderzoek. Het kadastraal archief wordt echter relatief weinig geraadpleegd. De toegankelijkheid van al dit materiaal was lange tijd niet optimaal, en daardoor bleven de waardevolle bronnen onderbenut. Deze inventaris ontsluit een reeks kadastrale documenten uit het controlekantoor van Beringen - de oudste leggers en tafels zijn ruim 150 jaar oud en vormen een onafgebroken reeks archiefbescheiden van onschatbare waarde. Onderzoekers vinden hierin de toegang tot een veelzijdige bron voor de geschiedschrijving van de (deel)gemeenten Beringen, Beverlo, Heusden, Koersel, Kwaadmechelen, Oostham, Paal, Tessenderlo en Zolder.
Keywords
kadaster Limburg, cadaster, archival inventory, archiefinventaris, kadaster, inventaris

Downloads

 • De Reu P. Bitonti A. Nijssen R. - Inventaris van het archief van het controlekantoor Beringen van de administratie van het kadaster. Overdracht 2010.pdf
  • full text
  • |
  • open access
  • |
  • PDF
  • |
  • 1.33 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
De Reu, Pieter, Angela Bitonti, and Rombout Nijssen. Inventaris Van Het Archief Van Het Controlekantoor Beringen Van De Administratie Van Het Kadaster : Overdracht 2010. Vol. 110. Brussel: Algemeen Rijksarchief, 2015. Print.
APA
De Reu, P., Bitonti, A., & Nijssen, R. (2015). Inventaris van het archief van het controlekantoor Beringen van de administratie van het kadaster : overdracht 2010 (Vol. 110). Brussel: Algemeen Rijksarchief.
Chicago author-date
De Reu, Pieter, Angela Bitonti, and Rombout Nijssen. 2015. Inventaris Van Het Archief Van Het Controlekantoor Beringen Van De Administratie Van Het Kadaster : Overdracht 2010. Vol. 110. Brussel: Algemeen Rijksarchief.
Chicago author-date (all authors)
De Reu, Pieter, Angela Bitonti, and Rombout Nijssen. 2015. Inventaris Van Het Archief Van Het Controlekantoor Beringen Van De Administratie Van Het Kadaster : Overdracht 2010. Vol. 110. Brussel: Algemeen Rijksarchief.
Vancouver
1.
De Reu P, Bitonti A, Nijssen R. Inventaris van het archief van het controlekantoor Beringen van de administratie van het kadaster : overdracht 2010. Brussel: Algemeen Rijksarchief; 2015.
IEEE
[1]
P. De Reu, A. Bitonti, and R. Nijssen, Inventaris van het archief van het controlekantoor Beringen van de administratie van het kadaster : overdracht 2010, vol. 110. Brussel: Algemeen Rijksarchief, 2015.
@book{5866125,
 abstract   = {De belastingdienst ondernam begin negentiende eeuw het reusachtige werk om het onroerend vermogen van elke familie te registreren. Deze inventarisatie wordt tot op heden geactualiseerd. Het kadaster brengt deze informatie ook nog eens in kaart. Het resultaat van al dit werk is een belangrijke bron voor het historisch onderzoek. Het kadastraal archief wordt echter relatief weinig geraadpleegd. De toegankelijkheid van al dit materiaal was lange tijd niet optimaal, en daardoor bleven de waardevolle bronnen onderbenut. Deze inventaris ontsluit een reeks kadastrale documenten uit het controlekantoor van Beringen - de oudste leggers en tafels zijn ruim 150 jaar oud en vormen een onafgebroken reeks archiefbescheiden van onschatbare waarde. Onderzoekers vinden hierin de toegang tot een veelzijdige bron voor de geschiedschrijving van de (deel)gemeenten Beringen, Beverlo, Heusden, Koersel, Kwaadmechelen, Oostham, Paal, Tessenderlo en Zolder.},
 author    = {De Reu, Pieter and Bitonti, Angela and Nijssen, Rombout},
 isbn     = {9789057467684},
 keywords   = {kadaster Limburg,cadaster,archival inventory,archiefinventaris,kadaster,inventaris},
 language   = {dut},
 pages    = {40},
 publisher  = {Algemeen Rijksarchief},
 title    = {Inventaris van het archief van het controlekantoor Beringen van de administratie van het kadaster : overdracht 2010},
 volume    = {110},
 year     = {2015},
}