Advanced search
1 file | 1.72 MB Add to list

Post-van Traa: innovaties in de handhavingsketen gericht op de beteugeling van financieel-economische criminaliteit

Gerardus Bakker (UGent)
Author
Promoter
(UGent) and (UGent)
Organization
Abstract
Op 1 februari 1996 verscheen het rapport van de Nederlandse parlementaire-enquêtecommissie Opsporingsmethoden, beter bekend onder de naam van haar voorzitter: de commissie-Van Traa. De conclusies waren hard: het instrument financieel rechercheren diende beter te worden benut en de aanpak moest worden geoptimaliseerd. Sindsdien zijn enkele belangrijke trends in de handhavingsketen te herkennen om de financieel-economische criminaliteit op zijn minst te beteugelen. In dit boek behandelt de schrijver er drie: 1) strategisch financieel rechercheren, 2) informatiegedreven handhaving en 3) integraal-preventief denken. Wat houden ze in? Wat is er zo vernieuwend aan? Wat hebben ze opgeleverd? De auteur beschrijft deze trends vanuit een criminologisch-juridische, sociologische en bestuurlijke invalshoek. Hij maakt ze toegankelijk door voor elke trend drie innovaties uit de uitvoeringspraktijk te beschrijven. Een aanrader voor wie meer inzicht wil krijgen in de achtergronden van de bestrijding van de financieel-economische criminaliteit en het zogeheten ‘risicodenken’ betreffende innovaties.

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 1.72 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Bakker, Gerardus. “Post-van Traa: Innovaties in De Handhavingsketen Gericht Op De Beteugeling Van Financieel-economische Criminaliteit.” Het Groene Gras 2014 : n. pag. Print.
APA
Bakker, Gerardus. (2014). Post-van Traa: innovaties in de handhavingsketen gericht op de beteugeling van financieel-economische criminaliteit. Het Groene Gras. Boom Juridische Uitgevers, Den Haag, Nederland.
Chicago author-date
Bakker, Gerardus. 2014. “Post-van Traa: Innovaties in De Handhavingsketen Gericht Op De Beteugeling Van Financieel-economische Criminaliteit.” Het Groene Gras. Den Haag, Nederland: Boom Juridische Uitgevers.
Chicago author-date (all authors)
Bakker, Gerardus. 2014. “Post-van Traa: Innovaties in De Handhavingsketen Gericht Op De Beteugeling Van Financieel-economische Criminaliteit.” Het Groene Gras. Den Haag, Nederland: Boom Juridische Uitgevers.
Vancouver
1.
Bakker G. Post-van Traa: innovaties in de handhavingsketen gericht op de beteugeling van financieel-economische criminaliteit. Het Groene Gras. [Den Haag, Nederland]: Boom Juridische Uitgevers; 2014.
IEEE
[1]
G. Bakker, “Post-van Traa: innovaties in de handhavingsketen gericht op de beteugeling van financieel-economische criminaliteit,” Boom Juridische Uitgevers, Den Haag, Nederland, 2014.
@phdthesis{5674448,
 abstract   = {Op 1 februari 1996 verscheen het rapport van de Nederlandse parlementaire-enquêtecommissie Opsporingsmethoden, beter bekend onder de naam van haar voorzitter: de commissie-Van Traa. De conclusies waren hard: het instrument financieel rechercheren diende beter te worden benut en de aanpak moest worden geoptimaliseerd. Sindsdien zijn enkele belangrijke trends in de handhavingsketen te herkennen om de financieel-economische criminaliteit op zijn minst te beteugelen. In dit boek behandelt de schrijver er drie: 1) strategisch financieel rechercheren, 2) informatiegedreven handhaving en 3) integraal-preventief denken. Wat houden ze in? Wat is er zo vernieuwend aan? Wat hebben ze opgeleverd? De auteur beschrijft deze trends vanuit een criminologisch-juridische, sociologische en bestuurlijke invalshoek. Hij maakt ze toegankelijk door voor elke trend drie innovaties uit de uitvoeringspraktijk te beschrijven. Een aanrader voor wie meer inzicht wil krijgen in de achtergronden van de bestrijding van de financieel-economische criminaliteit en het zogeheten ‘risicodenken’ betreffende innovaties.},
 author    = {Bakker, Gerardus},
 isbn     = {9789462364424},
 language   = {dut},
 pages    = {259},
 publisher  = {Boom Juridische Uitgevers},
 school    = {Ghent University},
 series    = {Het Groene Gras},
 title    = {Post-van Traa: innovaties in de handhavingsketen gericht op de beteugeling van financieel-economische criminaliteit},
 year     = {2014},
}