Advanced search
1 file | 666.35 KB Add to list

Uit passie of voor de poen? Een exploratie van gebruikersmotivaties voor deelname aan innovatie onderzoek in Living Labs

Author
Organization
Abstract
Innovatieonderzoek maakt vaak gebruik van methodes waarbij de gebruiker centraal staat. Het slagen van deze vorm van onderzoek is deels afhankelijk van een actieve participatie van deze gebruikers. In dit artikel verkennen we de motivaties van gebruikers om deel te nemen aan innovatieonderzoek binnen een Living Lab omgeving en benadering. We doen dit aan de hand van data verzameld tijdens de Living Lab activiteiten bij het iMinds-iLab.o panel van de afgelopen vier jaar. Enerzijds voeren we een comparatieve case studie uit bij 20 verschillende proeftuincases van iLab.o (2013), anderzijds werd over de verschillende projecten heen (2009-2013) op zoek gegaan naar alpha users, gebruikers die aan minstens 8 verschillende onderzoeksfasen deelnamen. Van deze alpha users werden 15 gebruikers geïnterviewd over hun activiteiten en motivaties binnen een Living Lab project.
Keywords
proeftuinonderzoek, living labs, lead users, user research, innovatie in communicatie

Downloads

 • Paper Etmaal 2014.pdf
  • full text
  • |
  • open access
  • |
  • PDF
  • |
  • 666.35 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Logghe, Sara et al. “Uit Passie of Voor De Poen? Een Exploratie Van Gebruikersmotivaties Voor Deelname Aan Innovatie Onderzoek in Living Labs.” Etmaal Van De Communicatiewetenschappen, Proceedings. 2014. Print.
APA
Logghe, S., Baccarne, B., Veeckman, C., Lievens, B., & Schuurman, D. (2014). Uit passie of voor de poen? Een exploratie van gebruikersmotivaties voor deelname aan innovatie onderzoek in Living Labs. Etmaal van de Communicatiewetenschappen, Proceedings. Presented at the Etmaal 14.
Chicago author-date
Logghe, Sara, Bastiaan Baccarne, Carina Veeckman, Bram Lievens, and Dimitri Schuurman. 2014. “Uit Passie of Voor De Poen? Een Exploratie Van Gebruikersmotivaties Voor Deelname Aan Innovatie Onderzoek in Living Labs.” In Etmaal Van De Communicatiewetenschappen, Proceedings.
Chicago author-date (all authors)
Logghe, Sara, Bastiaan Baccarne, Carina Veeckman, Bram Lievens, and Dimitri Schuurman. 2014. “Uit Passie of Voor De Poen? Een Exploratie Van Gebruikersmotivaties Voor Deelname Aan Innovatie Onderzoek in Living Labs.” In Etmaal Van De Communicatiewetenschappen, Proceedings.
Vancouver
1.
Logghe S, Baccarne B, Veeckman C, Lievens B, Schuurman D. Uit passie of voor de poen? Een exploratie van gebruikersmotivaties voor deelname aan innovatie onderzoek in Living Labs. Etmaal van de Communicatiewetenschappen, Proceedings. 2014.
IEEE
[1]
S. Logghe, B. Baccarne, C. Veeckman, B. Lievens, and D. Schuurman, “Uit passie of voor de poen? Een exploratie van gebruikersmotivaties voor deelname aan innovatie onderzoek in Living Labs,” in Etmaal van de Communicatiewetenschappen, Proceedings, Wageningen, NL, 2014.
@inproceedings{4283380,
 abstract   = {Innovatieonderzoek maakt vaak gebruik van methodes waarbij de gebruiker centraal staat. Het slagen van deze vorm van onderzoek is deels afhankelijk van een actieve participatie van deze gebruikers. In dit artikel verkennen we de motivaties van gebruikers om deel te nemen aan innovatieonderzoek binnen een Living Lab omgeving en benadering. We doen dit aan de hand van data verzameld tijdens de Living Lab activiteiten bij het iMinds-iLab.o panel van de afgelopen vier jaar. Enerzijds voeren we een comparatieve case studie uit bij 20 verschillende proeftuincases van iLab.o (2013), anderzijds werd over de verschillende projecten heen (2009-2013) op zoek gegaan naar alpha users, gebruikers die aan minstens 8 verschillende onderzoeksfasen deelnamen. Van deze alpha users werden 15 gebruikers geïnterviewd over hun activiteiten en motivaties binnen een Living Lab project.},
 author    = {Logghe, Sara and Baccarne, Bastiaan and Veeckman, Carina and Lievens, Bram and Schuurman, Dimitri},
 booktitle  = {Etmaal van de Communicatiewetenschappen, Proceedings},
 keywords   = {proeftuinonderzoek,living labs,lead users,user research,innovatie in communicatie},
 language   = {dut},
 location   = {Wageningen, NL},
 pages    = {8},
 title    = {Uit passie of voor de poen? Een exploratie van gebruikersmotivaties voor deelname aan innovatie onderzoek in Living Labs},
 year     = {2014},
}