Advanced search
1 file | 5.18 MB Add to list

Modelling tools for cost-effective water management

Steven Broekx (UGent)
(2014)
Author
Promoter
(UGent) and (UGent)
Organization
Abstract
Vlaanderen als regio wordt geconfronteerd met een hele reeks van waterbeheerskwesties zoals een ontoereikende oppervlaktewater- en grondwaterkwaliteit, een toenemend risico op overstromingen, sedimentbeheer en een slechte ecologische kwaliteit. Het identificeren van kosten-effectieve maatregelenprogramma’s die in staat zijn om deze kwesties geheel of gedeeltelijk op te lossen tegen zo laag mogelijke kosten is hierbij een belangrijke stap. De doelstelling van dit onderzoek is modellen en instrumenten te ontwikkelen die beleidsmakers ondersteunen bij het samenstellen van kosten-effectieve maatregelenprogramma’s voor waterbeleid. Belangrijk hierbij is dat de modellen enerzijds geschikt zijn om besluitvorming te ondersteunen op nationale of regionale schaal (macro-schaal), maar anderzijds ook gedetailleerd genoeg zijn om inzichten te geven op het lokale project-niveau (micro-schaal). Toepassingen die o.a. aan bod komen zijn een kosten-effectiviteitsanalyse voor oppervlaktewaterkwaliteit, een kosten-batenanalyse voor risico-gebaseerd overstromingsbeheer en hoe door de waardering van ecosysteemdiensten win-win situaties kunnen geïdentificeerd worden voor diverse wateraspecten gelijktijdig.
Keywords
integrated water management, cost-effectiveness analysis, hydro-economic modelling, cost-benefit analysis

Downloads

  • PhD STEVEN.pdf
    • full text
    • |
    • open access
    • |
    • PDF
    • |
    • 5.18 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Broekx, Steven. Modelling Tools for Cost-Effective Water Management. Ghent University. Faculty of Bioscience Engineering, 2014.
APA
Broekx, S. (2014). Modelling tools for cost-effective water management. Ghent University. Faculty of Bioscience Engineering, Ghent, Belgium.
Chicago author-date
Broekx, Steven. 2014. “Modelling Tools for Cost-Effective Water Management.” Ghent, Belgium: Ghent University. Faculty of Bioscience Engineering.
Chicago author-date (all authors)
Broekx, Steven. 2014. “Modelling Tools for Cost-Effective Water Management.” Ghent, Belgium: Ghent University. Faculty of Bioscience Engineering.
Vancouver
1.
Broekx S. Modelling tools for cost-effective water management. [Ghent, Belgium]: Ghent University. Faculty of Bioscience Engineering; 2014.
IEEE
[1]
S. Broekx, “Modelling tools for cost-effective water management,” Ghent University. Faculty of Bioscience Engineering, Ghent, Belgium, 2014.
@phdthesis{4368476,
  abstract     = {{Vlaanderen als regio wordt geconfronteerd met een hele reeks van waterbeheerskwesties zoals een ontoereikende oppervlaktewater- en grondwaterkwaliteit, een toenemend risico op overstromingen, sedimentbeheer en een slechte ecologische kwaliteit. Het identificeren van kosten-effectieve maatregelenprogramma’s die in staat zijn om deze kwesties geheel of gedeeltelijk op te lossen tegen zo laag mogelijke kosten is hierbij een belangrijke stap.
De doelstelling van dit onderzoek is modellen en instrumenten te ontwikkelen die beleidsmakers ondersteunen bij het samenstellen van kosten-effectieve maatregelenprogramma’s voor waterbeleid. Belangrijk hierbij is dat de modellen enerzijds geschikt zijn om besluitvorming te ondersteunen op nationale of regionale schaal (macro-schaal), maar anderzijds ook gedetailleerd genoeg zijn om inzichten te geven op het lokale project-niveau (micro-schaal). Toepassingen die o.a. aan bod komen zijn een kosten-effectiviteitsanalyse voor oppervlaktewaterkwaliteit, een kosten-batenanalyse voor risico-gebaseerd overstromingsbeheer en hoe door de waardering van ecosysteemdiensten win-win situaties kunnen geïdentificeerd worden voor diverse wateraspecten gelijktijdig.}},
  author       = {{Broekx, Steven}},
  isbn         = {{9789059896949}},
  keywords     = {{integrated water management,cost-effectiveness analysis,hydro-economic modelling,cost-benefit analysis}},
  language     = {{eng}},
  pages        = {{XVII, 198}},
  publisher    = {{Ghent University. Faculty of Bioscience Engineering}},
  school       = {{Ghent University}},
  title        = {{Modelling tools for cost-effective water management}},
  year         = {{2014}},
}