Advanced search
1 file | 60.28 KB

There are no experts in sustainable mobility

Kobe Boussauw (UGent) and Thomas Vanoutrive (UGent)
Author
Organization
Abstract
Aan de hand van volgende stellingen bespreekt de voorliggende bijdrage de ethische dimensie van duurzame mobiliteit: In het domein duurzame mobiliteit zijn verschillende positieve ontwikkelingen waar te nemen. Ondanks een reeks positieve ontwikkelingen, blijft de vraag uit 1972 of er grenzen aan de groei zijn even actueel. Beleid rond mobiliteit, bereikbaarheid en milieu-impact dragen niet automatisch bij tot een meer rechtvaardige samenleving. Alle discussies over de milieu-impact monden uiteindelijk uit in een ethisch debat. Transitiepaden naar een meer duurzame mobiliteit zijn niet steeds verenigbaar met kwesties als grenzen aan de groei en sociale rechtvaardigheid. Door het zoeken naar synergieën tussen milieubeleid en sociaal rechtvaardige maatregelen kan de ethische dimensie in duurzame mobiliteit opnieuw op het voorplan komen.

Downloads

 • Boussauw Vanoutrive IDM 20141211.pdf
  • full text
  • |
  • open access
  • |
  • PDF
  • |
  • 60.28 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

Chicago
Boussauw, Kobe, and Thomas Vanoutrive. 2014. “There Are No Experts in Sustainable Mobility.” In De Toekomst Van Mobiliteit in Vlaanderen, Abstracts. Gent: Instituut voor Duurzame Mobiliteit.
APA
Boussauw, K., & Vanoutrive, T. (2014). There are no experts in sustainable mobility. De toekomst van mobiliteit in Vlaanderen, Abstracts. Presented at the De toekomst van Mobiliteit in Vlaanderen, Gent: Instituut voor Duurzame Mobiliteit.
Vancouver
1.
Boussauw K, Vanoutrive T. There are no experts in sustainable mobility. De toekomst van mobiliteit in Vlaanderen, Abstracts. Gent: Instituut voor Duurzame Mobiliteit; 2014.
MLA
Boussauw, Kobe, and Thomas Vanoutrive. “There Are No Experts in Sustainable Mobility.” De Toekomst Van Mobiliteit in Vlaanderen, Abstracts. Gent: Instituut voor Duurzame Mobiliteit, 2014. Print.
@inproceedings{5782962,
 abstract   = {Aan de hand van volgende stellingen bespreekt de voorliggende bijdrage de ethische dimensie van duurzame mobiliteit: In het domein duurzame mobiliteit zijn verschillende positieve ontwikkelingen waar te nemen. Ondanks een reeks positieve ontwikkelingen, blijft de vraag uit 1972 of er grenzen aan de groei zijn even actueel. Beleid rond mobiliteit, bereikbaarheid en milieu-impact dragen niet automatisch bij tot een meer rechtvaardige samenleving. Alle discussies over de milieu-impact monden uiteindelijk uit in een ethisch debat. Transitiepaden naar een meer duurzame mobiliteit zijn niet steeds verenigbaar met kwesties als grenzen aan de groei en sociale rechtvaardigheid. Door het zoeken naar synergie{\"e}n tussen milieubeleid en sociaal rechtvaardige maatregelen kan de ethische dimensie in duurzame mobiliteit opnieuw op het voorplan komen.},
 author    = {Boussauw, Kobe and Vanoutrive, Thomas},
 booktitle  = {De toekomst van mobiliteit in Vlaanderen, Abstracts},
 language   = {eng},
 location   = {Gent},
 publisher  = {Instituut voor Duurzame Mobiliteit},
 title    = {There are no experts in sustainable mobility},
 year     = {2014},
}