Ghent University Academic Bibliography

Advanced

Uit passie of voor de poen? Een exploratie van gebruikersmotivaties voor deelname aan innovatie onderzoek in Living Labs

Sara Logghe, Bastiaan Baccarne UGent, Carina Veeckman, Bram Lievens and Dimitri Schuurman UGent (2014) Etmaal van de Communicatiewetenschappen, Proceedings.
abstract
Innovatieonderzoek maakt vaak gebruik van methodes waarbij de gebruiker centraal staat. Het slagen van deze vorm van onderzoek is deels afhankelijk van een actieve participatie van deze gebruikers. In dit artikel verkennen we de motivaties van gebruikers om deel te nemen aan innovatieonderzoek binnen een Living Lab omgeving en benadering. We doen dit aan de hand van data verzameld tijdens de Living Lab activiteiten bij het iMinds-iLab.o panel van de afgelopen vier jaar. Enerzijds voeren we een comparatieve case studie uit bij 20 verschillende proeftuincases van iLab.o (2013), anderzijds werd over de verschillende projecten heen (2009-2013) op zoek gegaan naar alpha users, gebruikers die aan minstens 8 verschillende onderzoeksfasen deelnamen. Van deze alpha users werden 15 gebruikers geïnterviewd over hun activiteiten en motivaties binnen een Living Lab project.
Please use this url to cite or link to this publication:
author
organization
year
type
conference
publication status
published
subject
keyword
proeftuinonderzoek, living labs, lead users, user research, innovatie in communicatie
in
Etmaal van de Communicatiewetenschappen, Proceedings
pages
8 pages
conference name
Etmaal 14
conference location
Wageningen, NL
conference start
2014-02-03
conference end
2014-02-04
language
Dutch
UGent publication?
yes
classification
C1
copyright statement
I have retained and own the full copyright for this publication
id
4283380
handle
http://hdl.handle.net/1854/LU-4283380
date created
2014-02-07 16:38:26
date last changed
2016-12-19 15:37:13
@inproceedings{4283380,
 abstract   = {Innovatieonderzoek maakt vaak gebruik van methodes waarbij de gebruiker centraal staat. Het slagen van deze vorm van onderzoek is deels afhankelijk van een actieve participatie van deze gebruikers. In dit artikel verkennen we de motivaties van gebruikers om deel te nemen aan innovatieonderzoek binnen een Living Lab omgeving en benadering. We doen dit aan de hand van data verzameld tijdens de Living Lab activiteiten bij het iMinds-iLab.o panel van de afgelopen vier jaar. Enerzijds voeren we een comparatieve case studie uit bij 20 verschillende proeftuincases van iLab.o (2013), anderzijds werd over de verschillende projecten heen (2009-2013) op zoek gegaan naar alpha users, gebruikers die aan minstens 8 verschillende onderzoeksfasen deelnamen. Van deze alpha users werden 15 gebruikers ge{\"i}nterviewd over hun activiteiten en motivaties binnen een Living Lab project.},
 author    = {Logghe, Sara and Baccarne, Bastiaan and Veeckman, Carina and Lievens, Bram and Schuurman, Dimitri},
 booktitle  = {Etmaal van de Communicatiewetenschappen, Proceedings},
 keyword   = {proeftuinonderzoek,living labs,lead users,user research,innovatie in communicatie},
 language   = {dut},
 location   = {Wageningen, NL},
 pages    = {8},
 title    = {Uit passie of voor de poen? Een exploratie van gebruikersmotivaties voor deelname aan innovatie onderzoek in Living Labs},
 year     = {2014},
}

Chicago
Logghe, Sara, Bastiaan Baccarne, Carina Veeckman, Bram Lievens, and Dimitri Schuurman. 2014. “Uit Passie of Voor De Poen? Een Exploratie Van Gebruikersmotivaties Voor Deelname Aan Innovatie Onderzoek in Living Labs.” In Etmaal Van De Communicatiewetenschappen, Proceedings.
APA
Logghe, S., Baccarne, B., Veeckman, C., Lievens, B., & Schuurman, D. (2014). Uit passie of voor de poen? Een exploratie van gebruikersmotivaties voor deelname aan innovatie onderzoek in Living Labs. Etmaal van de Communicatiewetenschappen, Proceedings. Presented at the Etmaal 14.
Vancouver
1.
Logghe S, Baccarne B, Veeckman C, Lievens B, Schuurman D. Uit passie of voor de poen? Een exploratie van gebruikersmotivaties voor deelname aan innovatie onderzoek in Living Labs. Etmaal van de Communicatiewetenschappen, Proceedings. 2014.
MLA
Logghe, Sara, Bastiaan Baccarne, Carina Veeckman, et al. “Uit Passie of Voor De Poen? Een Exploratie Van Gebruikersmotivaties Voor Deelname Aan Innovatie Onderzoek in Living Labs.” Etmaal Van De Communicatiewetenschappen, Proceedings. 2014. Print.