Advanced search
1 file | 677.52 KB

Etnische aanwervingsdiscriminatie in Vlaanderen: evidentie, mechanismen en aanpak

Stijn Baert (UGent)
Author
Organization
Abstract
In dit hoofdstuk bespreek ik de resultaten van een veldonderzoek en een labonderzoek die ik, samen met collega-onderzoekers, uitvoerde met het oog op de identificatie en verklaring van etnische arbeidsmarktdiscriminatie in Vlaanderen. Onze resultaten leren het volgende. Discriminatie bemoeilijkt nog steeds de toegang voor allochtone schoolverlaters in Vlaanderen wanneer zij kandideren voor jobs waarvoor er geen arbeidsmarktkrapte is. Daarnaast is er evidentie dat werkgevers zich bij ongelijke behandeling laten leiden door een vermoede voorkeur in hoofde van hun werknemers en klanten om samen te werken met allochtonen.

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 677.52 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

Chicago
Baert, Stijn. 2014. “Etnische Aanwervingsdiscriminatie in Vlaanderen: Evidentie, Mechanismen En Aanpak.” In Klokslag Twaalf : Tijd Voor Een Ander Migratie- En Integratiebeleid, ed. Bilal Benyaich, 267–282. Brussels: Itinera Institute.
APA
Baert, Stijn. (2014). Etnische aanwervingsdiscriminatie in Vlaanderen: evidentie, mechanismen en aanpak. In B. Benyaich (Ed.), Klokslag twaalf : tijd voor een ander migratie- en integratiebeleid (pp. 267–282). Brussels: Itinera Institute.
Vancouver
1.
Baert S. Etnische aanwervingsdiscriminatie in Vlaanderen: evidentie, mechanismen en aanpak. In: Benyaich B, editor. Klokslag twaalf : tijd voor een ander migratie- en integratiebeleid. Brussels: Itinera Institute; 2014. p. 267–82.
MLA
Baert, Stijn. “Etnische Aanwervingsdiscriminatie in Vlaanderen: Evidentie, Mechanismen En Aanpak.” Klokslag Twaalf : Tijd Voor Een Ander Migratie- En Integratiebeleid. Ed. Bilal Benyaich. Brussels: Itinera Institute, 2014. 267–282. Print.
@incollection{5807920,
 abstract   = {In dit hoofdstuk bespreek ik de resultaten van een veldonderzoek en een labonderzoek die ik, samen met collega-onderzoekers, uitvoerde met het oog op de identificatie en verklaring van etnische arbeidsmarktdiscriminatie in Vlaanderen. Onze resultaten leren het volgende. Discriminatie bemoeilijkt nog steeds de toegang voor allochtone schoolverlaters in Vlaanderen wanneer zij kandideren voor jobs waarvoor er geen arbeidsmarktkrapte is. Daarnaast is er evidentie dat werkgevers zich bij ongelijke behandeling laten leiden door een vermoede voorkeur in hoofde van hun werknemers en klanten om samen te werken met allochtonen.},
 author    = {Baert, Stijn},
 booktitle  = {Klokslag twaalf : tijd voor een ander migratie- en integratiebeleid},
 editor    = {Benyaich, Bilal},
 isbn     = {9789082300208},
 language   = {dut},
 pages    = {267--282},
 publisher  = {Itinera Institute},
 title    = {Etnische aanwervingsdiscriminatie in Vlaanderen: evidentie, mechanismen en aanpak},
 url     = {http://issuu.com/itinerainstitute/docs/book\_klokslag\_12\_def\_nl},
 year     = {2014},
}