Advanced search
1 file | 2.75 MB

Inleiding tot het schadevergoedingsrecht: buitencontractueel aansprakelijkheidsrecht en andere schadevergoedingsstelsels

Hubert Bocken (UGent) , Ingrid Boone (UGent) and Marc Kruithof (UGent)
(2014)
Author
Organization
Abstract
Dit boek biedt een actuele synthese van het buitencontractueel aansprakelijkheidsrecht. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de invloed van het Europees recht en van federalisering van de staat op het aansprakelijkheidsrecht, het toenemend belang van het begrip vergoedbare schade, het onderscheid tussen feitelijke en juridische causaliteit, de beperking van persoonlijke aansprakelijkheid voor een aantal categorieën personen, de aansprakelijkheid van de staat en de foutloze en de risicoaansprakelijkheid. Het werk is oorspronkelijk omdat het aansprakelijkheidsrecht beschreven wordt in zijn samenhang met de aansprakelijkheidsverzekering en met schadevergoedingsmechanismen zoals private eigenschadeverzekeringen, socialezekerheidsregelingen en een aantal schadefondsen die schadevergoeding mogelijk maken buiten het aansprakelijkheidsrecht om. Dit boek is in de eerste plaats bedoeld als studiemateriaal voor het rechtsonderwijs. Het is ongetwijfeld ook nuttig voor advocaten, magistraten en verzekeraars die met het schadevergoedingsrecht in aanraking komen.

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 2.75 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

Chicago
Bocken, Hubert, Ingrid Boone, and Marc Kruithof. 2014. Inleiding Tot Het Schadevergoedingsrecht: Buitencontractueel Aansprakelijkheidsrecht En Andere Schadevergoedingsstelsels. Brugge: die Keure.
APA
Bocken, Hubert, Boone, I., & Kruithof, M. (2014). Inleiding tot het schadevergoedingsrecht: buitencontractueel aansprakelijkheidsrecht en andere schadevergoedingsstelsels. Brugge: die Keure.
Vancouver
1.
Bocken H, Boone I, Kruithof M. Inleiding tot het schadevergoedingsrecht: buitencontractueel aansprakelijkheidsrecht en andere schadevergoedingsstelsels. Brugge: die Keure; 2014.
MLA
Bocken, Hubert, Ingrid Boone, and Marc Kruithof. Inleiding Tot Het Schadevergoedingsrecht: Buitencontractueel Aansprakelijkheidsrecht En Andere Schadevergoedingsstelsels. Brugge: die Keure, 2014. Print.
@book{5748827,
 abstract   = {Dit boek biedt een actuele synthese van het buitencontractueel aansprakelijkheidsrecht. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de invloed van het Europees recht en van federalisering van de staat op het aansprakelijkheidsrecht, het toenemend belang van het begrip vergoedbare schade, het onderscheid tussen feitelijke en juridische causaliteit, de beperking van persoonlijke aansprakelijkheid voor een aantal categorieën personen, de aansprakelijkheid van de staat en de foutloze en de risicoaansprakelijkheid. Het werk is oorspronkelijk omdat het aansprakelijkheidsrecht beschreven wordt in zijn samenhang met de aansprakelijkheidsverzekering en met schadevergoedingsmechanismen zoals private eigenschadeverzekeringen, socialezekerheidsregelingen en een aantal schadefondsen die schadevergoeding mogelijk maken buiten het aansprakelijkheidsrecht om. Dit boek is in de eerste plaats bedoeld als studiemateriaal voor het rechtsonderwijs. Het is ongetwijfeld ook nuttig voor advocaten, magistraten en verzekeraars die met het schadevergoedingsrecht in aanraking komen.},
 author    = {Bocken, Hubert and Boone, Ingrid and Kruithof, Marc},
 isbn     = {9789048619726},
 language   = {dut},
 pages    = {270},
 publisher  = {die Keure},
 title    = {Inleiding tot het schadevergoedingsrecht: buitencontractueel aansprakelijkheidsrecht en andere schadevergoedingsstelsels},
 year     = {2014},
}