Advanced search
1 file | 42.96 MB

Componenten - modellen - scenario's: contouren voor een museum voor hedendaagse kunst

(2014) p.1-226
Author
Organization
Project
Studie-opdracht door Team Vlaamse Bouwmeester: 'Musea voor hedendaagse kunst in Vlaanderen. Hoe/wat/waar? De M HKA-casus'
Abstract
Beleidsvoorbereidend onderzoek door Labo A in opdracht van Team Vlaams Bouwmeester en i.s.m. 51N4E. De studie onderzoekt mogelijke toekomstscenario's voor het M HKA en het landschap van museuminfrastructuur voor hedendaagse kunst in Vlaanderen. De studie ontwikkelt daartoe een profielschets van het huidige M HKA, een scan van het beeldende kunst- en museumlandschap maar ook een reeks ideaaltypische instellingsmodellen als configuraties van institutionele componenten die verschillend geprofileerd kunnen worden. Op basis van deze ideaaltypische modellen worden scenario-aanzetten voor het M HKA afgetoetst en beleidsaanbevelingen geformuleerd.
Keywords
Museum, Museum Architecture, M HKA, Cultural policy

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 42.96 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

Chicago
Liefooghe, Maarten, Maarten Van Den Driessche, Birgit Cleppe, and Roelof Griffioen. 2014. “Componenten - Modellen - Scenario’s: Contouren Voor Een Museum Voor Hedendaagse Kunst”. Gent: Labo A, Vakgroep Architectuur en Stedenbouw UGent.
APA
Liefooghe, M., Van Den Driessche, M., Cleppe, B., & Griffioen, R. (2014). Componenten - modellen - scenario’s: contouren voor een museum voor hedendaagse kunst. Gent: Labo A, Vakgroep Architectuur en Stedenbouw UGent.
Vancouver
1.
Liefooghe M, Van Den Driessche M, Cleppe B, Griffioen R. Componenten - modellen - scenario’s: contouren voor een museum voor hedendaagse kunst. Gent: Labo A, Vakgroep Architectuur en Stedenbouw UGent; 2014. p. 1–226.
MLA
Liefooghe, Maarten, Maarten Van Den Driessche, Birgit Cleppe, et al. “Componenten - Modellen - Scenario’s: Contouren Voor Een Museum Voor Hedendaagse Kunst.” 2014 : 1–226. Print.
@misc{5749324,
 abstract   = {Beleidsvoorbereidend onderzoek door Labo A in opdracht van Team Vlaams Bouwmeester en i.s.m. 51N4E. De studie onderzoekt mogelijke toekomstscenario's voor het M HKA en het landschap van museuminfrastructuur voor hedendaagse kunst in Vlaanderen. De studie ontwikkelt daartoe een profielschets van het huidige M HKA, een scan van het beeldende kunst- en museumlandschap maar ook een reeks ideaaltypische instellingsmodellen als configuraties van institutionele componenten die verschillend geprofileerd kunnen worden. Op basis van deze ideaaltypische modellen worden scenario-aanzetten voor het M HKA afgetoetst en beleidsaanbevelingen geformuleerd.},
 author    = {Liefooghe, Maarten and Van Den Driessche, Maarten and Cleppe, Birgit and Griffioen, Roelof},
 language   = {dut},
 pages    = {1--226},
 publisher  = {Labo A, Vakgroep Architectuur en Stedenbouw UGent},
 title    = {Componenten - modellen - scenario's: contouren voor een museum voor hedendaagse kunst},
 year     = {2014},
}