Advanced search
1 file | 80.67 MB

Het mobielste land ter wereld : een dialoog over duurzame mobiliteit

Thomas Vanoutrive (UGent) and Kobe Boussauw (UGent)
(2014)
Author
Organization
Abstract
Hoewel België nog nooit zo mobiel is geweest, gaat er geen week voorbij zonder dat het verkeer de media haalt als bron van frustratie, vervuiling, onveiligheid en klimaatverandering. De opkomst van het ethische principe van duurzaamheid heeft het mobiliteitsdebat nog complexer gemaakt. Want hoe gaan bereikbaarheid, vlot verkeer en duurzaamheid eigenlijk samen? Tal van verwante kwesties, zoals economische marktwerking, ruimtelijke ordening, verkeersinfrastructuur en openbaar vervoer, maken het moeilijk om een heldere visie op duurzame mobiliteit te ontwikkelen. Dit boek gaat met een frisse blik op zoek naar de mechanismen achter de mobiliteit en de opties voor een meer duurzame toekomst. Geïnspireerd door Socrates doen de twee auteurs dit in dialoog met elkaar en met enkele intrigerende personages. In een aangepast decor behandelt elk hoofdstuk een aspect van het basisthema: niet alleen bereikbaarheid, de files en de vervoermiddelen passeren de revue, maar ook de ruimtelijke ordening, het logistieke systeem, verkeersveiligheid en vervoersarmoede. Het boek richt zich op iedereen die uit interesse, vrijwillig of professioneel, bezig is met mobiliteit, en bij uitbreiding met milieu en ruimtelijke ordening. De dialogen maken het thema licht verteerbaar waardoor het werk geschikt is voor een breed publiek.

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 80.67 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

Chicago
Vanoutrive, Thomas, and Kobe Boussauw. 2014. Het Mobielste Land Ter Wereld : Een Dialoog over Duurzame Mobiliteit. Antwerpen, België ; Apeldoorn, Nederland: Garant.
APA
Vanoutrive, T., & Boussauw, K. (2014). Het mobielste land ter wereld : een dialoog over duurzame mobiliteit. Antwerpen, België ; Apeldoorn, Nederland: Garant.
Vancouver
1.
Vanoutrive T, Boussauw K. Het mobielste land ter wereld : een dialoog over duurzame mobiliteit. Antwerpen, België ; Apeldoorn, Nederland: Garant; 2014.
MLA
Vanoutrive, Thomas, and Kobe Boussauw. Het Mobielste Land Ter Wereld : Een Dialoog over Duurzame Mobiliteit. Antwerpen, België ; Apeldoorn, Nederland: Garant, 2014. Print.
@book{4359736,
 abstract   = {Hoewel Belgi{\"e} nog nooit zo mobiel is geweest, gaat er geen week voorbij zonder dat het verkeer de media haalt als bron van frustratie, vervuiling, onveiligheid en klimaatverandering. De opkomst van het ethische principe van duurzaamheid heeft het mobiliteitsdebat nog complexer gemaakt. Want hoe gaan bereikbaarheid, vlot verkeer en duurzaamheid eigenlijk samen? Tal van verwante kwesties, zoals economische marktwerking, ruimtelijke ordening, verkeersinfrastructuur en openbaar vervoer, maken het moeilijk om een heldere visie op duurzame mobiliteit te ontwikkelen.
Dit boek gaat met een frisse blik op zoek naar de mechanismen achter de mobiliteit en de opties voor een meer duurzame toekomst. Ge{\"i}nspireerd door Socrates doen de twee auteurs dit in dialoog met elkaar en met enkele intrigerende personages. In een aangepast decor behandelt elk hoofdstuk een aspect van het basisthema: niet alleen bereikbaarheid, de files en de vervoermiddelen passeren de revue, maar ook de ruimtelijke ordening, het logistieke systeem, verkeersveiligheid en vervoersarmoede.
Het boek richt zich op iedereen die uit interesse, vrijwillig of professioneel, bezig is met mobiliteit, en bij uitbreiding met milieu en ruimtelijke ordening. De dialogen maken het thema licht verteerbaar waardoor het werk geschikt is voor een breed publiek.},
 author    = {Vanoutrive, Thomas and Boussauw, Kobe},
 isbn     = {9789044131659},
 language   = {dut},
 pages    = {200},
 publisher  = {Garant},
 title    = {Het mobielste land ter wereld : een dialoog over duurzame mobiliteit},
 year     = {2014},
}