Advanced search
1 file | 3.53 MB Add to list

Waar gaan ze naartoe? Trajectbegeleiding van jongeren in een risicomaatschappij

Jan Naert (UGent) and Peter Colle
(2014)
Author
Organization
Abstract
Het boek bespreekt de opties voor individueel werken met de methodiek trajectbegeleiding binnen de hedendaagse context. Het verhaal krijgt vorm aan de hand van het aanbod dat werd ontwikkeld in het jeugdwelzijnswerk in Gent. De auteurs gaan in op vragen als: hoe bereiken trajectbegeleiders de jongeren, hoe komen ze tot (hulp)vragen, hoe ondersteunen zij jongeren om te werken aan hun eigen situaties? Dankzij een gelijkwaardige ondersteuning op maat, slagen jongeren erin terug greep te krijgen op hun situatie. Het boek biedt verder een inkijk in de specifieke dynamiek van het individuele begeleiden binnen het groepsaanbod van het jeugdwelzijnswerk en binnen de context van de recente ontwikkelingen binnen de jeugdzorg. Het geeft aanbevelingen voor een brede groep jeugdwerkers, jeugdhulpverleners en hun coördinatoren over de methodiek, de achtergrondkaders en de randvoorwaarden tot implementatie.
Keywords
individueel begeleiden, jeugdhulpverlening, trajectbegeleiding, risicojongeren, case management

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 3.53 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Naert, Jan, and Peter Colle. Waar Gaan Ze Naartoe? Trajectbegeleiding Van Jongeren in Een Risicomaatschappij. Tielt: Lannoo Campus, 2014. Print.
APA
Naert, J., & Colle, P. (2014). Waar gaan ze naartoe? Trajectbegeleiding van jongeren in een risicomaatschappij. Tielt: Lannoo Campus.
Chicago author-date
Naert, Jan, and Peter Colle. 2014. Waar Gaan Ze Naartoe? Trajectbegeleiding Van Jongeren in Een Risicomaatschappij. Tielt: Lannoo Campus.
Chicago author-date (all authors)
Naert, Jan, and Peter Colle. 2014. Waar Gaan Ze Naartoe? Trajectbegeleiding Van Jongeren in Een Risicomaatschappij. Tielt: Lannoo Campus.
Vancouver
1.
Naert J, Colle P. Waar gaan ze naartoe? Trajectbegeleiding van jongeren in een risicomaatschappij. Tielt: Lannoo Campus; 2014.
IEEE
[1]
J. Naert and P. Colle, Waar gaan ze naartoe? Trajectbegeleiding van jongeren in een risicomaatschappij. Tielt: Lannoo Campus, 2014.
@book{4343425,
 abstract   = {Het boek bespreekt de opties voor individueel werken met de methodiek trajectbegeleiding binnen de hedendaagse context. Het verhaal krijgt vorm aan de hand van het aanbod dat werd ontwikkeld in het jeugdwelzijnswerk in Gent. De auteurs gaan in op vragen als: hoe bereiken trajectbegeleiders de jongeren, hoe komen ze tot (hulp)vragen, hoe ondersteunen zij jongeren om te werken aan hun eigen situaties? Dankzij een gelijkwaardige ondersteuning op maat, slagen jongeren erin terug greep te krijgen op hun situatie. Het boek biedt verder een inkijk in de specifieke dynamiek van het individuele begeleiden binnen het groepsaanbod van het jeugdwelzijnswerk en binnen de context van de recente ontwikkelingen binnen de jeugdzorg. Het geeft aanbevelingen voor een brede groep jeugdwerkers, jeugdhulpverleners en hun coördinatoren over de methodiek, de achtergrondkaders en de randvoorwaarden tot implementatie.},
 author    = {Naert, Jan and Colle, Peter},
 isbn     = {9789401417136},
 keywords   = {individueel begeleiden,jeugdhulpverlening,trajectbegeleiding,risicojongeren,case management},
 language   = {dut},
 pages    = {200},
 publisher  = {Lannoo Campus},
 title    = {Waar gaan ze naartoe? Trajectbegeleiding van jongeren in een risicomaatschappij},
 year     = {2014},
}