Advanced search
1 file | 201.99 KB Add to list

Huiseigenaars en/of jobs in België? Een micro- én macrotoets van de Oswald-hypothese

Daan Isebaert (UGent) , Freddy Heylen (UGent) and Carine Smolders (UGent)
Author
Organization
Abstract
De Belg en de baksteen vormen een levend cliché. Het verwerven van een eigen woning wordt door velen beschouwd als de best mogelijke belegging. Het faciliteren van deze droom is een frequent weerkerend stokpaardje van veel politici. Nochtans werden er de afgelopen twee decennia heel wat argumenten geformuleerd die zowel het doel als de gebruikte methodes onderuithalen. Een van die argumenten heeft betrekking op de gevolgen van huiseigenaarschap voor de arbeidsmarkt. Deze thematiek vormt het onderwerp van een doctoraal proefschrift (Isebaert, 2013) bestaande uit drie wetenschappelijke artikelen. We bespreken deze achtereenvolgens, en plaatsen de verschillende resultaten vervolgens binnen één overkoepelende hypothese. Nadien vertalen we onze resultaten naar concrete aanbevelingen voor het beleid.

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 201.99 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Isebaert, Daan, Freddy Heylen, and Carine Smolders. “Huiseigenaars En/of Jobs in België? Een Micro- Én Macrotoets Van De Oswald-hypothese.” OVER.WERK (LEUVEN) 1 (2014): 24–36. Print.
APA
Isebaert, D., Heylen, F., & Smolders, C. (2014). Huiseigenaars en/of jobs in België? Een micro- én macrotoets van de Oswald-hypothese. OVER.WERK (LEUVEN), (1), 24–36.
Chicago author-date
Isebaert, Daan, Freddy Heylen, and Carine Smolders. 2014. “Huiseigenaars En/of Jobs in België? Een Micro- Én Macrotoets Van De Oswald-hypothese.” Over.werk (leuven) (1): 24–36.
Chicago author-date (all authors)
Isebaert, Daan, Freddy Heylen, and Carine Smolders. 2014. “Huiseigenaars En/of Jobs in België? Een Micro- Én Macrotoets Van De Oswald-hypothese.” Over.werk (leuven) (1): 24–36.
Vancouver
1.
Isebaert D, Heylen F, Smolders C. Huiseigenaars en/of jobs in België? Een micro- én macrotoets van de Oswald-hypothese. OVER.WERK (LEUVEN). Uitgeverij Acco; 2014;(1):24–36.
IEEE
[1]
D. Isebaert, F. Heylen, and C. Smolders, “Huiseigenaars en/of jobs in België? Een micro- én macrotoets van de Oswald-hypothese,” OVER.WERK (LEUVEN), no. 1, pp. 24–36, 2014.
@article{4376176,
 abstract   = {De Belg en de baksteen vormen een levend cliché. Het verwerven van een eigen woning wordt door velen beschouwd als de best mogelijke belegging. Het faciliteren van deze droom is een frequent weerkerend stokpaardje van veel politici. Nochtans werden er de afgelopen twee decennia heel wat argumenten geformuleerd die zowel het doel als de gebruikte methodes onderuithalen. Een van die argumenten heeft betrekking op de gevolgen van huiseigenaarschap voor de arbeidsmarkt. Deze thematiek vormt het onderwerp van een doctoraal proefschrift (Isebaert, 2013) bestaande uit drie wetenschappelijke artikelen. We bespreken deze achtereenvolgens, en plaatsen de verschillende resultaten vervolgens binnen één overkoepelende hypothese. Nadien vertalen we onze resultaten naar concrete aanbevelingen voor het beleid.},
 author    = {Isebaert, Daan and Heylen, Freddy and Smolders, Carine},
 issn     = {1379-7034},
 journal   = {OVER.WERK (LEUVEN)},
 language   = {dut},
 number    = {1},
 pages    = {24--36},
 publisher  = {Uitgeverij Acco},
 title    = {Huiseigenaars en/of jobs in België? Een micro- én macrotoets van de Oswald-hypothese},
 year     = {2014},
}