Advanced search
1 file | 412.43 KB Add to list
Author
Organization
Abstract
Studenten van de vakgroep melden zich vrijwillig aan voor het monitoraat Spaans of de 'tutoría' om er samen oefeningen te maken. Tot de integratie in Hogeschool Gent (2001) bestond het monitoraat in de eerste kandidatuur nog uit een aanbod van wat extra oefeningen voor een specifiek opleidingsonderdeel, die dan op vrijwillige basis gemaakt konden worden. Hiermee hoopte men de vermindering te compenseren van het aantal contacturen per vreemde taal (van 9 naar 7 uur per week). De afdeling Spaans koos voor een eigen(zinnige) aanpak: twaalf sessies niet-verplicht ‘geïntegreerd’ monitoraat voor alle opleidingsonderdelen Spaans samen, volgens het principe van samenwerkend leren. De tutoría is in de loop van de jaren herhaaldelijk bijgestuurd, maar de basisprincipes bleven onveranderd. In dit artikel overlopen we enkele kritische randvoorwaarden.
Keywords
Monitoraat, onderwijs, Spaans

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 412.43 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
De Wilde, July, and Pol Grymonprez. “Twaalf Jaar Tutoría Spaans: Monitoraat Met Een Zonnebril.” Beschouwingen Uit Een Talenhuis : Opstellen over Onderwijs En Onderzoek in de Vakgroep Vertalen, Tolken En Communicatie Aangeboden Aan Rita Godyns, edited by Stefaan Evenepoel et al., Academia Press, 2014, pp. 37–41.
APA
De Wilde, J., & Grymonprez, P. (2014). Twaalf jaar tutoría Spaans: monitoraat met een zonnebril. In S. Evenepoel, P. Goethals, & L. Jooken (Eds.), Beschouwingen uit een talenhuis : opstellen over onderwijs en onderzoek in de Vakgroep Vertalen, Tolken en Communicatie aangeboden aan Rita Godyns (pp. 37–41). Gent: Academia Press.
Chicago author-date
De Wilde, July, and Pol Grymonprez. 2014. “Twaalf Jaar Tutoría Spaans: Monitoraat Met Een Zonnebril.” In Beschouwingen Uit Een Talenhuis : Opstellen over Onderwijs En Onderzoek in de Vakgroep Vertalen, Tolken En Communicatie Aangeboden Aan Rita Godyns, edited by Stefaan Evenepoel, Patrick Goethals, and Lieve Jooken, 37–41. Gent: Academia Press.
Chicago author-date (all authors)
De Wilde, July, and Pol Grymonprez. 2014. “Twaalf Jaar Tutoría Spaans: Monitoraat Met Een Zonnebril.” In Beschouwingen Uit Een Talenhuis : Opstellen over Onderwijs En Onderzoek in de Vakgroep Vertalen, Tolken En Communicatie Aangeboden Aan Rita Godyns, ed by. Stefaan Evenepoel, Patrick Goethals, and Lieve Jooken, 37–41. Gent: Academia Press.
Vancouver
1.
De Wilde J, Grymonprez P. Twaalf jaar tutoría Spaans: monitoraat met een zonnebril. In: Evenepoel S, Goethals P, Jooken L, editors. Beschouwingen uit een talenhuis : opstellen over onderwijs en onderzoek in de Vakgroep Vertalen, Tolken en Communicatie aangeboden aan Rita Godyns. Gent: Academia Press; 2014. p. 37–41.
IEEE
[1]
J. De Wilde and P. Grymonprez, “Twaalf jaar tutoría Spaans: monitoraat met een zonnebril,” in Beschouwingen uit een talenhuis : opstellen over onderwijs en onderzoek in de Vakgroep Vertalen, Tolken en Communicatie aangeboden aan Rita Godyns, S. Evenepoel, P. Goethals, and L. Jooken, Eds. Gent: Academia Press, 2014, pp. 37–41.
@incollection{4300523,
 abstract   = {{Studenten van de vakgroep melden zich vrijwillig aan voor het monitoraat Spaans of de 'tutoría' om er samen oefeningen te maken. Tot de integratie in Hogeschool Gent (2001) bestond het monitoraat in de eerste kandidatuur nog uit een aanbod van wat extra oefeningen voor een specifiek opleidingsonderdeel, die dan op vrijwillige basis gemaakt konden worden. Hiermee hoopte men de vermindering te compenseren van het aantal contacturen per vreemde taal (van 9 naar 7 uur per week). De afdeling Spaans koos voor een eigen(zinnige) aanpak: twaalf sessies niet-verplicht ‘geïntegreerd’ monitoraat voor alle opleidingsonderdelen Spaans samen, volgens het principe van samenwerkend leren. De tutoría is in de loop van de jaren herhaaldelijk bijgestuurd, maar de basisprincipes bleven onveranderd. In dit artikel overlopen we enkele kritische randvoorwaarden.}},
 author    = {{De Wilde, July and Grymonprez, Pol}},
 booktitle  = {{Beschouwingen uit een talenhuis : opstellen over onderwijs en onderzoek in de Vakgroep Vertalen, Tolken en Communicatie aangeboden aan Rita Godyns}},
 editor    = {{Evenepoel, Stefaan and Goethals, Patrick and Jooken, Lieve}},
 isbn     = {{9789038222967}},
 keywords   = {{Monitoraat,onderwijs,Spaans}},
 language   = {{dut}},
 pages    = {{37--41}},
 publisher  = {{Academia Press}},
 title    = {{Twaalf jaar tutoría Spaans: monitoraat met een zonnebril}},
 year     = {{2014}},
}