Advanced search
1 file | 536.17 KB Add to list
Author
Organization
Abstract
Het artikel geeft een overzicht van de activiteiten en projecten binnen het vakgebied van de terminologie in de vakgroep VTC en zijn voorgangers. Zowel terminografische projecten als taaltechnologische toepassingen en termextractie komen aan bod.
Keywords
termextractie, taaltechnologie, terminologie, terminografie, vertaling

Downloads

 • Vanopstal et al 2014.pdf
  • full text
  • |
  • open access
  • |
  • PDF
  • |
  • 536.17 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Vanopstal, Klaar, et al. “Terminologie: Op Het Snijvlak van Ambacht En Technologie.” Beschouwingen Uit Een Talenhuis : Opstellen over Onderwijs En Onderzoek in de Vakgroep Vertalen, Tolken En Communicatie Aangeboden Aan Rita Godyns, edited by S Evenepoel et al., Academia Press, 2014, pp. 179–89.
APA
Vanopstal, K., Macken, L., Lefever, E., Van de Kauter, M., Buysschaert, J., & Hoste, V. (2014). Terminologie: op het snijvlak van ambacht en technologie. In S. Evenepoel, P. Goethals, & L. Jooken (Eds.), Beschouwingen uit een talenhuis : opstellen over onderwijs en onderzoek in de vakgroep Vertalen, Tolken en Communicatie aangeboden aan Rita Godyns (pp. 179–189). Gent: Academia Press.
Chicago author-date
Vanopstal, Klaar, Lieve Macken, Els Lefever, Marjan Van de Kauter, Joost Buysschaert, and Veronique Hoste. 2014. “Terminologie: Op Het Snijvlak van Ambacht En Technologie.” In Beschouwingen Uit Een Talenhuis : Opstellen over Onderwijs En Onderzoek in de Vakgroep Vertalen, Tolken En Communicatie Aangeboden Aan Rita Godyns, edited by S Evenepoel, P Goethals, and L Jooken, 179–89. Gent: Academia Press.
Chicago author-date (all authors)
Vanopstal, Klaar, Lieve Macken, Els Lefever, Marjan Van de Kauter, Joost Buysschaert, and Veronique Hoste. 2014. “Terminologie: Op Het Snijvlak van Ambacht En Technologie.” In Beschouwingen Uit Een Talenhuis : Opstellen over Onderwijs En Onderzoek in de Vakgroep Vertalen, Tolken En Communicatie Aangeboden Aan Rita Godyns, ed by. S Evenepoel, P Goethals, and L Jooken, 179–189. Gent: Academia Press.
Vancouver
1.
Vanopstal K, Macken L, Lefever E, Van de Kauter M, Buysschaert J, Hoste V. Terminologie: op het snijvlak van ambacht en technologie. In: Evenepoel S, Goethals P, Jooken L, editors. Beschouwingen uit een talenhuis : opstellen over onderwijs en onderzoek in de vakgroep Vertalen, Tolken en Communicatie aangeboden aan Rita Godyns. Gent: Academia Press; 2014. p. 179–89.
IEEE
[1]
K. Vanopstal, L. Macken, E. Lefever, M. Van de Kauter, J. Buysschaert, and V. Hoste, “Terminologie: op het snijvlak van ambacht en technologie,” in Beschouwingen uit een talenhuis : opstellen over onderwijs en onderzoek in de vakgroep Vertalen, Tolken en Communicatie aangeboden aan Rita Godyns, S. Evenepoel, P. Goethals, and L. Jooken, Eds. Gent: Academia Press, 2014, pp. 179–189.
@incollection{4260126,
 abstract   = {{Het artikel geeft een overzicht van de activiteiten en projecten binnen het vakgebied van de terminologie in de vakgroep VTC en zijn voorgangers. Zowel terminografische projecten als taaltechnologische toepassingen en termextractie komen aan bod.}},
 author    = {{Vanopstal, Klaar and Macken, Lieve and Lefever, Els and Van de Kauter, Marjan and Buysschaert, Joost and Hoste, Veronique}},
 booktitle  = {{Beschouwingen uit een talenhuis : opstellen over onderwijs en onderzoek in de vakgroep Vertalen, Tolken en Communicatie aangeboden aan Rita Godyns}},
 editor    = {{Evenepoel, S and Goethals, P and Jooken, L}},
 isbn     = {{9789038222967}},
 keywords   = {{termextractie,taaltechnologie,terminologie,terminografie,vertaling}},
 language   = {{dut}},
 pages    = {{179--189}},
 publisher  = {{Academia Press}},
 title    = {{Terminologie: op het snijvlak van ambacht en technologie}},
 url     = {{http://www.cvt.ugent.be/Vanopstal_et_al_2014.pdf}},
 year     = {{2014}},
}